10 dintre cele mai așteptate filme ale anului 2018

Academia Barbatilor

În așteptarea decernării Premiilor Oscar, ceremonie care va avea loc în luna februarie și care va încununa cele mai bune filme din 2017, e momentul să facem o scurtă predicție a ceea ce urmează să se întâmple în industria cinematografică în 2018, trecând în revistă câteva dintre producțiile care se anunță a avea un mare succes.

Cinefilii ar trebui să se aștepte la lucruri importante, de la blockbustere precum The Avengers: Infinity War și Aquaman, la drame profunde, precum Soldado și Red Sparrow sau comedii, precum Holmes & Watson. Deși unele date sunt bătute în cuie, Hollywood-ul ne-a obișnuit cu fluctuațiile în privința lansărilor, prin urmare e posibil ca acestea să sufere modificări. Dar iată la ce ar trebui să ne așteptăm, în prima parte a anului:

The Commuter – acțiune

Cu: Liam Neeson, Vera Farmiga

Un new yorkez care călătorește cu trenul spre casă, e abordat de o femeie misterioasă care îi cere să descopere identitatea unui pasager necunoscut, înainte ca trenul să ajungă la următoarea stație. Poate ți-a fost dor de Liam Neeson într-un film de acțiune. Iar acesta e unul în care actorul (ajuns la 65 de ani) interpretează rolul unui om obișnuit nevoit să pună pe făraș indivizi ce au jumătate din vârsta lui.

12 Strong – acțiune

Cu: Chris Hemsworth

În zilele de după 9/11, o echipă a U.S. Special Forces, condusă de noul ei căpitan, e trimisă în Afganistan, într-o misiune extrem de periculoasă. Acolo, într-un decor montan deloc prietenos, americanii trebuie să-i convingă pe cei dintr-o alianță locală să li se alăture în lupta împotriva unui dușman comun: talibanii și Al Qaeda.

Maze Runner: The Death Cure – acțiune

Cu: Rosa Salazar, Dylan O’Brien

Finalul epic al seriei Maze Runner, în care Thomas își conduce gașca într-o ultimă și foarte periculoasă misiune. Pentru a-și salva prietenii, ei trebuie să pătrundă în legendarul Last City, un controlat labirint WCKD care se va dovedi a fi cel mai înfricoșător dintre toate. Oricine iese viu din el, va primi răspunsul la întrebarea pe care Gladers și-o pun încă de când au ajuns acolo.

50 Shades Freed – romance

Cu: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Kim Basinger

Cei care au „vibrat” la nuanțele de „gri” ale scriitoarei E.L.James vor fi fericiți să privească o ultima parte a trilogiei, programată să lovească în îndrăgostiții cu obiceiuri sado-maso chiar de Valentine’s Day. Ce se va întâmpla cu misteriosul Christian Grey și cum va evolua erotica lui relație cu Anastasia Steele?

The 15:17 to Paris – dramă, istoric

Cu: Judy Greer, Bryce Gheisar

Povestea adevărată a trei tineri americani care au devenit eroi după o zi tragică din august 2015, în care un atacator a deschis focul într-un tren din Franța ce avea ca destinație Parisul. Cei trei au pus la pământ teroristul și au salvat viețile a sute de persoane – un motiv foarte bun pentru ca regizorul Clint Eastwood să facă un film și să-i distribuie în rolurile principale chiar pe cei trei.

Winchester – horror

Cu: Helen Mirren

Un film horror cu Helen Mirren – ei bine, așa ceva trebuie văzut, pentru că doamna Mirren, câștigătoare de Oscar, transformă în aur tot ce „atinge”. Filmul este despre viața lui Sarah Winchester, moștenitoarea familiei, totodată bântuită de această moștenire, mai exact de crimele odioase pe care le-au făcut în trecut rubedeniile ei. Disperată în încercarea de a ține fantomele departe, lady Winchester începe să construiască un conac uriaș, cu camere secrete și scări care duc spre nicăieri.

Red Sparrow – thriller

Cu: Jennifer Lawrence, Jeremy Irons

Acțiunea din Red Sparrow se desfășoară în timpul Războiului Rece și urmărește povestea unei talentate balerine care suferă un accident în urma căruia își rupe un picior. Forțată să-și încheie cariera, ea e recrutată de serviciile secrete, care o învață arta seducției și o trimit în lumea spionajului. Nimic nepotrivit, până în momentul în care întâlnește un agent american.

Death Wish – acțiune

Cu: Bruce Willis

Regizorul Eli Roth renunță pentru moment la horror și sare în barca acțiunii, pregătind cel mai… răzbunător film al tuturor timpurilor. Un remake în care Bruce Willis ia locul lui Charles Bronson în rolul lui Paul Kersey, un tip manierat care se transformă într-un criminal nemilos după ce niște borfași îi sparg casa și îi atacă soția și fata.

Tomb Raider – acțiune

Cu: Alicia Vikander

Jocul Tomb Raider are atât de mulți fani iar Angelina Jolie a devenit atât de… desuetă ca să o interpreteze din nou pe super-eroina Lara Croft, încât era momentul unui nou film care să readucă în prim plan acest personaj de-a dreptul legendar. Alicia Vikander e cea care va intra în pielea Larei. Ea își găsește acum inspirația în mesajele video primite de la tată ei. Acesta îi transmite să se aventureze în junglă și să găsească un mormânt care, dacă este deschis, e posibil să provoace sfârșitul lumii.

Pacific Rim: Uprising – acțiune, s.f.

Cu: John Boyega, Scott Eastwood

Nu te-ai săturat (încă) de roboți gigantici care se bat cu monștri interdimensionali? Atunci ai noroc: urmează tura 2 din Pacific Rim, filmul care s-a ocupat fix cu aceste lucruri gingașe. Din nefericire, Guillermo del Toro, acest Antonio Banderas al berii, nu va fi decât producător de această dată. Dar filmul va fi regizat de Steven S. DeKnight, cel care s-a „ocupat”, printre altele, de Spartacus și Daredevil.