6 sfaturi indispensabile pentru alegerea jachetei de iarnă

Când precipitațiile sunt abundente și temperaturile din ce în ce mai scăzute, jacheta de iarnă este cel mai important obiect vestimentar din garderoba ta. Iată ce trebuie să ai în vedere atunci când achiziționezi o jachetă de iarnă sau un palton.

  1. Întrucât ne bazăm pe rolul ei funcțional, atunci când cumpărăm o jachetă de iarnă, trebuie să fim foarte atenți la calitatea materialului și modul în care aceasta este realizată. De exemplu, când ești în căutarea unei jachete impermeabile, este recomandat să verifici dacă fiecare element ce o compune, inclusiv cusăturile, au aceeași caracteristică.

jacheta-ego-men-s-fashion-concept-1

2. Gradul de izolare. Pentru unele geci antifonate, stratul interior este format din fulgi de gâscă sau materiale sintetice caracterizate printr-un grad de izolare, măsurat în grame. Cel mai scăzut grad de izolare este de 30 grame, iar cel mai ridicat, 800 grame. Tocmai datorită acestui strat interior, curățarea jachetei se face exclusiv la spălătoriile chimice.

3. Dacă ești alergic, evită gecile umplute cu fulgi de gâscă.

jacheta-parka-ego-men-s-fashion-concept-2

4. Întrucât hainele pe care le porți trebuie să îți pună în evidența atuurile, lungimea jachetei este foarte importantă. Bărbații scunzi trebuie să evite jachetele foarte lungi, ce le-ar putea ascunde genunchii, întrucât acestea reduc optic înălțimea. Pentru bărbații înalți sunt de evitat jachetele scurte, pe talie. Acestea alungesc picioarele și disproporționează silueta purtătorului.

jacheta-tombolini-ego-men-s-fashion-concept-5

5. Mărimea. Deși jacheta trebuie să lase loc unui strat gros de haine sau sacoului de la costum, nu este nevoie să alegi o dimensiune superioară. Producătorii s-au gândit, cu siguranță, la nevoile tale din timpul iernii. Cu toate acestea, pentru a pleca din magazin convins că ai ales dimensiunea potrivită, cere consultantului de vânzări în cabina de probă un pulover sau un sacou, în funcție de tipul jachetei.

palton-ego-men-s-fashion-concept-46. Modalitatea de închidere a noii jachete pentru iarnă este, de asemeni, foarte importantă întrucât iarna avem mai puțină dexteritate din cauza mănușilor sau a bagajelor pe care le transportăm. Evită nasturii mici în favoarea fermoarului sau a capselor.