Cele mai bune magazine de fashion pentru bărbați din Berlin

Pe lângă faptul că găzduiește Mercedes-Benz Fashion Week (eveniment care în 2018 va avea loc între 8-16 februarie) Berlin e un oraș pe care mulți dintre designerii de top ai Europei îl pot numi ”acasă”. În plus, Berlin e una dintre destinațiile în care îți poți petrece fie un city-break, fie mai multe zile de vacanță, fără să te plictisești o secundă. Atmosfera relaxată, atracțiile turistice, istorice sau, dimpotrivă, moderne, fac din capitala Germaniei un loc în care să-ți dorești să ajungi și, pe urmă, să revii. Iar bărbații care iubesc moda au, la rândul lor, motive de bucurie atunci când ajung în Berlin, fiindcă aici vor găsi multe magazine cu  produse de calitate. Să vedem în continuare care sunt câteva dintre cele mai bune:

A.D.Deertz

A.D.Deertz este una dintre cele mai respectabile instituții de modă din Germania. Colecțiile se focusează pe moda casual masculină, plecând de la piesele clasice. Wibke Deertz, inspirata creatoare de modă aflată în spatele acestora, concepe haine plecând de la experiențele ei de călătorie, care fac trimitere la orașe precum Bangkok, Buenos Aires, Lisabona etc. Deertz e un fel de rebelă în lumea modei deoarece ea nu aderă niciodată la liniile și tendințele obișnuite, preferând să se aplece asupra nevoilor pe care le au și le cer clienții ei și care apar în urma propriei creativități de moment. Rezultatul este dat de o serie de colecții care pot fi purtate oricând și aproape oriunde. Adresa: Torstraße 106, Berlin.

Soto

Trei berlinezi – Omer Ben-Michael, Philip Gaedicke și David Ficher – au fondat Soto în ideea de a avea un magazin care să comercializeze o sinteză a brandurilor lor favorite și a designerilor din întreaga lume. Produsele care se vând aici sunt versatile și se află într-o continuă schimbare, lucru care face ca acest magazin să fie ”viu” și foarte interesant în orice moment ai vizita Berlinul. Decorul interior este și el foarte șic, marcat de elemente de design industrial. Adresa: Torstraße 72, Berlin.

The Corner Berlin

The Corner Berlin e un concept store și un butic de designer care prezintă o selecție de produse ce aparțin diverselor branduri celebre, precum Fendi, Saint Laurent, Vetements și Valentino. Există două locații ale magazinului, una este dedicată femeilor, cealaltă bărbaților. Aceasta din urmă și-ar putea defini produsele ca fiind casual bold și athletic-chic. Adresa: Markgrafenstraße 45, Berlin

Trüffelschwein

Trüffelschwein s-ar traduce din limba germană prin ”porcul căutător de trufe” (se știe că la căutarea de trufe în pădure se folosesc câini special dresați dar și porci). Magazinul s-a deschis în anul 2007 ca o alternativă pentru bărbații care nu doreau lucruri comerciale ci se aflau în căutarea unor obiecte de îmbrăcăminte de calitate, ieșite din tipare. Scopul celor de la Trüffelschwein este să își îmbrace clienții într-un mod unic, dându-le încredere deplină în ei înșiși. Câteva dintre brandurile care se vând aici sunt Oak, Pig & Hen, Chauncey și Themata. E o obișnuință să găsești aici branduri mici, aflate la început, care apoi devin nume importante pe marea scenă internațională. Adresa: Rosa-Luxembourg-Straße 21, Berlin.

Darklands

Darklands este forma succintă a unei anumite părți a scenei fashion berlineze. Aici găsești fantastice haine bărbătești de culoare neagră, aparținând unor creatori de avangardă, precum Alexander Fielden, Deepti, Amy Glenn, Cedric Jacquemyn etc. Adresa magazinului se schimbă odată la un an sau doi, momentan acesta se află pe Lindower Strasse 22.

Simon&Me

Simon&Me e un magazin minimalist, un concept store specializat în fashion pentru bărbați, în care până și cel mai mic obiect de îmbrăcăminte e produs în Germania. Simon Freund a fondat magazinul drept un răspuns intelectual la societatea modernă de consum. De aceea lucrează din greu pentru a aduce obiecte de calitate, produse doar de designeri germani. Multe dintre ele sunt foarte simple, dar chiar și cel mai banal tricou alb este făcut din material de o calitate excepțională. Adresa: Fidicinstraße 17, Berlin.

No. 74

Inaugurat în 2008, No.74 este un magazin susținut de Adidas, unul dintre doar cele trei de acest gen din Europa. Aici găsești obiecte vestimentare din colecțiile exclusiviste ale colaborărilor Adidas cu creatori de renume, precum Stella McCartney sau Kazuki, dar și alte colecții unice. Majoritatea hainelor au o tentă sport însă vei descoperi și alte lucruri interesante, al căror principal scop este inovația. Adresa: Torstraße 74, Berlin.

Ultimele postari ale lui Academia Barbatilor (vezi toate)