Cum să-ţi impresionezi iubita şi prietenii preparându-le o shaorma

academia barbatilor

Nu de puţine ori, iubita îţi spune că ai putea să petreci mult mai mult timp cu ea în bucătărie, ajutând-o la prepararea diferitelor mâncăruri, mai mult sau mai puţin complicate din punct de vedere culinar. Însă, cu toţii ştim că este foarte greu, odată ajuns acasă să te „desprinzi” de laptop sau televizor.

Pentru a o impresiona, sperând că surpriza îţi va fi „răsplătită” pe măsură, îţi recomadăm să prepari o reţetă simplă, doar pentru voi doi (sau dacă doreşti şi pentru prietenii voştri) o shaorma delicioasă, ignorând pe deplin dictonul că „shaorma îngraşă”.

Dar mai bine să vă prezentăm detaliile de preparare a shaormei!

Timp de preparare:  aproximativ 35 de minute.

Porţii:  4

Ingrediente pentru shaorma: 800g carne de pui (piept şi/sau pulpe), 8 lipii mici sau 4 mari, 1 ceapă, 4-6 frunze de salată, 2-3 roşii, 1 ardei gras, 200g castraveţi muraţi, 1 castravete proaspăt mai mic, 200g varză tocată, 5-6 cartofi, ulei pentru prăjit, kechup

Mai întâi de toate trebuie preparată o marinată şi un sos.

Pentru marinata se combină 1 lingură de ulei (de măsline), 2 linguri de iaurt, 3 căţei de usturoi pisaţi, 1 lingură de condimente pentru shaorma (chimen, boia de ardei, nucşoara, piper, ghimbir, ardei iute, seminţe de fenicul, cuişoare)

Pentru sos aveţi nevoie de 4 linguri maioneză, 2 linguri iaurt gras, 2 căţei de usturoi pisaţi, mărar şi sare

 

Mod de preparare a shaormei:

Se pregăteşte mai întâi carnea şi marinata, în sensul că, după ce spălaţi carnea de pui (copanele şi/sau piept) şi o ştergeţi cu şerveţele de hârtie, amestecaţi ingredientele pentru marinată şi ungeţi cu compoziţia obţinută carnea de pui.

shaorma-carne-pui-preparare-impresie-iubita

Carnea de pui (copane, piept) se lasă la marinat cel puţin 15 minute, timp în care puteţi să încingeţi cuptorul, în care o veţi introduce pentru aproximativ 20min până se rumeneşte.

Până se face carnea, puteţi prăji cartofii pai şi felia legumele.

shaorma-ingrediente-preparare-impresie-iubita

Uterior se prepară sosul din maioneză, iaurt, usturoi şi mărar.

Acum vine rândul lipiilor care se bagă pe rând 1 minut în cuptorul încins ca să se încălzească.

shaorma-lipie-preparare-impresie-iubita

Se dezosează carnea de pe oase şi toate ingredientele obţinute se amestecă şi se aşează în interiorul lipiei, care se rulează apoi împreună.

shaorma-prieteni-preparare-impresie-iubita

shaorma-prezentare-lipie-farfurie-impresie-iubita

Sperăm ca iubita dvs. şi prietenii să fie impresionaţi de shaorma gătită şi să se lingă pe degete!