Descoperă Rio de Janeiro așa cum nu ți-l prezintă niciun ghid turistic (2)

După ce îți încânți simțurile cu cele mai frumoase plaje și cele mai idilice priveliști din Rio De Janeiro, așa cum au fost descrise aici, este cazul să-ți condimentezi vacanța pătrunzând mai adânc în cultura urbană a metropolei.

centrul istoric rio

Catedrala San Sebastian

 

 

 

 

 

 

 

 

CENTRUL ISTORIC: PROGRAM DE VIZITARE LUNI-VINERI, ÎNTRE 9.00 ȘI 18.00

Dacă vei fi curios să ajungi în centrul istoric al orașului, alege să faci asta într-o zi din cursul săptămânii. Cei mai mulți dintre localnici își petrec weekendul la plajă iar centrul rămâne populat doar de persoane mai puțin de încredere. Nici măcar mașinile de poliție cu girofarurile aprinse la fiecare colț de stradă nu îți vor reda sentimentul de siguranță. Totuși, clădirea Teatrului Municipal și a catedralei San Sebastian frapează prin contrastul arhitectural pe care îl creează în zonă și merită să le faci o vizită.

Teatro Municipal, Rio de Janeiro

Teatro Municipal, Rio de Janeiro

 

 

La întoarcerea spre zona de coastă, fă o oprire în cartierul Santa Teresa și bucură-te de experiența culinară autentică oferită de restaurantul Aprazivel. Aici vei înțelege cât de complexă este bucătăria braziliană, un mix de influențe africane, europene și indiene.

Restaurant Aprazivel

Restaurant Aprazivel

DESCOPERĂ FAVELA, CEALALTĂ FAȚĂ A METROPOLEI

Chiar dacă Rio ți se dezvăluie în cele mai frumoase chipuri ale sale, concurând cu orice alta metropolă a lumii, dealurile ocupate de favelas îți amintesc că Rio este recunoscut totuși ca un oraș nesigur din cauza traficanților de droguri care fac legea în aceste cartiere extrem de sărace.

Favela, Rio de Janeiro

Favela, Rio de Janeiro

Dacă vrei să înțelegi ce sunt de fapt aceste mahalale și cum trăiesc aici câteva milioane de brazilieni, un tur ghidat poate fi una dintre cele mai complexe experiențe în Rio de Janeiro.  Isabell Erdman, o nemțoaică stabilită în Brazilia de peste 10 ani și care trăiește în favela tot de atunci, organizează zilnic astfel de tururi. În cele 4 ore cât durează incursiunea, vei înțelege drama acestor familii care trăiesc în condiții mizere și vei scăpa de niște stereotipuri create de filme precum City of Gods.

Dacă vei călători în Rio de Janeiro, te va interesa și: Descoperă Rio de Janeiro așa cum nu ți-l prezintă niciun ghid turistic (partea 1)

Fie că îți programezi vacanța într-o țară îndepărtată precum Brazilia, pe o insulă exotică sau într-o destinație mai sigură, îți recomandăm să închei o Asigurare medicala de calatorie