Cele mai ieftine smartphone-uri din România

academia barbatilor

Dacă în prezent nu ai un Smartphone, este posibil să fi considerat de anturaj drept conservator sau chiar “înapoiat” (din punct de vedere tehnologic 😉 ), aşa că acest telefon mobil “deştept” a devenit în scurt timp unul dintre trendurile ultimilor ani. 

Cu toate acestea prețul nu este întotdeuna unul foarte accesibil, aşa că vă prezentăm un top al celor mai bune și ieftine smartphone-uri pe care le puteţi achiziţiona sub 1000 de Lei.

Dintre carateristicile importante ale unui smartphone amintim doar că se pot conecta la internet fără nicio problemă, pot rula tot felul de aplicații și îndeplinesc funcții de bază ale unui telefon obișnuit. Cu un smartphone puteți să ascultați muzică sau să faceţi fotografii.

  • Nokia Lumia 710

Nokia Lumia 710 oferă unele aplicații destul de bune, la un preț modest, de doar 850 Lei, chiar dacă sistemul Windows Phone nu este atât de popular precum este Android.

Nu are aceleași opțiuni de aplicații pe care un Android sau un iPhone le are, dar vine cu aplicații exclusive și cu un procesor care ajută la rularea acestora.

  • HTC Desire C

HTC Desire C este un smartphone cu un design interesant care dispune de ultima versiunea a sistemului de operare Android – Ice Cream Sandwich şi poate fi achiziționat la un preț de 873 lei.

Noul sistem de operare oferă o gamă largă de aplicații, însă pentru că are un procesor de doar 600MHz, unele aplicații pot rula destul de lent.

Rezoluția ecranului este mai mică decât cea a unui telefon de top, astfel încât acesta nu va putea evidenția anumite detalii după cum ar fi de așteptat din partea unui smartphone.

  • BlackBerry Curve 9320

Dacă vă doriţi o tastatura clasică  pentru telefon, în special ca să puteți scrie repede un mesaj, acest BlackBerry poate fi cea mai bună opțiune pentru doar 842 lei.

Pe lângă o tastatură de tip Qwerty, aveţi acces la BBM, o aplicație gratuită de mesaje instant care poate fi folosită doar între telefoanele BlackBerry.

Deși îi lipsesc unele dintre cele mai interesante caracteristici ale tipuri de modelelor,  BlackBerry Curve 9320 este unul dintre cele mai ieftine și bune smartphone-uri.

  • HTC Wildfire S

Este un smartphone cu un set de caracteristici destul de modeste, dar care poate fi cumpărat la un preț de doar 700 lei.

Din cauza faptului că are un ecran cu o rezoluție destul de mică, nu este cel mai bun telefon pe care pot rula diverse aplicații. Totuși, procesorul său, care este destul de mic, ține pasul cu noile modele apărute pe piață.

  • LG Optimus L3

LG Optimus L3 este unul dintre cele mai ieftine smartphone-uri care există pe piață, dispunând de un sistem de operare Android Gingerbread pentru un preț derizoriu de 450 lei.

Cu un ecran mic și caracteristici de bază, acest smartphone nu poate concura cu alte modele mai scumpe, însă cu toate acestea, permite accesul la diverse aplicații din cadrul sistemului de operare Android.