7 brățări de fitness cu care să monitorizezi sportivul din tine

Academia Barbatilor

Într-o lume modernă, marcată de tehnologii din ce în ce mai performante, o viață activă, sportivă, merită monitorizată din cel puțin două motive. Primul ar fi acela că urmărindu-ți propriile performanțe te poți auto-depăși, fie că ne referim la pașii pe care-i faci zilnic sau la consumul de calorii. Al doilea are legătură cu sănătatea: cunoscându-ți cât mai bine corpul și limitele acestuia, ai o grijă mai mare asupra modului în care îl pui la încercare, din punct de vedere fizic.

Odată cu invazia acestor mici wereables, purtabile la încheietura mâinii și conectabile la smartphone, controlul asupra propriei vieți devine mai amuzant și mai profund. Și, la urma-urmei, un gadget în plus nu face rău nimănui, ba dimpotrivă. Mai jos îți propunem 7 brățări de fitness cu care să monitorizezi micul sportiv din tine. Am spus „mic”?


Brățară fitness Samsung Gear Fit 2 Pro

Rezistă la apă iar aplicația Speedo, dezvoltată special pentru Gear Fit 2, monitorizează performanțele din piscină sau mare și afișează rezumatul. Brățara detectează și înregistrează automat activitatea sportivă – baschet, fotbal, tenis, dans. Măsoară continuu pulsul și te ajută să iei decizii legate de fitness. O poți personaliza cu ajutorul celor peste 3000 de aplicații și fețe de ceas și se prinde confortabil cu o clemă care îi asigură fixarea în orice condiții. Vine preinstalată cu aplicațiile Endomondo, MapMyRun, MyFitnessPal, UARecord.

Preț: 926 lei. Cumpără


Brățară fitness Mikronoz ZeFit4 HR

O brățară cu multe funcții care-ți afișează ora pe displayul color și pe care primești informații în timp real despre puls, distanța parcursă, calitatea somnului, caloriile arse etc. Mykronoz ZeFit este rezistentă la apă, e construită din materiale de calitate, are un design modern și, pe lângă lucrurile legate de fitness și mișcare, funcționează și ca o telecomandă cu care poți reda muzica sau poți controla camera foto a smartphone-ului la care se conectează prin Bluetooth. ZeFit4 are o baterie care durează până la 5 zile cu o singură încărcare.

Preț: 400 lei. Cumpără


Fitbit Surge Fitness Wireless Superwatch

E mai degrabă un smartwatch, ascuns sub o înfățișare ce aduce mai mult a brățară de fitness destinată celor care iubesc mișcarea. Fitbit include un sistem de monitorizare a somnului, afișează caloriile arse, pașii realizați zilnic și, peste toate, dispune de un GPS integrat. Se sincronizează automat cu telefonul (iOS sau Android), prezentându-ți apoi apelurile, mesajele și alte notificări. Prin intermediul aplicației Fitbit vezi rezultatele antrenamentelor și îți planifici activitatea fizică. Bateria durează până la 7 zile pentru o încărcare.

Preț: 817 lei. Cumpără


Brățară fitness Lenovo HW1 Heart Rate

Lenovo HW1 e o brățară mai ieftină, pentru cei care nu au pretenții foarte mari în ceea ce privește displayul (unul de tip OLED, totuși) dar suficient de dotată cât să-ți indice informațiile de care ai nevoie: pașii, distanțele parcurse, caloriile arse, monitorizarea somnului, pulsul. O conectezi prin Bluetooth la smartphone și descarci aplicația aferentă, Lenovo Smart Bracelet, după care vizualizezi apelurile și mesajele primite pe telefon, utilizând-o și ca telecomandă pentru camera foto sau pentru muzică.

Preț: 140 lei. Cumpără


Brățară fitness Misfit Shine Topaz

Misfit Shine Topaz se conectează la smartphone prin Bluetooth iar aplicația Misfit transformă informațiile colectate de brățară în diagrame pe care le poți interpreta cu ușurință. Iar informațiile se referă la pași, distanțe, calorii, calitatea somnului etc. Brățara e dotată cu un halou de lumini, compus din 12 LED-uri care îți afișează progresul zilnic. În plus, îți afișează ora, este rezistentă la apă (până la o adâncime de 50 m) și are o baterie care durează până la 6 luni. Misfit poate fi purtată la mână sau poate fi atașată la geantă, șort etc.

Preț: 250 lei. Cumpără


Brățară fitness Garmin Vivosmart HR+

Garmin Vivosmart folosește tehnologia Elevate pentru a-ți monitoriza pulsul. Înregistrează informații despre caloriile arse și se poate conecta la alte dispozitive Garmin compatibile. Îți comunică numărul de pași, distanțele parcurse, ritmul activității sportive de interior și de exterior. Se conectează și se sincronizează cu smartphone-ul și vibrează ușor de fiecare dată când primești o notificare, afișând-o pe display.

Preț: 650 lei. Cumpără


Brățară fitness Polar A360

Polar oferă informații clasice, de genul ritmului cardiac, dar face și recomandări pentru antrenamente personalizate. Se conectează cu smartphone-ul, notificările transmise de acestea fiind urmărite pe displayul tactil TFT color, cu unghi larg de vizualizare. Numără pașii, calculează distanțele, îți spune câte calorii ai ars și combină informațiile cu datele tale personale legate de sex, vârstă, greutate, înălțime. Urmărește calitatea somnului și îți dă detalii prin intermediul aplicației Polar Flow. Bateria durează până la două săptămâni.

Preț: 530 lei. Cumpără