5 piese care reîmprospăteză garderoba de iarnă

Rareș Lazăr

, Fashion, HIGHLIGHT

Singurul lucru care îți va limita stilul și modul în care vei folosi piesele din garderoba ta, este să nu mai achiziționezi obiecte noi care pot aduce un aer diferit ținutelor tale. Da, ghetele cumpărate acum două ierni încă sunt bune și arată excepțional, dar jeanșii sau puloverele tale? Le asortezi în același mod în care ai facut-o și iarna trecută?
Dacă vei apela la această metodă, este foarte posibil ca stilul tău să devină unul anost și lipsit de noutate. De aceea am pregătit o listă de piese care îți vor reîmprospăta garderoba de iarnă și stilul personal.

Perechea de jeanși raw selvedged

Jeanșii subțiri prin care pielea respiră sunt perfecți pentru primăvară, vară și toamnă, dar atunci când temperaturile scad, vei avea nevoie de pantaloni mai groși. Nu trebuie să renunți la idea de jeanși, pentru că există cei raw selvedged. Adică cei făcuți dintr-un material care nu a fost supus spălărilor – raw sau material brut, neprelucrat. De asemenea, denumirea de selvedged este rezultatul unirii a două cuvinte self și edge. Adică, acest material este prelucrat astfel încât are o margine tivuită care nu se va deșira în comparație cu denimul care nu este prelucrat astfel. Această metodă de prelucrare oferă materialului un aspect mai solid și o textură mai groasă. Îi poți purta cu niște ghete maro, cămași și sacou pentru un look smart-casual sau chiar cu un pulover gros din lână pentru un look casual de iarnă.

Un palton din lână

Este o vorbă care umblă prin popor și care spune „Scumpul mai mult păgubește” care în contextul alegerii unui palton poate fi aplicată cu succes. Adică, e accepatbil să porți un palton din polyester, dar încearcă să-l porți iarnă după iarnă. Știi ce se va întâmpla? Croiala va începe să nu mai stea ca la început, cusăturile se vor desface pentru că materialul nu este flexibil, iar scamele nu vor înceta să apară.
Evită croielile asimetrice sau culorile îndrăznețe și alege un palton din lână pe care îl vei purta mult timp de acum încolo. Acesta va rezista o viață dacă este întreținut și va sta departe de molii. Mai ții minte paltoanele bunicului cu miros de naftalină? Ei bine acelea au rezistat pentru că erau făcute din lână de calitate.
În ultimul timp, culoarea camel este la modă. De asmenea este o culoare versatilă și va face ca ținuta ta să fie diferită, un punct de culoare în marea de paltoane gri, bleumarin și negre.

Un pulover din cașmir

După palton, în timpul sezonului rece, puloverul este cel care te va ține izolat de temperaturile scăzute. Dacă nu ești adeptul puloverelor groase, alege unul din cașmir. Materialul este unul premium care va adăuga o notă luxury ținutei tale. De asemenea și prețul unui pulover din cașmir se află în zona luxury, pentru că este nevoie de lâna obținută de la două capre pentru a fabrica un pulover. Adică și prețul va fi unul pe măsura procesului de producție dar și izolarea termică este una superioară.

Puloverul cu guler înalt din lână de merinos

Dacă tot vorbim de pulovere și lână, merinosul este luat de la o rasă de oi care provine din Portugalia. Este o alegere mai accesibilă din punct de vedere financiar (în comparație cu cașmirul) și se apropie foarte mult de prețul materialelor sintetice cărora le este superioară calitativ. Lâna de merinos nu atrage mirosuri neplăcute, lasă pielea să respire și în același timp ajuta la reglarea temperaturii corporale la temperaturi scăzute. Datorită acestor funcționalități, puloverul cu guler înalt din merinos poate fi un bun înlocuitor al cămășii în sezonul rece. Îl poți purta chiar și la costum sau să-l incluzi în ținute smart-casual și casual.
Pentru o ieșire în oraș îl poți purta alături de o pereche de jeanși și o jachetă de piele.

Smochingul din catifea

Desigur, purtarea unui smoching nu este lucru ușor dar cum se apropie sezonul petrecerilor de sărbători și sfârșit de an, un smoching din catifea este o alegere stylish dar în același timp îndrăzneață.
Alege unul clasic negru sau bleumarin pentru că textura moale și lucioasă a materialului va scoate oricum piesa în evidență. Desigur, pantofii de lac pot părea o extravaganță, dar alături de un smoching din catifea se potrivesc de minune.