Care este diferența între deodorante și antiperspirante

Academia Barbatilor

Orice bărbat transpiră. Unii o fac mai abitir ca alții iar lucrurile pot scăpa uneori de sub control, ajungându-se în situațiile penibile în care să ne trezim că vecinul nostru e un fel de rudă a sconcsului. Iar cele mai jenante situații sunt cele în care acest lucru e remarcat de femei. O statistică relevă faptul că 87% dintre femei vor arunca în aer orice întâlnire cu un bărbat care miroase urât. Cu alte cuvinte, dacă miroși urât, 9 din 10 femei îți vor spune pas. Și nu te baza pe a zecea, pentru că nu se precizează unde o găsești sau ce fel de femeie este.

Din fericire, industria deodorantelor și antiperspirantelor prosperă, făcând profit în jur de 18 miliarde de dolari anual. O parte din acești bani sunt investiți în cercetare, pentru a afla ce trebuie făcut pentru ca mirosul neplăcut de transpirație să dispară pentru perioade cât mai îndelungate.

Pe piață există mii de deodorante și antiperspirante din care să alegi. Unele nu au, practic, niciun efect – te dai cu ele și după o oră de stat în soare ești campion la olimpiada transpiraților mirositori. Altele, însă, se împacă atât de bine cu pielea încât, dacă s-ar putea, ți-ai face un stoc pentru toată viața.

Dar care este diferența dintre un deodorant și un antiperspirant? Acești doi termeni se confundă deseori, folosindu-se în același context. Însă diferențele dintre ei sunt, totuși, majore.

Deodorantele

E bine de știut că transpirația în sine nu are miros. Mirosul neplăcut asociat cu transpirația vine de fapt din bacteriile care interferează cu diferitele componente ale transpirației. Deodorantele ajută la reducerea mirosurilor dubioase în două feluri: țin sub control creșterea numărului de bacterii care cauzează mirosul urât și conferă un parfum plăcut care maschează efectul produs de bacterii. Cu alte cuvinte, dacă te dai cu deodorant, nu vei transpira mai puțin ci vei reduce doar mirosul neplăcut. Mai mult sau mai puțin.

Antiperspirantele

Acestea sunt produsele care acționează, de fapt, asupra cauzei. Antiperspirantele nu reduc mirosul ci reduc transpirația. Ele conțin ingrediente (de regulă săruri de aluminiu) care odată dizolvate în transpirația produsă de organism, formează o barieră de gel la subraț, ce reduce cantitatea de sudoare. Ele nu o pot opri complet. Iar pentru a lupta cu mirosul care strabate și această barieră, antiperspirantele se pot combina cu deodorantele. Dacă ești un tip care transpiră abundent, în mod cert ai nevoie de un antiperspirant.

Cel mai potrivit deodorant și antiperspirant

Alegerea unui deodorant sau a unui antiperspirant ține de un singur lucru: cât de mult se potrivește acesta cu ph-ul pielii tale. Ce funcționează la un bărbat e foarte posibil să nu funcționeze la altul. De aceea nu ai de făcut decât să le iei pe încercate până găsești unul care se potrivește cu pielea ta și are efect împotriva transpirației și a mirosului neplăcut. Sigur, poți începe cu un produs recunoscut a avea efect asupra majorității oamenilor iar ca să-l găsești, citește review-uri despre el. Cu cât acestea sunt mai bune, cu atât mai bun e și produsul respectiv.

În cele ce urmează, îți facem câteva sugestii:

DEO Deodorant Solid Fără Parfum (50g), de la bioalchimia.ro

Este o soluție unisex împotriva transpirației, care protejează și absoarbe mirosurile neplăcute. Formula sa specială conține unt de Shea și bicarbonat de sodiu. Este un deodorant natural perfect pentru pielea sensibilă, fiind dedicat în special celor care nu tolerează uleiurile esențiale și preferă o protecție neutră. Ceea ce este esențial de reținut este că acest tip de antiperspirant nu astupă porii, nu împiedică transpirația normală și lasă o senzație plăcută de catifelare.  Desprinde cu ajutorul unghiei o cantitate mică de produs, încălzește-o în palmă dacă este nevoie, până când se topește și aplic-o pe pielea curată.

Cumpără de aici: https://bit.ly/2rvcNPv

antiperspirant bio pentru barbati bioalchimia


Deodorant roll-on Vichi Homme Control Extrem

Conține minerale ultra-absorbante. Nu conține alcool și parabeni. Are un efect antiperspirant și în condiții extreme și se aplică în orice moment al zilei.

Cumpără


Antiperspirant roll-on Maxim

Are la bază o soluție apoasă ce conține o substanță chimică puternică și sigură, clorhidratul de aluminiu, care protejează eficient împotriva transpirației. Se aplică dimineața și se lasă 5-10 minute după aplicare, înainte de a te îmbrăca.

Cumpără


Deo Antiperspirant Bioderma Sensibio

Neutralizează instalarea mirosurilor neplăcute cauzate de transpirație prin acțiune biologică asupra degradării ei, pielea fiind lăsată să respire natural. Complexul patentat Toleridine ridică pragul de toleranță în mod biologic iar pielea devine mai puțin reactivă. Nu conține alcool sau săruri de aluminiu.

Cumpără

Deodorant roll-on Bema Love Bio Deo

Un deodorant bio, care neutralizează mirosurile neplăcute ale corpului, fără să altereze echilibrul fiziologic al pielii și fără să blocheze transpirația normală a corpului, cu o formulă specială care minimizează riscul alergiilor cutanate, fiind tolerat bine de pielea sensibilă.

Cumpără

Deodorant roll-on reglator Roge Cavailles

O formulă îmbogățită cu micro-talc absorbant, care asigură o eficacitate de 48 de ore și previne apariția mirosurilor și a umidității. Reglează transpirația fără a bloca porii și lasă pielea să respire. Pretabil pentru pielea sensibilă, datorită compoziției cu vitamina E și a agenților surgras.

Cumpără