Experți de la Tate, Rijksmuseum și Grand Palais vin la Museum Rocket

academia barbatilor

“Museum Rocket”, primul târg dedicat muzeelor și antreprenoriatului din Europa, se va desfășura pe 8 iunie, la The Ark, București. Evenimentul își propune să conecteze mediul de business la domeniul cultural și creativ și va oferi publicului ocazia de a asista la prezentări susținute de experți din marile muzee ale Europei, cum ar fi: Martin Pronk – Head of publications and digital media department la Rijksmuseum, Tony Guillan, Multimedia producer & IK Prize project manager la Tate Museum, Kalam Ali – Startups & Innovations Advisor, European Pioneers (Germania) sau de start-up-uri care au reușit să creeze soluții tehnologice viabile pentru diferite muzee: Camille Caubriere și Alizée Doumerc, fondatori Guestviews (Franța) și Carsten Schmitt-Höppner de la Fresh Museum (Germania).

museum rocket

În același timp, pe parcursul zilei se va desfășura și programul “Meet the experts”, prin intermediul căruia organizatorii “Museum Rocket” îi încurajează pe participanți să se întâlnească pentru 20 de minute, să facă schimb de idei sau să ceară sfaturi pentru start-up-urile sau proiectele culturale pe care doresc să le dezvolte de la șase profesioniști: Isabelle Reusa – Manager  Images D’art la RMN – Grand Palais (Franța), Lukasz Adamski – Deputy Project Manager Core Exhibition la Polin Museum (Polonia), Kalam Ali – Startups & Innovation Advisor la European Pioneers (Germania), Emily Lytle Painter – Museum Strategist (USA), Sabina Baciu – Director Executiv Asociația ORICUM (România), Marius Mitroi – Innovation Programme Coordinator UEFISCDI (România). Cei care doresc să participe la “Meet the experts”, se pot înscrie aici.

Așadar, pe parcusul zilei de 8 iunie, la The ARK (București), puteți asista la prezentările experților din diferite muzee din Europa, vă puteți înscrie la “Meet the experts” și discuta cu profesioniștii invitați despre proiectele culturale. De asemenea, puteți vizita standurile a 20 de start-up-uri europene care inovează în domenii precum: realitate augmentată, aplicații mobile, printare 3D, vânzare de bilete sau analiză audiențe. Start-up-urile vor concura pentru Premiul Museum Rocket, care recunoaște și premiază cu această ocazie potențialul remarcabil în antreprenoriatul cultural. Accesul la “Museum Rocket” se face prin achiziționarea unui bilet de 12 lei.