3 telefoane cu butoane pentru bărbații stilați

Academia Barbatilor

Când vine vorba de telefoane mobile, unii au rămas nostalgici. Nu dau doi bani pe smartphone-urile sofisticate, care vin la pachet cu mutarea unei părți din viața personală în zona digitală, și preferă să poarte în buzunar un model vechi, „cu butoane”. Doar că acestea sunt din ce în ce mai puține, mai inutilizabile, iar designul lor, orice s-ar spune, e desuet. Și un bărbat, nu-i așa?, trebuie să fie mereu în pas cu moda, chiar dacă această modă e… vintage.

Din fericire, unele companii încă produc telefoane cu butoane și le adaptează vremurilor, încercând să le dea o formă cool. Ce-i drept, ele funcționează pe rețele 2G iar într-o perioadă în care operatorii de telefonie mobilă anunță trecerea la 5G, mulți utilizatori își pun întrebarea dacă mai merită să le achiziționeze. Vestea bună e că în România principalii operatori nu au de gând să renunțe pentru moment la rețelele 2G. Orange prognozează ca orizont de timp anii 2020-2021, Vodafone spune că va oferi servicii 2G atât timp cât clienții ei au nevoie de ele iar la Telekom nu există planuri de dezactivare a rețelei 2G.

În 2017, mulți s-au bucurat de faptul că Nokia a relansat modelul 3310, un model de succes într-o prezentare nouă, adaptată vremurilor. Nu vom face însă referire la el în cele ce urmează ci îți vom prezenta trei modele de telefoane cu butoane, extrem de minimaliste, care pot fi achiziționate. Nu din România dar o simplă comandă externă ți le poate aduce în buzunar.

Punkt MP 01 Phone

Fără aplicații, fără cameră foto, fără chestii inutile. MP 01 Phone are un design făcut de Jasper Morrison pentru compania elvețiană Punkt și readuce în prim-plan motivele pentru care au fost inventate telefoanele mobile: să suni și să trimiți sms-uri. Display-ul LCD de 2 inci e din sticlă Gorilla iar durata de viață a bateriei e de-a dreptul fantastică: telefonul trebuie încărcat o dată la câteva săptămâni. Unica „fiță” a lui MP 01 este prezența Bluetooth-ului, necesar pentru convorbirile hands-free. Finisările sunt de mare calitate, vine în două variante de culoare – alb și negru – , funcționează în rețeaua 2G și costă 299 euro.

Light Phone

Light Phone e atât de… light încât arată mai degrabă ca un calculator de birou. El vine împreună cu propriul sim card, deblocat în rețeaua 2G și poate fi folosit îndată ce-l scoți din cutie. Din păcate, acest lucru se poate întâmpla doar în Statele Unite. Din fericire, producătorul dă asigurări că va extinde în curând funcționalitatea și pe plan internațional. Light Phone e făcut în ideea de a avea al doilea telefon, care să poată fi luat atunci când vrei să te deconectezi de tot ce înseamnă rețele sociale și internet. Pentru că poți seta pe el propriul tău număr, cel pe care-l folosești pentru telefonul principal. Light Phone are dimensiunile unei cărți de credit, bateria durează câteva zile și, prin intermediul unei interfațe simpatice, îți poți adăuga maxim 10 contacte favorite pe care le poți apela oricând. Variante de culoare în alb și negru și un preț de 125 $.

Zanco Tiny T1

Poate că Zanco nu are un design atât de cool precum cele două anterioare și poate că arată mai degrabă ca un chinezism de anii 90 dar avantajele lui sunt imbatabile din alt punct de vedere: mărimea. Are doar 4,6 cm lungime, 2 cm lățime și 1,2 cm grosime. Ai văzut pe undeva un telefon mai mic? Nu, pentru că Zanco Tiny T1 e cel mai mic telefon mobil din lume. Bateria durează 3 zile și se încarcă prin micro USB. Poți trimite sms-uri și mici semne grafice comice. Funcționează în rețeaua 2G și costă de la 45 $, pe Kickstarter.