Lecţii de stil masculin, de la cel mai bine îmbrăcaţi bărbaţi din lume

academia barbatilor

Sunt lecții ușor de deprins dacă îți dorești o schimbare sau îmbunătățire de stil vestimentar. Și, în plus, sunt oferite de cei mai stilați bărbați din lume, care și-au dovedit eleganță de-a lungul timpului în aparițiile TV și nu numai. Extrage ce ți se potrivește în aceste moment!

Prea puțini bărbați adoră regulile care sunt general valabile, uniformă bună pentru toți sau, cum spun americanii, “one size fits all”. Cu toții ne dorim ținute care să ne pună în valoare și să exprime amprenta vestimentara personală. Așadar, nu există reguli general valabile când vine vorba despre stil, ci doar idei din care te poți inspiră și poți învață ce te pune mai bine în valoare.

Însă, sunt și lucruri care funcționează bine, indiferent de tipologia masculină sau de ocazie, cum ar fi bunul gust și simțul estetic. Așadar, de ce să nu grăbești îmbunătățirea stilului tău vestimentar cu câteva lecții de la cei mai bine îmbrăcați bărbați din lume?

lectii-stil-masculin-barbati-fashion-lume-2

Ryan Gosling – Găsește ceva ce ți se potrivește și menține acel stil

E cunoscut faptul că nimeni nu are puterea să intervină și să schimbe stilul vestimentar a actorului Ryan Gosling.

Exceptând perioadă folk, când el se îmbrăca destul de controversat, actorul și-a definit exemplar stilul și acum arată impecabil. El chiar știe ce funcționează în cazul lui și ce nu, astfel încât e de neatins.

Partenerul Evei Mendes arată grozav într-o jachetă bomber și dacă vei caută pe Google vei vedea că are o haine de acest gen în toate culorile posibile, fiecare asortată perfect cu tricouri clasice, blugi și bocanci.

Apoi, dacă poți să porți și tu geaca satinată în nuanțe alb-aurii cu imprimeuri mari (o piesă cheie în acest sezon), te poți numi câștigător. Sau, altfel spus, “dacă pantofii ți se potrivesc, cumpără-i în toate culorile posibile”.

lectii-stil-masculin-barbati-fashion-lume-3

Nick Wooster – Învață să iubești hainele suprapuse

Știm deja că vârstă nu e o barieră în calea unui stil impecabil. Dar de când Nick Wooster, celebrul fashion icon în vârstă de 55 de ani, a început să “ridice” blogurile de street style prin aparițiile sale uimitoare în urmă cu câțiva ani, nu am înțeles chiar atât de mult cât de important e stilul vestimentar la orice vârstă.

Ok, poate nu ești un veteran al modei masculine care a devenit între timp cel mai fotografiat bărbat în istoria modei stradale, dar asta nu înseamnă că nu poți să înveți o lecție sau două de la pasiunea lui Wooster pentru hainele suprapuse.

Vestimentația lui Wooster ar putea să îi diminueze din puterea brandului personal, căci hainele nu se poartă suprapuse. Dar acest lucru nu funcționează în cazul lui, ci dimpotrivă. El ne demonstrează că și așa se poate și chiar obține cu fiecare apariție în parte un stil impecabil. Evident, dacă te inspiri din stilul lui nu merită să exagerezi și să pui toată garderobă pe ține în aceeași zi. E important să ai o bază când vorbim de haine suprapuse (stratificare): focusează-te pe lucruri simple, ușoare și construiește-ți ținută piesă cu piesă, mărind duritatea texturilor spre exteriorul ținutei. Spre exemplu poți încerca o variantă de bază: tricou subțire din bumbac, cămașa uni din bumbac, sacou și palton, într-o ținută accesorizată.

Partea bună în această situație e că poți să porți ce există deja în garderobă ta, fără să faci cheltuieli suplimentare sau să te îngrijorezi că hainele nu se potrivesc între ele. Doar nu exagera!

lectii-stil-masculin-barbati-fashion-lume-4

David Gandy – Nu trebuie să fii model că să porți sacou la două rânduri de nasturi

Nu contează ce poartă (sau nu poartă în cele mai multe cazuri), căci stilul lui David Gandy este invariabil puternic. La fel că abdomenul lui cu șase pătratele.

Mai mult decât atât, în ciudă dezbaterilor constant cu privire la ceea ce trebuie și nu trebuie să poarte un bărbat cu constituție atletică, Gandy reușește să aibă un stil impecabil. Poate și pentru că este model.

În altă ordine de idei, e un bărbat care arată bine și poartă sacouri la două rânduri de nasturi.

Așadar, merită să ții cont de un pont: sacoul la două rânduri de nasturi e mai permisiv decât credeai.

Uită tot ce știai despre acest articol vestimentar, că e pretențios și nepermisiv, și familiarizează-te cu modele ușor de purtat și croieli moderne. Și apoi fă un drum la croitor.

Sursa: fashionbeans.com; pinterest.com; don-men.com