Cum porți cămașa la birou: 10 reguli esențiale

academia barbatilor

Atât în viața personală, dar mai ales în cea profesională, vestimentația joacă un rol foarte important, reușind să vorbească despre purtător chiar înainte ca acesta să rostească un cuvânt. De aceea, cămașa adecvată și purtată în mod corect este o carte de vizită, indiferent de mediul în care lucrăm. Iată 10 sfaturi importante legate de purtarea cămășii la birou, care te vor ajuta să-ți îmbunătățești stilul vestimentar.

1. Pentru aspect cât mai îngrijit, cămașa se poartă în pantaloni, chiar și atunci când ținuta conține un sacou sport sau un blazer. În niciun caz nu vei dobândi un aer tineresc dacă lași cămașa să atârne peste pantaloni.

camasa pentru birou

Sursa foto: Pinterest

* Excepție fac modelele casual, pentru jeans sau chinos, care se îngustează ușor în partea de jos pentru a evita aspectul neglijent. O astfel de cămașă poate fi purtată într-un mod nonșalant, așa cum poți vedea la David Beckham, aici. Însă nu la birou, ci în timpul liber.

david beckham camasa

Sursa foto: Pinterest

2.  Nu te baza doar pe măsurile standard din magazine. Fiecare gentleman are croitorul său la care ar trebui să apeleze chiar și pentru ajustarea cămășilor. De exemplu, dacă ești slab, vei avea nevoie de mici ajustări în părți și uneori chiar și la mâneci.

3. La serviciu, poartă întotdeauna o cămașă într-o nuanță mai deschisă decât a costumului.

camasa barbati

Sursa foto: Pinterest

4. Atunci când cumperi o cămașă, asigură-te că îți vine bine și la gât. O măsură potrivită va permite celor două degete, mijlociu și arătător, să pătrundă între rever și gât.

5. Alege din dressing doar cravata al cărui imprimeu armonizează cu cel al cămășii.

 Dacă porți cămașa cadrilată, este recomandat să alegi o cravată fără imprimeu, de culoare mai închisă. Pentru un look modern, o cămașa în dungi va arăta foarte bine cu o cravata tricotată, fără imprimeu, iar o cămașa uni, albă sau pastel, se va potrivi cu o cravată cu imprimeu bogat.

Facebook

SURSA: Pinterest

6. Alege reverul cămășii în funcție de fizionomie.  Unui chip rotund i se potrivește un guler ascuțit. Pentru o față alungită, un rever cu vârfurile depărtate va diminua vizual această trăsătură, iar un guler înalt este recomandat în special bărbaților cu gât mai lung și constituție atletică. Acest tip de guler ar trebui ocolit de bărbații cu gâtul scurt și câteva kilograme în plus.

costum pentru birou

Sursa foto: Pinterest

7. Nu vei da niciodată greș cu o cămașa albă. Zi aglomerată la birou, călătorie de afaceri, ieșire în oraș cu colegii – cămașa albă este cea mai sigura opțiune atunci când nu ai inspirație. Dacă corect ținuta, vei fi apreciat pentru apariția impecabilă. White is the new black atunci când vine vorba de cămașa pentru birou.

8. Ar fi bine să eviți cămășile cu mânecă scurtă, chiar și în cele mai toride zile. Nu poate fi o greșeală vestimentară mai mare decât să porți cămașa cu mânecă scurtă la birou. În vacanță, o cămașă lejeră cu imprimeu floral și mânecă scurtă este ideală. Dar nu la birou.

Tip: Poți conferi un aer mai relaxat ținutei tale prin purtarea cămășii cu mânecile rulate. Astfel, vei suporta și mai bine căldura de peste zi, dacă eticheta vestimentară de la locul tău de muncă permite astfel de ”artificii”.

camasa maneci rulate

Sursa foto: Pinterest

9. Nu cumpăra niciodată o cămașa prea scurtă, îți va ieși din pantaloni și te vei alege cu un aspect neîngrijit.

10. De asemenea, o camasa prea lungă va crea niște cute inestetice, vizibile prin pantaloni.

Mai fă încă un pas către un stil personal desăvârşit, citind despre sacoul la două rânduri de nasturi, AICI.