Tratează durerile de spate rapid și fără recidivă

Când aflăm că 65 – 70% din populația adultă suferă de dureri de spate și aproximativ 6 din 10 adulți care nici măcar nu prezintă simptome (încă) au hernii de disc începem și noi să ne gândim la durerea noastră pe care am ignorat-o până acum.

Tratamentul este disponibil și în România

Există o tehnologie cu rădăcini în sportul de performanță, disponibilă și în România, care oferă o evaluare precisă a disfuncționalității biomecanice corporale și determină apoi programe de recuperare personalizate, confortabile și eficiente, cu rezultate mai rapide decât kinetoterapia tradițională.  

BackFix poate fi utilizată cu succes pentru depistarea și tratarea dezechilibrelor musculaturii de susținere a coloanei vertebrale (cele din perioada creșterii, dar și probleme deteminate de activitatea statică, alternată accidental cu momente de solicitare dinamică intensă), pentru recuperarea în afecțiuni discale cum ar fi protruzii discale, hernia de disc intervertebrală, modificări ale grosimii discurilor, degenerări ale discurilor sau afecțiuni sportive.

“BackFix se adresează atât musculaturii mici, profunde, paravertebrale, cât și celei superficiale, reprezentate de grupele musculare mari ale trunchiului și centurilor pelvină și scapulo-toracică. Monitorizarea computerizată precisă, cu feedback în timp real, alături de acționarea țintită la nivel cauzal și simptomatic duce la rezultate rapide și stabile în afecțiuni precum: discopatiile vertebrale, herniile de disc, deviațiile de coloană vertebrală, dar și perturbările de postură.

BackFix este disponibil și în România

BackFix este disponibil și în România

 

Experiența acumulată în utilizarea metodei evidențiază faptul că 90% dintre herniile de disc pot fi tratate cu succes cu BackFix!”, explică Daniela Schor, kinetoterapeut.

Procedura, disponibilă în centrele Provita, duce la o diagnoză performantă și precisă, contribuind la un proces rapid de recuperare, cu stabilitate mare în timp. În timpul tratamentului se exercită un control neuro-muscular al mișcării, în timp real, ceea ce duce la o precizie crescută a actului kinetoterapeutic și o mai bună eficiență a procesului recuperator.

 

Vindecare pe bază de monitorizare permanentă

În cadrul procesului de recuperare se monitorizează cu precizie parametri biomecanici precum: mobilitatea coloanei vertebrale, forța, lucrul mecanic și rezistența musculară, astfel încât pacientul să nu simtă durere, iar progresul să fie cât mai rapid.

Rezultatele rapide se datorează integrării sarcinii musculo-articulare, cu posibilitatea de a face vizibile și măsurabile aspecte complexe ale controlului mișcării. Iar combinarea cu celelalte proceduri terapeutice recomandate personalizat accelerează procesul de revenire la normal.