Aparatul foto Samsung EX2F – disponibil din august

academia barbatilor

Samsung va lansa noul model de aparat foto EX2F, în luna august 2012, partea forte fiind din nou camera foto compactă, pentru fotografierea în aproape orice situaţie, indiferent dacă este noapte sau zi.

Obiectivul este cea mai interesantă dotare a aparatului, având o diafragmă maximă de F1.4, o noutate pe piaţă (pentru amatori – cu cât diafragma obiectivului se poate deschide mai mult, cu atât mai multă lumină poate ajunge la senzor.). La aceasta se mai adaugă un senzor CMOS retroiluminat cu diagonala de 1/1.7″, stabilizare duală de imagine, patină pentru bliţ, plajă ISO până la 12800, salvare în mod RAW, caracteristici necesare unei camere foto care să nu aibă vreo problemă în condiţii de iluminare scăzută.

Se mai adaugă filmare FullHD cu sunet stereo, Dual Capture (înregistrare foto şi video simultană) ecranul LCD AMOLED rabatabil, posibilitatea de transfer WiFi a imaginilor, posibilitatea de a folosi ‘Remote ViewFinder’ (cel mai probabil o metodă a folosi un dispoitiv Android pe post de vizor de la distanţă), posibilitatea de a conecta un microfon extern.

Aparatul foto Samsung EX2F include și alte caracteristici tipice compactelor de top sau chiar camerelor DSLR avansate: carcasă de aliaj de magneziu, control manual, două roți pentru controlarea parametrilor camerei, control manual complet.

Samsung dorește să ofere o experiență completă utilizatorilor de smartphone-uri, cu ajutorul unor aplicații dedicate interacționării cu EX2F: Remote ViewFinder, Auto Backup, partajare în rețele sociale sau pe Picasa.
Pe spatele aparatului găsim un superb ecran AMOLED de 3”, rabatabil. Din păcate, el nu este sensibil la atingere, controlul funcţiilor fiind realizat cu o rotiţă şi mai multe butoane.

Puncte forte pentru aparatul foto Samsung EX2F
– Obiectiv luminos, cu deschidere F/1.4
– Dimensiunile reduse
– Ergonomia
– Inregistrare video Full HD cu sunet stereo
– Controlul complet asupra parametrilor camerei
– Stabilizare de imagine duală
– Conectivitate fără fir, interactivitate cu smartphone-uri
– Patină pentru bliț extern

[youtube id=”0LeNq3Jdu5k” width=”600″ height=”350″]