Ce trebuie să porți dacă ești un tip suplu

academia barbatilor

Ești suplu și știm că te invidiază jumătate din populația masculină pentru asta. Dar, în ciuda marelui avantaj de a putea mânca orice și la orice oră, este destul de posibil să ai câteva probleme serioase când vine vorba de ținute. Jachetele stau ca pe gard, jeanșii par că vor să evadeze și până și banalele cămăși par a fi în suferință? Nu dispera, cu puțin efort poți să arăți extrem de cool și de relaxat. Ți-am dat deja aici 6 sfaturi despre cum poți părea mai bine făcut, așa că acum venim în ajutorul tău și cu câteva exemple mai practice. Iată ce piese vestimentare ar trebui să porți ca un model profesionist, și mai ales cum:

Geaca de blugi – oricând la dispoziția ta

Un articol foarte versatil, despre care vom mai vorbi mult timp de acum încolo. S-a întors în lumea stilului acum câțiva ani, iar de atunci nu devine decât din ce în ce mai populară. Bănuim și de ce. Nu numai că nu are vârstă, dar este și extrem de ușor de purtat. Iar bărbaților mai supli le vine chiar și mai mult în ajutor. Iar dacă te întrebi cum s-o porți, e simplu. Poart-o cu orice. Este perfectă nu numai vara, în diminețile răcoroase, ci și primăvara, sub un trench, iar purtatul ei iarna, sub un palton de lână, sperăm că este de la sine înțeles. Pe scurt, îți va fi cel mai bun prieten, la care apela oricând, indiferent de ocazie. Cât despre ce poți purta dedesubt, află că va arăta la fel de bine peste un tricou ca și peste o cămașă.

 

Trench-urile și paltoanele – armura fiecărui bărbat

Sunt două piese atât de clasice, încât s-ar putea să simți că ai auzit deja de prea multe ori despre ele. Însă ca toate lucrurile bune, în ciuda frecvenței cu care se vorbește despre ele, nu se transformă în clișeu, ci devin tot mai valoroase. Deci nici tu nu ar trebui să le treci cu vederea. Este adevărat că o geacă poate părea mai ușor de purtat pe un cer înnorat, însă nu vrem să cazi în acea zonă. Nu ai nicio scuză să nu arăți la fel de cool indiferent dacă afară e soare, plouă sau ninge. Iar dacă trench-urile și paltoanele ți se par un pic rigide, află că și ele pot fi adaptate la orice ținută. Purtate peste un sacou sau peste geaca de blugi descrisă mai sus, nu vei da greș niciodată. Iar dacă vremea se încălzește, atunci e cu atât mai bine. Poartă-le direct peste un tricou sau o cămașă și vei contribui și tu la aerul de primăvară.

Jeans slim fit – pentru un look relaxat

Reține, denimul este prietenul tău, indiferent dacă vorbim despre blugi sau jachete. Față de persoanele mai corpolente, care pot purta foarte ușor niște pantaloni chino, tu vei fi mereu avantajat de către denim. Găsește-ți deci acel brand care îți servește cu stil conformația și devino un fan înfocat al acestuia. Căutarea poate fi una lungă, dar nu dispera. Te asigurăm că odată ce-l vei găsi, ne vei mulțumi. Ce trebuie să cauți sunt niște jeans care îți vin foarte bine în talie și au o croială slim fit. Skinny fit o fi cel mai ușor de găsit acum, însă nu-i recomandăm persoanelor cu puține kilograme, pentru că asta îi va subția și mai mult. Însă niște jeans slim fit, care se așază plăcut pe tine, fără să te strângă sau să fie prea largi, ar trebui să rezolve problema. Gândește-te la cât de important este ca lenjeria intimă să fie exact mărimea ta, apoi gândește-te la asta și când îți cauți o pereche de jeans. Simplu, nu?

Cămăși – bune la toate

Dacă te-ai obișnuit cu ideea că, în general, cămășile subțiază, ar trebui să afli că nu e deloc așa. Sigur nu dacă alegi ce trebuie, cel puțin. La fel ca în cazul blugilor, cămășile ar trebui să cadă ușor pe tine. Asta înseamnă din nou că nu trebuie nici să te strângă, nici să stea ca pe gard. Ai grijă să-ți urmeze linia corpului. Cât despre gulere, ele nu fac decât să avantajeze un bărbat cu un gât mai subțire. Iar ca să-ți dăm un sfat în plus, nu uita că poți încerca oricând să porți cămășile și descheiate, de preferat peste un tricou alb. Ai grijă însă, că provoacă dependență, și s-ar putea să nu te mai poți întoarce la a purta cămașa încheiată după. Sperăm să te convingi repede că poți purta cămăși la orice, cu orice. Ai grijă doar să le potrivești fiecărei ocazii!

Jachete nemuritoare – un obicei plin de beneficii

Chiar dacă geaca de blugi are o reputație atât de bună, asta nu înseamnă că este singura pe care o poți purta. Fă-ți deci un obicei de a purta jachete, indiferent de sezoane sau ocazii. Și la fel ca în cazul celorlalte articole, nu uita: vânează acea croială lejeră și nu te mulțumi cu altceva! Ori, și mai important, evită jachetele cu elastic la bază. Hainele trebuie să curgă pe tine, iar layerele să fie uniforme. Nu vrem deci zone bufante, cum un  bomber jacket poate provoca des. Orientează-te în schimb spre bumbac și in, țesături în care nu numai că pielea respiră foarte bine și sunt plăcut de purtat, dar cu care obții și foarte ușor acel look relaxat.

Foto: Pinterest