Invazie extraterestră: noul FV-Frangivento Asfanè

, Auto

Iubitorii de mașini au parte de o surpriză fantastică, sosită din Italia: noul FV-Frangivento Asfanè e un super-automobil care are scopul de a-ți lua mințile din primul moment în care îl vezi. Caroserie de aluminiu și un incredibil motor electric de 660 kW – sunt primele două lucruri cu care se mândrește acest extraterestru auto.

Alienul a fost depistat pentru prima oară în Monaco, acum câteva săptămâni, și a devenit rapid atracția locului, grație formelor geometrice și a detaliilor tehnice atât de variate și de bizare încât e greu să te concentrezi și să vorbești doar despre una singură. Probabil această mașină e greu de ”digerat” din prima și mulți vor încerca să-i găsească un echivalent, măcar printre clasicele ”nebune”, Lamborghini și Ferrari.

Detaliile tehnice nu sunt dezvăluite încă, nici măcar dacă intri pe site-ul producătorului. Dar acolo vei vedea că urmează să se întâmple lucruri mărețe cu acest brand italian care se pare că a vândut deja primul automobil, din moment ce fiara albă din Monaco avea număr de California. Și cum altfel, din moment ce însuși numele e un indiciu: asfanen înseamnă, în dialectul piemontez, ”poate fi făcut”.