5 orașe din sudul Italiei de văzut vara aceasta

Academia Barbatilor

Italia ascunde tot felul de surprize, de la cele culinare, la lucrări spectaculoase ale naturii. Azi îți vom face cunoștință cu Puglia, regiunea din tocul Italiei. Iată 5 orașe din sudul Italiei de văzut vara aceasta.

Mergi în sud și respiră aerul unor orașe încă autentice, în care nu te vei împiedica de turiști. Ca să nu mai spunem că oamenii sunt pe cât se poate de calzi. În plus, dacă ai norocul să descoperi faimoasele pizzerii de cartier, vei realiza și că mâncarea nu trebuie să fie scumpă ca să fie excelentă. Vei sta la aceeași coadă la care stau italienii, alt semn care confirmă că ești unde trebuie.

Sursă foto: Pixabay.com

Să trecem la subiect. Vezi cele 5 orașe din sudul Italiei în care trebuie să ajungi vara asta și prin ce se remarcă fiecare.

Bari

Bari, Puglia, sudul Italiei

Bari nu este doar un oraș port, ci chiar capitala Pugliei, regiunea sudică a Italiei numită mai sus. Este un oraș foarte carismatic, cu plajă proprie. Oraș în care poate nu ne-am fi simțit la fel fără pizzeria de familie Il Desiderio, unde am mâncat 4 seri la rând.

În Bari nu-ți vor lipsi nici locurile de promenadă sau bazilicile vechi. Totodată, vei avea șansa ca în centrul vechi să te plimbi printre hainele proaspăt spălate și lăsate la uscat în bătaia vântului, care te vor purta mai mereu spre alte piețe publice splendide. Locul perfect atât pentru tine să iei o gustare, cât și pentru tinerii italieni care se joacă sub privirile părinților.

Polignano a Mare

Polignano a Mare, sudul Italiei, Puglia

Sursă foto: Pixabay.com

În continuare vei lua trenul spre Poligano a Mare, care ascunde o plajă superbă. Delimitată de un pod roman, pe plaja Lama Monachile Cala Porto te vei bronza chiar lângă localnicii deja negri de la soare. La fel ca în restul Pugliei, apa este foarte sărată, ceea ce îți permite să te aventurezi mai ușor și să înoți un pic spre larg. După plajă găsești foarte ușor o pizzerie care să te ajute să îți aduni puterile. Ai grijă însă, că plaja de mai sus este cu pietre, deci e musai să ai la tine pantofi pentru înot!

Monopoli

Monopoli, Puglia, sudul Italiei

Cunoscut mai ales pentru Catedrala în stil baroc pe care o adăpostește, Monopoli îți va reaminti iar cât de relaxant este să ieși la plimbare într-un oraș din sud. Nici aici nu lipsesc zonele de promenadă și plaja proprie. Promitem, totodată, că bărcile de pescari din mijlocul orașului nu te vor face să uiți acest oraș idilic, scăldat în razele soarelui și apa îmbelșugată.

Ostuni

Puglia, sudul Italiei

Sursă foto: Pixabay.com

La 8 km de coastă, în timpul verii, Ostuni îți va da peste cap toate simțurile. Iarna, populația scade destul de mult, în timp ce vara ajunge să se tripleze. Este o adevărată experiență în sezonul cald să te plimbi prin superbul centru vechi, care nu este deloc un clișeu turistic. Vara, orașul este treaz până târziu, dându-ți ocazia să-l vezi atât printre razele de soare ziua, cât și plin de lumini calde seara.

Lecce

Lecce, Sudul Italiei, Puglia

Sursă foto: Pixabay.com

Vei mânca ultima ciabatta în Lecce, un alt oraș plin de monumente în stil baroc. Una dintre cele mai impunătoare bazilici este Basilica di Santa Croce, însă orașul este împânzit de tot felul de moșteniri istorice. Cu o vechime de peste 2000 de ani, Lecce este un adevărat simbol al catolicismului.