7 locuri de vizitat în luna februarie

Academia Barbatilor

Vara e destul de departe, vacanța a rămas undeva în spate iar unica palidă consolare pentru luna februarie pare a fi Ziua Îndrăgostiților. Dar un călător adevărat nu se poate plânge doar de așa ceva. Cei care iubesc călătoriile au întotdeauna bagajul pregătit și găsesc soluții pentru destinații abordabile în orice perioadă a anului. Inclusiv în cea mai scurtă lună, despre care se spune că este, totodată, și cea mai depresivă.

Februarie e o lună propice pentru a fugi de zăpezile autohtone, în special dacă ești mai degrabă un bărbat care adoră destinațiile ceva mai călduroase. Hai să vedem care ar fi cele ma bune sugestii pentru o vacanță în luna februarie.

Singapore

singaporeSezonul musonilor tocmai s-a-ncheiat iar februarie dă startul perioadei turistice de vârf în Singapore. Fiind abia la-nceput, hotelurile încă nu au prețuri foarte piperate. În plus, Singapore este gazda celei mai mari sărbători din lume generate de sosirea Noului An Chinezesc – pe 16 februarie străzile sunt inundate de oameni, de parade festive și colorate iar negustorii ambulanți sunt în al nouălea cer. Vino flămând și sigur vei pleca sătul!

Oman

omanOman este una dintre țările din Golf subevaluate ca potențial turistic și, în același timp, foarte frumoase. Mai ales că în februarie climatul e de tip mediteraneean, adică se poate respira la temperaturi normale. Mergi în spectaculosul port al Muscatului, capitala țării, acolo unde se află două forturi portugheze vechi de 500 de ani, Opera Royală și o moschee cu un dom impresionant. Pentru a pătrunde mai adânc în scenariul acestei micuțe țări, fă un tur la două ore distanță la vest de Muscat, pentru a stat în resortul Anantara Al Jabal Al Akhda, aflat la o înălțime de 1981 m, în munți. A pomenit cineva ceva de deșert?

Sicilia

taorminaSicilia e renumită pentru portocalele și lămâile ei iar în februarie vizitatorii de pe coasta de vest pot vedea cum înfloresc florile acestora. Ninge rar în Sicilia și chiar dacă e posibil ca temperaturile să coboare uneori mai jos decât te-ai aștepta, asta nu înseamnă că nu trebuie să-i guști minunile turistice sau să te relaxezi jucând golf, stând într-o vilă privată înconjurată de măslini și dealuri verzi. Mergi în Taormina, cel mai elegant oraș de pe insulă, vizitează Cefalu și ia în calcul și că în februarie în Sicilia are loc Festivalul Migdalilor Înfloriți dar și Carnavalul Sciacca, recunoscut drept cel mai vechi festival al insulei.

Cipru

cipruÎntotdeauna e un deliciu să vizitezi o insulă din Mediterană iar Cipru nu face excepție. Mai ales în februarie, atunci când nu e asaltată de turiști dar e la fel de asaltată de soare. Plaje superbe, un castel vechi de o mie de ani și 320 de zile cu soare pe an – un impuls major pentru cei cu deficit de Vitamina D. Îndreaptă-te către Golden Beach, un paradis în care nu vei găsi aproape pe nimeni în această perioadă a anului iar dacă ești mai plimbăreț închiriază o mașină și cutreieră insula. Atenție, însă: volanul e pe dreapta!

Senegal

Ei bine, da. De ce să nu încerci și o țară africană mai puțin cunoscută? Toată lumea merge în Maroc, Kenya sau (în vremuri nu foarte îndepărtate) Egipt. Dar Senegalul nu apare prea des pe lista de așteptare. Să nu uităm însă că Anthony Bourdain a spus că „Senegal e unul dintre cele mai bune argumente de călătorie la care mă pot gândi”. Această mică țară din vestul Africii îți poate satisface nevoile turistice cele mai variate, în special dacă ele poartă „încărcătură” exotică. Februarie este cea mai friguroasă lună a anului (cât de friguroasă poate fi, având în vedere că la nord se întinde Sahara) dar ea intră în sezonul uscat, ceea ce e un motiv în plus pentru a căuta Senegalul cu a ei superbă Insulă Goree, pe care a fost vreme de secole cel mai mare târg de sclavi din Africa.

St. Lucia

st luciaSt. Lucia e una dintre cele mai frumoase țări din Caraibe, totodată unicul stat independent care poartă un nume de femeie. O destinație de excepție, girată de cei doi vulcani care o străjuiesc cu sfințenie, pe care te poți urca fără probleme pentru a face fotografii de excepție. 20-22 de grade în luna februarie, o atmosferă caldă, oameni primitori și un indescriptibil sentiment de libertate pentru un loc care te va surprinde cu energia lui pozitivă.

Zanzibar

zanzibarInsula Zanzibar aparține de Tanzania iar dacă ar fi să facem o recomandare completă, aceea ar fi să începi cu un safari pe continent și să continui cu o relaxare la plajă, pe insulă. Capitala Stone Town este ea însăși o atracție turistică, datorită clădirilor cu iz arab (cândva a fost capitala sultanatului Oman) în vreme ce plajele albe și apele turcoaz te vor îmbia să trăiești o viață de huzur care creează rapid dependență. 30 de grade în februarie, adică… ce nevoie mai ai de vară în România?