25 de hobby-uri și idei pe care să le aplici în timpul liber (1)

Academia Barbatilor

Pe vremuri, adică înainte ca tehnologia să ne acapareze întru totul și să ne transforme în sclavii ei, timpul liber era mult mai generos. Pe scurt, oamenii aveau timp liber la dispoziție, pe care nu și-l pierdeau pe pereții digitali ai Facebook-ului sau tapând cu degetul pe un display, în activități lipsite de cel mai mic grad de inteligență și implicare intelectuală.

Pe vremuri, bărbații aveau pasiuni mai multe iar hobby-urile lor erau de diverse genuri. Se implicau în activități creative, desfășurate mai mult sau mai puțin în mijlocul naturii, interacționau între ei și, în general, erau mai fericiți. În ziua de azi, jobul stresant sau o prea mare dependență de calculator și alte device-uri digitale, ne aduc în situații depresive din care trebuie să găsim o portiță de scăpare. Uneori, această scăpare poate fi reprezentată de o activitate pe care să o transformăm într-un hobby care să ne împlinească și să ne facă să ne simțim mai bine. Ce fel de hobby? Îți dăm doar 25 de idei:

25 Înscrie-te la un curs de dans

dansatoriPoate părea banal și desuet dar gândește-te că bunicul tău știa să danseze, tatăl tău o făcea și el destul de binișor dar prietenii tăi arată ca măturile ambulante atunci când ajung pe un ring (adevărat) de dans și nu într-un club în care tot ce trebuie să faci e să dai din cap ca un robot stricat, pe ritmuri onomatopeice. Dansul e una dintre cele mai cool arte și chiar dacă nu trebuie să devii un artist în adevăratul sens al cuvântului, a învăța să dansezi te va pune într-o lumină favorabilă din toate punctele de vedere.

Un curs de dans îți va crește încrederea în tine, te va face să ai o postură mai bună, te aduce în situația de a face mișcare și exerciții fizice și nu în ultimul rând îți va crea o imagine de zeu în fața femeilor. Iar dacă știi deja să dansezi, reînvie această pasiune și mergi la o sală de dansuri. Toate orașele mari au așa ceva – locuri în care oamenii vin să se simtă bine pe ritmurile muzicii, să danseze, să socializeze, să lege prietenii.

Dacă ești din București, la Edelweiss Center- Dance Studio vei găsi cea mai variată gamă de cursuri, de la Tango Argentinian, Salsa & Bachata, la dans de sociatate (vals, tango, cha cha cha și alte stiluri cu care vei da pe spate audiența la petrecerile companiei și nunți), Broadway Dance sau dans popular.

Se spune că femeile care dansează bine, se mișcă bine și în alte circumstanțe. Să fie sala se dans locul unde îți poți găsi femeia ideală?!

24 Cântă la chitară

chitara prieteniA ști să cânți la chitară e un mare atu, care va face din propria-ți persoană una mult apreciată de către prieteni și cunoștințe ad-hoc. Cui nu-i place un tip care cântă la chitară și cărei tipe nu-i vibrează sufletul la auzul corzilor calde, în momente mai mult sau mai puțin romantice?

Cumpără-ți o chitară, fă un curs (sunt o mulțime de cursuri online, de pildă, multe gratuite) și chiar dacă nu ai o ureche muzicală strălucită, muncește ca să pui în scenă măcar câteva piese cu care să încânți și să surprinzi audiența în diverse momente ale vieții.

23 Fă parkour

parkourDacă ești un tip activ, aflat în anii tinereții, plin de energie și talent, ia în calcul faptul că parkour-ul, sportul care te face să sari pe ziduri, pe și de pe clădiri, ca un om-păianjen modern. Parkour este, mai degrabă, o artă a exercițiilor fizice, care cultivă îndemânarea de a te mișca în cel mai natural și eficient mod cu putință printr-un mediu aglomerat, de multe ori chiar ostil.

În ziua de azi ne gândim la parkour ca la o formă interesantă de recreere dar el s-a dezvoltat, practic, din antrenamentele tactice ale soldaților. Beneficiile acestui hobby sunt numeroase: e amuzant, e o formă excelentă de a face mișcare și, la o adică, îți poate salva viața dacă ajungi într-o situație limită în care ești nevoie să alergi și să sari printre obiecte. Trebuie doar să-ți antrenezi mâinile și, mai ales, picioarele. Nu spunem că nu vei avea și accidente la început dar, crede-ne, merită efortul.

22 Colecționează

colectie timbreMulți oameni nu-i înțeleg pe colecționari, considerând că a aduna lucruri din aceeași categorie e o pierdere de vreme. Ce s-ar fi făcut însă omenirea dacă nu ar fi existat colecționarii? Oamenii obsedați de a aduna lucruri de valoare care mai târziu au „vorbit” generațiilor următoare despre fapte petrecute de-a lungul timpului.

Sunt o mulțime de bărbați care colecționează lucruri. Nici măcar nu contează ce anume, dar cu cât reușești să ai o colecție mai mare și mai valoroasă, cu atât vei fi mai apreciat în nișa respectivă. Probabil gândești că a face o colecție e echivalent cu a avea o obsesie dar lucrurile nu stau întotdeauna chiar așa. O colecție poate reprezenta imaginea unei mari pasiuni. Pe care, dacă o ai, nu trebuie s-o lași să moară.

21 Pune bărci în sticle

corabie sticlaSună complet stupid, așa-i? Să pui o barcă sau un vapor într-o sticlă. De când n-ai mai văzut așa ceva? Sau, întrebarea mai bună este: ai văzut vreodată o asemenea minune? Dacă ai văzut-o când erai copil, probabil ți-ai pus o întrebare obsedantă: cum naiba a ajuns corabia aia în sticla cu gât subțire?

Răspunsul e simplu dar îngrozitor de complicat: cu pasiune, concentrare și dedicație. Și o mână de fier. De regulă, corabia se construiește în afara sticlei, cu catargul jos. După ce o introduci în sticlă, îi ridici și catargul, cu ajutorul unor clești lungi. Pe lângă sticlele cu corăbii, poți crea și alte sticle „imposibile”: cu cărți de joc, mingi de tenis etc. Totul e să găsești modalitatea de a introduce obiectul în interior.