Gentlemen’s etiquette: cum să te comporți de Ziua Îndrăgostiților

Academia Barbatilor

Ziua Îndrăgostiților e aproape iar presiunea de pe umerii bărbaților începe să se facă simțită, oricât de mult am face haz de această sărbătoare, una ce pare mai degrabă un clișeu american (ca multe altele). Cu toate astea, partenera ta așteaptă ca de Valentine’s Day să-i arăți și să-i demonstrezi faptul că relația voastră e una stabilă și că, vorba cântecului… love is in the air.

Din păcate, întregul mecanism de marketing al acestei sărbători se concentrează mai degrabă pe modalitățile în care bărbații își pot cheltui banii pentru a le arăta partenerelor iubirea, suma cheltuită fiind proporțională cu „cantitatea” de iubire. Greșit! Rezultatul este că 14 februarie se poate lesne transforma într-un eșec.

Nu are niciun sens să forțezi romantismul. Un simplu cadou cumpărat nu rezolvă problema și nu-ți conferă imaginea unui romantic incurabil. Probabil nici nu ai nevoie de o asemenea imagine, însă femeilor le place ca, din când în când, să știe că au alături un suflet pasional. Care știe cum să îmbine romantismul cu sexul. Pentru că, nu-i așa?, e nevoie de ambele componente pentru a defini cât mai bine o relație reușită.

E drept că femeile și bărbații au așteptări diferite de Ziua Îndrăgostiților iar „conflictul” apare tocmai din cauza celor două elemente de mai sus. Romantism vs. sex. Cum facem să le împăcăm pe ambele? Soluția este să te comporți de Valentine’s Day ca un gentleman adevărat iar rezultatele nu vor întârzia să apară. Poate chiar la finalul serii.

valentines day retroPonturi pentru a avea o Zi a Îndrăgostiților de neuitat:

Vorbește despre 14 februarie

Lasă subtilitățile: această zi e una dedicată amândurora deci poți vorbi cu ea despre Valentine’s Day. Probabil îi plac surprizele dar, în caz contrar, o conversație despre cum să petreceți această zi împreună e foarte benefică. 87% dintre femei declară că ele vor pur și simplu să fie împreună cu partenerii lor și nu neapărat să primească un cadou. Cel puțin teoretic, lucrurile stau bine.

Ea e vedeta

Da, ziua e pentru amândoi, dar personajul central e ea. Iar bărbații simt o adevărată sabie a lui Damocles deasupra capului în privința faptului că trebuie să demonstreze cât de capabili sunt în a oferi o zi de neuitat partenerelor. N-a spus nimeni că e ușor dar nici o atitudine de genul „e un clișeu, de ce să ne zbatem atât?” nu e de dorit.

Concentrează-te pe romantism

Nu ai întotdeauna nevoie de romantism ca să ajungi la sex dar Ziua Îndrăgostiților e o ocazie specială, în care focusul e pe momentele romantice. Deci nu ignora acest aspect și restul va curge în mod natural.

Banii nu reprezintă o soluție

Cu toate că în ziua de azi ai avea tendința să crezi că tot ceea ce vede o femeie la tine e portofelul, lucrurile nu stau mereu chiar așa. Banii nu pot cumpăra chibzuința. Cadourile super-scumpe și gesturile exagerate nu reprezintă nimic dacă în spatele lor nu există sentimente.

Evită clișeele

cliseuÎn afara cazurilor în care știi sigur că partenerei tale îi plac la nebunie inimile de pluș roz, cutiile cu bomboane și trandafirii roșii, evită să fii plictisitor și lipsit de idei. Sigur, nu e deloc o idee rea să-i trimiți flori la birou (dacă Ziua Îndrăgostiților pică, precum în 2018, într-o zi a săptămânii).

Apoi, se pune mereu problema lenjeriei. Lenjeria nu e neapărat un cadou pentru ea, ci unul pentru tine. Nu te arunca la lenjerii, gândindu-te că o dai pe spate. Un studiu spune că numai 2% dintre femei își doresc să primească lenjerie intimă, în vreme ce 22% dintre bărbați se gândesc la aceasta ca la un cadou pe care intenționează să-l ofere. Poate că cifrele acestea sunt relative dar, ca să eviți problemele, mai bine o întrebi ce și-ar dori ca să se simtă sexy. Apoi faceți cumpărăturile împreună. Dacă totuși vrei să cumperi lenjerie, nu da greș în privința mărimii! A-i lua ceva mai mare sau mai mic denotă nepricepere și interpretări în urma cărora vei ieși, evident, înfrânt.

Efortul contează

Probabil că nu dispui de un buget prea mare, pentru a cumpăra bijuterii. Sau pur și simplu nu vrei să urmezi tendința și să cheltuiești o mulțime de bani. Asta nu înseamnă însă că nu poți face un gest frumos de Ziua Îndrăgostiților. Efortul de a inventa ceva în legătură cu această zi va conta. Scrie o scrisoare, găsește un poem romantic, adu-i micul dejun la pat – gesturi mărunte cu care o poți surprinde.

Iar dacă îți place să faci cadouri clasice, precum flori și ciocolată, nu uita să le personalizezi, ca să transformi momentul într-unul special. Poți spune „Te iubesc” zilnic dar dacă asortezi  declarația cu o mică poveste, vei avea efectul scontat.

Îmbracă-te ca pentru o ocazie specială

Știm că îți place să te îmbraci bine. Iar Ziua Îndrăgostiților e una dintre acele ocazii în care merită să acorzi o importanță sporită îmbrăcămintei. Te vei simți plin de încredere iar partenera ta va simți, la rândul ei, acest lucru și va aprecia.

Focus pe ea

Iubita ta trebuie să fie în centrul atenției. Uită de telefon, de televizor și de alte device-uri care oricum îți perturbă viața zi de zi. E o ocazie specială și ea trebuie trăită ca atare, pe un fundal muzical romantic.