Cum să te îmbraci ca să faci o impresie bună și să fii prezentabil

Bărbații tineri sunt viitorii tați, soți și lideri ai țării deci este una dintre misiunile lor este să înceapă să se îmbrace bine. Sună „vitejește”? Deși pare o mentalitate superficială, cruda realitate arată faptul că oamenii au tendința de a-și judeca foarte rapid semenii, în special atunci când vine vorba despre cei tineri. Zicala „ai doar o șansă să faci o impresie bună” se adeverește din plin. Iar timpul petrecut în încercarea de a arăta cât mai îngrijit nu va fi niciodată unul pierdut.

Ce presupune „a te îmbrăca prezentabil”?

Înainte de a trece la motivele pentru care este important că un tânăr să se îmbrace „prezentabil”, iată 4 definiții ale acestei noțiuni:

1 Haine pe măsură – O întrebare frecventă este dacă „prezentabil” presupune purtarea unui costum zilnic. Contrar opiniei publice, acest termen nu te obligă să porți zilnic un costum, datorită multitudinii de ocupații și meserii, începând de la cea de instalator și până la cea de tâmplar, continuând cu soldați, preoți și nu alții cărora nu li se permite o astfel de ținută.

Ținutele prezentabile presupun, de fapt, orice outfit lipsit de tăieturi, rupturi sau pete. Mai pe scurt, haine curate și îngrijite. O altă cerință a acestui stil este ca haina să fie pe măsură, să-ți vină bine pe corp. Deși hainele cu două sau trei măsuri mai mari pot părea comode, ele transformă automat ținuta într-una neîngrijită. Pe de altă parte, hainele cambrate nu presupun restricționarea mișcărilor. Spre deosebire de hainele mai mari ca dimensiune, se vor simți mai ușoare datorită necesarului mai redus de material.

2 Stilul personal contează –Ținuta prezentabilă mai presupune, pe lângă hainele curate, și atenția la stilul personal. Un prim pas în atingerea acestui criteriu este ignorarea tendințelor din moda actuală în cazul în care acestea nu reflectă stilul propriu. Înălțimea, părul, culoarea pielii, mediul și, nu în ultimul rând, bugetul, sunt , factori care influențează stilul.

3 Hainele „clasice” sunt viitorul –Frecvent, sintagma „îmbrăcat prezentabil” aduce în discuții stiluri vestimentare din trecut. Motivul este unul simplu – îmbrăcămintea clasică trece testul timpului, spre deosebire de tendințele actuale din modă .

4 Prezentabil = A excela – Etimologia cuvântului vine din latină de la „excellere” și se traduce prin a se ridica, a întrece și a fi eminent. Ținuta prezentabilă în întregul ei înțeles reprezintă ridicarea peste normele societății. Blugii și tricoul sunt elemente comune în societatea actuală și sunt general acceptate ca ținută casual în multe locuri sau ocazii. Totuși, nu se încadrează în categoria ținutelor prezentabile.

A excela înseamnă a te îmbrăca prezentabil. A te îmbrăca prezentabil înseamnă a te ridica peste normele societății.

Iată în continuare cinci motive pentru care un bărbat tânăr ar trebui să se îmbrace prezentabil.

1 Ținuta atrage atenția pozitiv

Trăim într-o societate obișnuită să judece și să facă presupuneri în funcție de aspectul exterior. Indiferent de motivele expuse, persoanele din jur își vor păstra părerile, corecte sau nu, iar lipsa de experiență contribuie negativ la impresiile lăsate celorlalți. Pentru a avea șansa de a fi luat în serios, o ținută corectă, în stil clasic, este un atu important. Un tânăr prezentabil are mai multe șanse de a se face remarcat și de a fi respectat.

2 Arată maturitate

Indiferent de domeniul de activitate, școală, birou sau servirea patriei, toți sunt considerați tineri. Deși mediul este responsabil de șlefuirea caracterului, este responsabilitatea fiecăruia de a vedea transformarea dusă la capăt iar ținuta nu face excepție. Un stil prezentabil indică o persoană matură, plină de energie și responsabilitate.

3 Ținuta emană respect pentru propria persoană

Oamenii admiră efortul și timpul depuse în crearea unei ținute prezentabile. Aceasta crește admirația celor din jur și mai ales a purtătorului, de asemenea și respectul pentru propriul corp. Nu în ultimul rând, stilul clasic impune persoanelor din jur senzația că purtătorul ținutei este vrednic de atenția și timpul lor.

4 Crește stima de sine

Încrederea în propriile forțe poate muta munții din loc. Stima de sine este un element obligatoriu în drumul spre succes . Cum ar putea un tânăr să capete funcția dorită dacă se îndoiește de abilitățile sale sau cum ar putea părea stăpân pe situație în cazul unei întâlniri dacă nu consideră că este suficient de bun pentru respectiva persoană? O ținută îngrijită va ridica moralul iar efectul psihologic este de netăgăduit.

5 Atrage și reține atenția

Un bărbat tânăr, îmbrăcat adecvat, iese în evidență, iar acesta este un element definitoriu pentru o persoană care își dorește să se afirme ca lider. Atragerea atenției și reținerea ei reprezintă un prim ajutor dat de ținuta purtată. Vedem cu ochii și gândim tot cu ei iar din acest motiv, imaginea pe care o prezentăm este vitală.