Cum asortezi pantofii cu pantalonii: culoarea

Avatar
Sursa foto: d’Alexandru| Pantofi bărbătești lucrați manual

Când ai prea mulți pantofi și pantaloni s-ar putea să fie greu să îi asortezi așa cum trebuie. Desigur, codurile vestimentare trag o linie clară de demarcare între stilurile casual, smart-casual sau business dar, mai nou, pantofii sport purtați la costum nu mai sunt o problemă.

Totuși, culoarea pieselor vestimentare care intră în componența unei ținute rămâne factorul primordial de asortare. De aceea, astăzi vom aborda asortarea pantofilor și a pantalonilor după criteriul culorilor.

Pantofii negri

Pe cât de popular este mitul că pantofii negri merg la orice, pe atât de fals este. Pantofii negri sunt probabil cei mai pretențioși de asortat și chiar dacă ultimele tendințe din modă recomandă purtarea acestora alături de orice culoare, în mod real ei sunt compatibili din punct de vedere cromatic cu o paletă restrânsă de culori.  Vezi cu ce culori ale pantalonilor să porți pantofii negri mai jos.

Pantofii maro

Pantofii maro sunt cei mai versatili pantofi. Pot fi purtați la gri, bleumarin, alb și orice altă nuanță pământie. Ai grijă să nu porți maro la pantaloni negri. Am observat că unii bărbați practică această asortare care, de fapt, este una greșită. Alege pantofi brogue sau oxford pentru o ținută elegantă sau pentru un look casual poți purta pantofi cu catarame double-monk.

Pantofii Burgundy

Pantofii burgundy sau vișinii sunt o alternativă mai îndrăzneață la pantofii maro. De asemenea aceștia pot fi folosiți în alcătuirea unor ținute smart-casual pentru sfârșitul săptămânii sau pentru o ieșire în oraș. Sunt alegerea perfectă pentru bărbatul cosmopolit și dichisit în același timp. Pot fi purtați alături de pantaloni gri cu o cămașă albă și o jachetă de piele.

Pantofii bleumarin

Deși pantofii bleumarin sunt adesea neglijați și puțini bărbați îi cumpără, pot fi o alegere înțeleaptă dar și ieșită din tipare. Înțeleaptă pentru că pot fi versatili și purtați la multe nuanțe de culori; ieșită din tipare pentru că pantofii de această culoare nu sunt întâlniți în ținutele multor bărbați. Am putea spune că sunt puțini cei care măcar se gândesc a pantofii bleumarin.

Concluzie

Chiar dacă moda lovește puternic în regulile stilului masculin clasic, combinațiile de culori de mai sus sunt nemuritoare. Odată adoptate, vor da ținutei tale stabilitate și seriozitate. De asemenea, poți jongla cu șosetele pe care le porți, astfel încât să adaugi o pată de culoare ținutelor. Despre cum să porți șosete colorate vom discuta într-un articol viitor.