Monaco – destinaţia luxoasă de vacanţă

academia barbatilor

, Travel

Monaco este a doua cea mai mică țară din lume, situată între Marea Mediterană și Franța, pe Riviera franceză sau Coasta de Azur. Constând mai ales din vechiul oraș Monaco și zonele construite ulterior, este și cea mai dens populată țară din lume.

Singura limbă oficială este franceză dar mai sunt vorbite italiană și engleză. Limba monegască este și ea vorbită însă nu este răspândită.

Monaco nu are armată însă are pază de coastă cu 3 mici nave de patrulă fiecare dotate cu tunuri. Securitatea locală este asigurată de poliția ce este formată din 300-400 de femei și bărbați. Poliția din Monaco este cea mai numeroasă din lume având în vedere rezultatele pe cap de locuitor și pe suprafață. Siguranța națională este asigurată de Franța și Statele Unite ale Americii.

Este împărţit în câteva zone: Monaco (cu palatul regal din secolul al XIII-lea şi al XVI-lea, catedrala neoromantică şi muzeul oceanografic); Noul Monaco (La Condamine cu portul, băncile şi magazinele; băile termale de lux împreună cu cazinoul şi centrul de congrese Monte Carlo) şi ultima zonă, Fontvieille (creată pe zăgazul mării, cu case, parc natural şi industrial, complex sportiv şi un nou port pentru iahturi).

Ca să vizitaţi Monaco trebuie să strângeţi ceva mai mulţi bani decât pentru alte oraşe deoarece această destinaţie este cunoscută ca fiind una dintre cele mai luxoase.

Printre atracţiile turistice din Monaco vă recomandăm:

  • Palatul Grimaldi
  • Catedrala Monaco
  • Muzeul Oceanografi şi Acvariul