Cum să te îmbraci dacă ești musculos

Rareș Lazăr

, Cum să, Fashion

Cu siguranță sunt puțini bărbați care arată ca Chaning Tatum sau The Rock. De aceea, casele de modă sunt obligate să creeze măsuri și croieli care să avantajeze majoritatea bărbaților. Dacă ești bine făcut, musculos sau ”ripped” cu siguranță ai avut de-a face cu problema aceasta: tricourile care să nu pleznească pe spatele tău lat sunt prea largi în partea de jos iar găsirea unui costum pe măsura ta poate deveni un scenariu de film fantasy.

Totuși, dacă iei aminte la următoarele sfaturi, modelarea stilului personal și găsirea hainelor potrivite ți se vor părea mult mai ușoare decât ziua în care îți lucrezi picioarele.

Împrietenește-te cu croitorul

Puține haine vor veni perfect pe corpul tău, care oricum este unul neobișnuit, chiar după ce le iei din raft. Așa că un croitor va trebui să devină unul din noii tăi prieteni. O croială potrivită îți va oferi confort care la rândul lui îți va da încredere în purtarea hainelor.  De exemplu, eu, pentru că am bazinul mai mare, întotdeauna trebuie să îmi cumpăr pantaloni cu o talie mai generoasă. Totuși pantalonii pe care îi cumpăr nu se așază pe picior așa mi-aș dori. Vizitele la croitor mi-au rezolvat această problemă fără să mai am dureri de cap în găsirea pantalonilor perfecți. La fel poți proceda cu cămășile. Pentru că ești musculos și ai spatele mai lat, vei fi nevoit să-ți alegi măsuri mari. Din păcate aceste cămăși vor fi lungi și largi în partea de jos. O cambrare a cămășii va transforma cămașa și astfel va părea că este una made to measure.

Lasă croielile skinny deoparte

Și cele care te incomodează. Am spus croieli skinny pentru că nu mă refer doar la blugii skinny. Mă refer la tricouri, cămăși super-slim și chiar sacouri care vor arăta ca și cum mai au puțin și pocnesc. Poți experimenta cu croieli slim și când vine vorba de pantaloni, cei conici sunt cei potriviți pentru tine. Am observat de asemenea că pantalonii drepți se așază foarte bine pe un bărbat atletic. Așa cum spuneam mai sus, cumpără o mărime mai mare iar după aceea du-te a croitor pentru retușuri.

Poartă costume desperecheate

Adică vei purta pantalonii de la costumul gri cu sacoul de la costumul bleumarin. De ce? Blocurile de culoare create vor atrage atenția asupra masei tale musculare și desigur, orice superman mioritic își dorește lucrul acesta. Acesta este de asemenea un sfat bun pentru cei care sunt înalți: liniile orizontale create prin purtarea costumelor desperecheate vor reduce vizual din înălțime.

Culorile pastelate sunt pentru tine

Dacă ești bine făcut, cei din jurul tău vor observa. Dacă nu vrei să ieși ș mai mult în evidență dar în același timp vrei să porți culori, alege pastelurile. Ba chiar sunt la modă în ultimul timp. Dacă culorile vii sunt pentru vară și plajă, iarna poți purta non-culori sau nuanțe mai sobre precum bleumarin, maro, olive sau camel, mai ales pentru piese precum jacheta sau pantaloni care formează stratul exterior al ținutei tale.

Alege stilul clasic

Multe branduri cunoscute nu produc colecții de modă pentru tipi musculoși ca tine. Doar ai văzut și tu cu arată modelele masculine din ultimul timp. Te sfătuiesc să adopți stilul clasic pentru că brandurile clasice sunt cele care produc haine cu croieli care te pot avantaja și pe tine. Lasă deoparte imprimeurile care devin ridicole după doar trei luni și cumpără piese clasice care nu se vor demoda niciodată.

 

Găsește brandurile care fac haine pentru corpul tău

Și fii un client fidel.  Selectarea brandurilor de modă care ți se potrivesc este punctul de plecare al garderobei tale. Nu e ușor să fii musculos și să găsești hainele potrivite. Viziunea casei de modă ar trebui să fie în concordanță cu stilul tău de viață și cu forma corpului tău. Până la urmă nu este nicio problemă dacă ai 10 perechi de pantaloni chinos de la același brand. La sfârșitul zilei doar tu ești singurul care vezi ce scrie pe etichetă.