BlackBerry Z10 – concurent pentru smartphone-ul Samsung Galaxy S

academia barbatilor

Smartphone-ul BlackBerry Z10, lansat de curând ca și concurent pentru Samsung Galaxy S, este primul terminal mobil cu control integral tactil al companiei RIM, având un ecran cu diagonala de 4,2” şi rezoluţie HD, iar ca hardware un nucleu dual-core Krait la 1,5 GHz.

Noul model de smartphone BlackBerry Z10 dispune de un procesor grafic Adreno 225, 2 GB memorie RAM şi o stocare internă de 16 GB, care poate fi extinsă cu un card Micro SDHC, adaptor wireless 802.11 dual-band, Bluetooth 4.0, NFC şi cameră foto cu o rezoluţie de 8 MP.

blackberry-z10-concurent-smartphone-samsung-galaxy-s-1

Noul BlackBerry Z10 va avea un preț care pornește de la 145 de euro, nou-denumita companie BlackBerry încercând să combată și prin acest aspect supremația Iphone 5 sau Samsung Galaxy S.

blackberry-z10-concurent-smartphone-samsung-galaxy-s-2

BlackBerry a prezentat şi noua platformă BlackBerry OS 10, care foloseşte ca punct central BlackBerry Hub, un agregator pentru calendare, mesaje, Facebook, LinkedIn şi BBM, un multitasking îmbunătăţit, ce permite separarea datelor utilizatorului de cele ale companiei prin integrarea BlackBerry Balance şi permite comasarea ataşamentelor, notiţelor (inclusiv Evenote), imaginilor, filmelor şi mesajelor text în BlackBerry Remember.

blackberry-z10-concurent-smartphone-samsung-galaxy-s-3

De asemenea, magazinul de aplicaţii BlackBerry World cuprinde în acest moment circa 70.000 de aplicaţii, începând de la produse cunoscute precum WhatsApp, TuneIn Radio, SoundHound, Skype, Facebook sau Foursquare, până la jocuri precum Angry Birds, Asphalt 7 sau NOVA 3.

[youtube id=”BDtxZr5TS7E” width=”600″ height=”350″]

Softul BlackBerry 10 permite utilizatorilor să îşi verifice email-urile, calendarul sau alte opţiuni fără să iasă din aplicaţia în funcţie, putând rula opt aplicaţii simultan, patru dintre ele apărând în ferestre mici pe ecran, o trăsătură pe care firma a numit-o “cu adevărat multitasking”.

Modelul BalckBerry Z10 a fost deja lansat în Marea Britanie, Canada şi Emiratele Arabe Unite, iar pentru alte piețe în acest moment se așteaptă mai multe detalii.