Cel mai mic aparat foto cu obiective interschimbabile – Nikon J3

academia barbatilor

Cunoscuta companie Nikon a lansat pe piaţă cel mai mic aparat foto cu obiective interschimbabile din lume – Nikon J3, dotat cu un senzor CX de 14,2MP și o sensibilitate cuprinsă între ISO 160 și 6400.

Noul aparat foto model J3 dispune de un procesor de imagine EXPEED 3A, extrem de rapid, ce permite o viteză mare la fotografierea continuă, de 15 cadre pe secundă cu focalizare automată, și cel mai scurt timp de declanșare din lume, aproximativ 80ms.

cel-mai-mic-aparat-foto-obiective-interschimbabile-nokia-j3-1

Butoanele de control oferă accesul la modurile clasice de fotografiere, inclusiv manual, dar și la o serie de moduri speciale, precum Captură Moment Optim.

cel-mai-mic-aparat-foto-obiective-interschimbabile-nokia-j3-2

Aparatul foto filmeaza în format Full HD 1080p, cu până la 60fps, dar și cu încetinitorul, până la viteze de 1200 de cadre pe secundă.

cel-mai-mic-aparat-foto-obiective-interschimbabile-nokia-j3-4

Sistemul de focalizare se bazează atât pe detecția de fază, cât și pe cea de contrast, punerea la punct fiind instantanee inclusiv în timpul filmării. Modul Creativ dispune de  serie de filtre ce pot fi aplicate și vizualizate înainte de a realiza fotografia.

cel-mai-mic-aparat-foto-obiective-interschimbabile-nokia-j3-3

Nikon J3 are o greutate de 244 grame și dimensiuni de 101,0 x 60,5 x 28,8 mm, fiind în prezent cel mai mic aparat de fotografiat din lume cu obiective interschimbabile.

cel-mai-mic-aparat-foto-obiective-interschimbabile-nokia-j3-6

[youtube id=”xwoEMapPNZs” width=”600″ height=”350″]

Nu este lipsit de importanţă faptul că cei care doresc să facă şi fotografii subacvatice au disponibilă şi o carcasă adaptabilă pentru Nikon J3.

cel-mai-mic-aparat-foto-obiective-interschimbabile-nokia-j3-7

Mai multe detalii şi specificaţii tehnice se regăsesc pe Nikon.ro.

Sursa foto: Nikon Romania