6 sfaturi pentru bărbații care vor să pară mai musculoși. Cum să te îmbraci bine dacă ești prea slab

Sunt de înțeles strigătele de ajutor ale bărbaților slabi. Aceștia nu pot lua în greutate și pace iar cei din jur îi întreabă mereu dacă le e foame sau dacă, Doamne ferește!, sunt bolnavi. Le sunt puse la îndoială până și aptitudinile fizice iar sentimentul lor de frustrare se amplifică.

Creșterea masei musculare pare că durează o veșnicie, în ciuda mersului repetat la sală. Ar fi oare posibil ca hainele să ajute? Da, dar până la o limită, pentru că nimic nu poate schimba total corpul unui om. Totuși, cu câteva cunoștințe și trucuri stilistice, un corp suplu poate să pară mai musculos. Iată 6 sfaturi demne de urmat pentru a părea mai „bine făcut”:

1 Alege haine potrivite constituției tale

skinnyHainele pe care le porți creează iluzii optice sau efecte vizuale. Felul în care le porți va determina o imagine bună, de lungă durată. Sau nu.

Majoritatea bărbaților slabi aleg să poarte haine cu câteva măsuri mai mari față de nevoile lor, considerând astfel că pot compensa statura mai mică. Din păcate, în acest fel este evidențiat și mai mult corpul longilin, făcându-i pe aceștia să pară și mai slabi.

Același lucru se aplică și în cazul hainelor „skinny” . Este o greșeală frecventă să le porți, din cauza faptului că hainele strânse pe corp evidențiază și mai mult statura longilină și constituția slabă. Evident, ceea ce este extrem, e rău. Cheia este echilibrul: nu trebuie să porți nici prea larg, nici prea strâmt.

Dar care este „măsura perfectă” până la urmă? În primul rând, blugii strâmți nu ajută, accentuând suplețea corpului. Pe de altă parte, nici blugii largi nu sunt o variantă bună și ar trebui evitați. Ca alternativă, blugii cu tăietură dreaptă sau regular sunt varianta recomandată. De asemenea, alegerea culorii este foarte importantă: clasicul negru e de luat în seamă, dar cu nuanțe ușor spălăcite.

Cât despre cămașa perfectă, linia umerilor trebuie să fie aliniată cu linia articulației șoldurilor, în caz contrar, dacă umerii sunt în afara sau înăuntrul liniei șoldurilor, brațele vor părea fie prea lungi fie prea scurte. Vorbind despre cămăși, subiectul mânecilor este intens disputat. Iar aici este permisă o ușoară mobilitate. Mânecile foarte largi lasă impresia unei ținute dezordonate iar cele foarte strâmte accentuează și mai mult brațele subțiri.

Accesoriile precum ceasul de mână, gențile, eșarfele, ochelarii de soare sau cravatele pot să distrugă o ținută în cazul în care nu au legătură unele cu altele sau cu întregul în sine.

2 Blazerele, jachetele sport și sacourile – cele mai bune prietene ale unui bărbat

Brațele, umerii, pieptul și spatele vor căpăta un avantaj rapid datorită unui sacou bine croit, menit să accentueze calitățile corpului unui bărbat.

În ceea ce privește blazerele și jachetele sport, acestea aduc impresia unei structuri mai musculoase datorită pernuțelor pentru umeri. Hainele cu tăieturi clare, cele cu piept dublu sau sacourile de costum dau întotdeauna senzația unei staturi ceva mai impunătoare.

3 Adaugă straturi suficiente 

Adăugarea mai multor straturi de haine este o altă tehnică utilizată cu efect pe toracele superior și umeri, elemente pe care pe care straturile le evidențiază.

Pentru a stăpâni această tehnică, primul strat trebuie să fie constituit dintr-un material subțire și ușor, apoi se pot adauga treptat elemente mai groase și mai dure.

Nu exagera însă: excesul poate crea efectul opus, dând impresia unei ținute dezordonate. Reține că straturile combinate trebuie să să potrivească între ele. Când vine vorba de amestecat materiale și texturi, unii bărbați se pricep mai bine decât alții. Pentru cei aflați în dificultate, începeți cu o culoare de bază care să fie asortată cu o altă culoare neutră .

4 Materiale care dau impresia de mărire

Pentru a părea mai musculos, tipul materialului, textura și grosimea sunt totul. Materialele recomandate sunt denimul, flanelul, tweedul sau pielea întoarsă și reiatul, care dau impresia unui bărbat mai corpolent, prin crearea unei staturi mai impunătoare. Totuși, e bine să nu exagerezi cu grosimea materialelor.

5 Pune-ți gâtul în evidență cu un guler

Pentru cei slabi, gulerele rigide și cu tăieturi clare dau impresia de forță și putere. Pentru a crea acest efect, folosește obiecte de vestimentație cu gulere tari și rigide. Acestea pot varia de la cămăși de costum la tricouri polo, helănci, pulovere cu guler sau gulere cu fermoar. Toate acestea sunt perfecte pentru a masca un gât slab.

6 Joacă-te cu modele și culori

Când vine vorba de modă, totul se rezumă la efectul vizual. Chiar și în cazul bărbaților. Fiecare bărbat suplu ar trebui să se folosească de acest lucru pentru a-și pune în evidență calitățile staturii sale, ținând cont de impactul vizual pe care îl are din acest punct de vedere în ochii celorlalți.

Câteva reguli demne de reținut sunt următoarele: poartă linii orizontale în detrimentul celor verticale – aduc mai multă dimensiune și măresc vizual toracele superior, în special pectoralii și deltoizii.  Materialele cu carouri dau impresia unui stil cool și ordonat. Modelele cu detalii mai mici sunt mai potrivite, câteva exemple fiind tartan-ul, check-ul și gingham-ul. Un alt sfat este schimbarea nuanțelor folosite: culorile închise trebuie date uitării – acestea au tendința vizuală de a te arăta mai slab așa că trebuie să te orientezi către tonuri mai deschise. Sugestiile ar viza pastelurile, albul, bejul sau cremul.