Noul BMW M4 Coupe 2014 – aproape de lansare

academia barbatilor

, Fashion

Noul BMW M4 Coupe se remarcă printr-un aspect impunător, cu o parte frontală agresiv stilizată, caracterizată de un spoiler cu design similar ultimului M6, respectiv o capotă bombată a motorului.

Ca și successor al legendarului BMW M3 Coupe, noul M4 impresionează atât prin eleronul integrat în linia portbagajului, cât şi prin spoilerul cu o parte inferioară atent-sculptată şi accesorizata cu un difuzor de aer – difuzor de aer ce găzduieşte cele patru tips-uri ale sistemului de evacuare.

noul-bmw-m4-coupe-lansare-romania-salon-detroit-1

Se mai remarcă oglinzile laterale special proiectate, pragurile laterale redesenate, extensiile ataşate aripilor sau eleronul integrag în linia portbagajului, lista încheindu-se cu jante de dimensiuni generoase, cu design în cinci spiţe duble, şi plafonul realizat din fibră de carbon.

noul-bmw-m4-coupe-lansare-romania-salon-detroit-2

Printre alte elemente exterioare ale BMW-ului Coupe se numără blocuri optice cu LED-uri, oglinzi aerodinamice, praguri laterale proeminente, extensii pentru aripi, dar şi jante de dimensiuni mai mult decât generoase.

noul-bmw-m4-coupe-lansare-romania-salon-detroit-3

noul-bmw-m4-coupe-lansare-romania-salon-detroit-4

Pentru a maximiza calităţile dinamice constructorul german a reuşit o reducere a masei supersportivei cu aproape 80 de kilograme în comparaţie cu modelul anterior cu aceeaşi echipare. Acum, BMW M4 Coupé are o masă proprie de 1.497 de kilograme, datorată utilizării riguroase a măsurilor de design ultrauşor inteligent. Acestea includ utilizarea masivă a materialelor ultrauşoare, precum plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP) şi aluminiu, pentru o serie de componente ale şasiului şi caroseriei.

noul-bmw-m4-coupe-lansare-romania-salon-detroit-5

Ca și motorizare, în cazul lui BMW M4 Coupe vorbim de un propulsor twin-turbo de trei litri turbo cu şase cilindri în linie şi puţin peste 430 cai putere, capabil să propulseze automobilul de înaltă performanţă de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 4.5 secunde.

noul-bmw-m4-coupe-lansare-romania-salon-detroit-6

Viteza maximă este limitată la 250 kilometri pe oră, iar cei care visează la un plus de performanţă vor putea opta pentru aşa numitul M Driver’s Package, opţiune care va urca pragul la 280 km/h.

 [youtube id=”7k7bg2RDATk” width=”600″ height=”350″]

Noul model BMW M4 Coupe urmează să fie prezentat la Salonul Auto de la Detroit, în luna ianuarie 2014 și va avea debutul pe piețele din întreaga lume la jumătatea anului viitor.