7 destinații de vizitat pentru burlaci

Academia Barbatilor

Ești un bărbat liber. Nu ai obligații față de nimeni, ești tânăr și dornic să-ți trăiești viața. În plus, adori să călătorești și vrei să vezi lumea. Cine te poate împiedica? Există destinații pentru burlaci care abia așteaptă să-și primească vizitatorii. Bărbații care călătoresc singuri își setează o varietate mare de obiective și, practic, locurile spre care se pot îndrepta sunt nenumărate, de la cele exotice la cele elegante.

Poate că unora li se poate părea un pic dubios să călătorească singuri. Dar alții privesc acest gen de turism drept unul care îți oferă cele mai mari satisfacții. Practic, ești pe contul tău: nu depinzi de nimeni, nu te supui unui program, faci și vezi exact ceea ce-ți place și îți administrezi cum vrei propriul timp. În locurile în care mergi poți întâlni persoane cu care să petreci timpul, mai mult sau mai puțin. Dacă ești sociabil, cu atât mai mult vei ști cum să-ți umpli universul și cu oameni, nu doar cu imagini, prin urmare… de ce să n-o faci? O săptămână, singur, într-un loc pe care ți-l dorești. Minunat!

Unele destinații sunt mai prietenoase ca altele, inclusiv pentru cei care călătoresc singuri. Mai jos îți oferim 7 sugestii de destinații pentru burlaci:

Mexic

Cancun, un loc al plăcerilor

Există măcar un dram de hedonism în fiecare bărbat iar atunci acesta e elementul care „cheamă” la drum, locul cu cel mai mare magnetism în acest sens e Mexicul. Mai precis, Cancun, capitala hedonismului, în care hotelurile rezervate adulților dar și celebrele cluburi de noapte (cine n-a auzit de Bongo Bongo, de pildă?) fac casă bună cu plajele de vis. La fel cum plăcerea se poate îmbina cu spiritul aventurier al explorării vechilor situri mayașe, aflate la o aruncătură de băț distanță.

India

Taj Mahal, monumentul născut din iubire

India este o destinație de călătorie eclectică, de care unii nici nu vor să audă, în vreme ce alții s-au îndrăgostit pentru totdeauna de ea. Dar, crede-ne pe cuvânt, dacă nu ai fost în India, trebuie să ajungi! Poți poți vizita fantasticul Taj Mahal, poți să te relaxezi la un spa incredibil, poți naviga pe sacrul fluviu Gange, poți face yoga la unul dintre miile de centre, poți să te pierzi în aglomerația fascinantă de pe străzile din vechiul Delhi, poți testa o gastronomie excelentă, care diferă mult de la stat la stat. India are o încărcătură spirituală uriașă, care te poate inspira în multe domenii de activitate și care se poate transforma instant într-un loc de meditație, contemplație și auto-reflecție. Să nu uităm că, înainte de a deveni cu adevărat mare, Steve Jobs a făcut de unul singur o călătorie inițiatică în India.

Statele Unite

Ce se întâmplă în Vegas rămâne în Vegas

În principiu, SUA înglobează un teritoriu de explorat foarte vast și poate că ar trebui să fim ceva mai specifici. Avem două variante de vis pentru burlacii care vor să călătorească în State pe cont propriu. Prima este Route 66, celebrul drum istoric care este bătut încă din 1926 de călători, aventurieri, visători și bandiți. Route 66 pornește din Chicago, continuă spre vest, pe o lungime de 3940 km și se încheie pe un ponton de pe plaja Santa Monica, din Los Angeles. Zboară la Chicago, închiriază o mașină și fă-ți de cap în următoarele două săptămâni până ajungi în L.A.

A doua variantă este, evident, Las Vegas. În Orașul Păcatului ajungi dacă ești o pasăre de noapte căreia îi place riscul. Riscul de a pierde o avere la cazinou, riscul de a te căsători (fie și numai pentru o zi), riscul de a te îndrăgosti de cel mai mare kitsch din lume, și de magnetismul acestuia.

Africa de Sud

Cape Town, un oraș cosmopolit

Un adevărat paradis pentru un călător solo. Ideea e să-ți setezi cartierul de bază în Cape Town, un oraș cosmopolit, mult mai sigur ca altele sud-africane, cu câteva obiective elegante, lângă care se află unele dintre cele mai frumoase plaje din lume. Apoi poți începe liniștit să explorezi: te urci pe Table Mountain, înoți alături de Marele Alb, faci, din șaua calului, turul unei renumite podgorii, vizitezi un parc național în care vezi animalele sălbatice în mediul lor natural, te duci la Capul Bunei Speranțe și admiri cele două oceane (Indian și Atlantic) la un loc cu pinguinii mici și simpatici și așa mai departe.

Thailanda

Insula Phuket și plajele ei de vis

Thailanda e o destinație perfectă pentru burlaci datorită posibilităților de a o cutreiera cu rucsacul în spate. Apoi, în mod special în Bangkok dar și în insulele thailandeze, găsești cazări foarte ieftine și mâncare pe măsură. Una peste alta, în Thailanda te așteaptă o mulțime de aventuri, atât culturale cât și gastronomice. Nu uita că Thailanda e țara zâmbetului, aici oamenii sunt calzi și primitori. Nebunia din Bangkok, frumusețea și varietatea insulei Phuket, insula Phi Phi (în care s-a filmat un episod din seria James Bond), templele din nordul țării – iată doar câteva dintre locurile pe care n-ar trebui să le ratezi.

Australia

Stânca Uluru, una dintre atracțiile Australiei

Poate că e un pic mai dificil să ajungi din România în Australia, în primul rând din cauza vizei care se acordă destul de greu, apoi din pricina distanței mari, care implică un cost ridicat al biletului de avion. Da, la naiba!, o viață ai și Pământul e făcut ca să fie văzut, așa că, dacă nu te temi de păianjeni și alte creaturi bizare, îndreaptă-te către Marea Barieră de Corali și către spiritul liber al australienilor, unul care e făcut pe măsura unui călător singuratic ca tine. Pentru că este una dintre destinațiile favorite ale călătorilor cu rucsacul în spate, Australia e doldora de hosteluri și de rețele de transport prin intermediul cărora poți ajunge lesne dintr-o parte în alta. În plus, austrialienii sunt cunoscuți ca fiind mari petrecăreți, așa că berea curge în valuri iar viața de noapte din Sydney e abracadabrantă.

Anglia

Londra, un oraș care respiră istorie

Probabil că englezii nu au cea mai bună mâncare din lume și nici cele mai frumoase femei, însă în mod cert au o țară care merită explorată. Gândește-te la istoria lor fascinantă, la Shakespeare, la Oxford, la bătrâna Londră, la Stonehenge, la arhitectura variată, la spectaculoasele muzee și nu în ultimul rând la muzică și shopping. E la patru ore distanță și în mod cert poți să găsești un bilet de avion la un preț foarte bun. Ca să nu mai vorbim că dacă-ți place berea… poți face chiar un tur al pub-urilor istorice.

La urma-urmei, orice destinație ai alege, vei avea la orizont câteva zile de aventură și îmbogățire culturală și spirituală. Nu-ți fie teamă să călătorești singur: lumea e a ta! Pentru alte destinații și informații legate de călătorii, click aici.