Pro și contra în a avea barbă

Academia Barbatilor

Iarna, bărbații au tendința de a-și lăsa barba să crească. Ba chiar se gândesc serios să n-o mai dea jos o perioadă, poate până iarna viitoare sau, cine știe, poate până într-o viață viitoare. Argumentele în a avea o barbă frumoasă, stufoasă și sănătoasă merg mai departe de faptul că-l poți interpreta pe Moș Crăciun pentru copiii rudelor, ai prietenilor sau ai tăi însuți.

Însă după 2-3 săptămâni, apar nemulțumirile. Personale sau ale celor apropiați. Și atunci te macină ideea de a reveni (sau nu) la aparatul de ras. În definitiv, în viață mai totul e o problemă de decizie. Așa că, hai să vedem care sunt motivele pro și contra în a avea barbă. Apoi, tu decizi.

Pro – Te poate face mai atractiv

Să recunoaștem: sunt foarte multe femei care consideră că bărbații cu barbă sunt mai atrăgători. Un bărbos e apogeul masculinității iar asta intră la capitolul „sexy”. O barbă îți poate da un look mai interesant și chiar te poate face mai… frumos. Folosește-ți barba ca pe o declarație de iubire adusă modei și documentează-te în legătură cu hainele care se potrivesc cel mai bine bărboșilor.

Pro – Te maturizează

Intră într-un bar, proaspăt bărbierit, când ai 22 de ani, și nu te mira dacă barmanul îți cere cartea de identitate. Intră în același bar având ditamai barba și vei constata că același tip se va adresa cu „domnule” atunci când îți va servi băutura comandată. Un ten curat te poate face să arăți ca un puber, în vreme ce o barbă cumsecade îți dă imaginea unui bărbat distins. Sigur că nu trebuie să fii atât de superficial încât să și crezi că ești un bărbat distins doar pentru că ai barbă, însă asta e altă poveste.

barbaPro – Nu trebuie să te mai bărbierești zilnic

Bărbieritul zilnic consumă timp și bani. De pildă, timpul pe care-l pierzi dimineața în fața oglinzii îl poți folosi pentru a face câteva exerciții de fitness. Sau pur și simplu poți petrece mai mut timp în pat. E alegerea ta.

Pro – Îți dă personalitate

Nu-ți place cum arăți? Ai impresia că figura ta are o formă nepotrivită? Nu-ți place bărbia pe care ți-a oferit-o mama natură? Lasă-ți barbă și lucrurile astea se vor schimba. Sunt o mulțime de feluri și stiluri de barbă care-ți pot modifica personalitatea look-ului. O barbă e precum machiajul pentru femei: ajută să ascunzi caracteristici ale fizicului care nu-ți plac, aducând unele noi, mai atractive.

Pro – Are beneficii pentru sănătate

S-au făcut studii științifice care au relevat că e benefic pentru sănătate să ai barbă. S-a descoperit, de pildă, că barba poate opri până la 95% din razele ultraviolete, acest fapt reducând riscul de producere a cancerului de piele. De asemenea, barba îi ajută pe bărbații care suferă de astm, acționând ca un filtru în calea prafului și polenului, care vor pătrunde mai greu în sistemul respirator.

Contra – Poți avea iritații ale tenului

În primele zile în care începi să-ți lași barba să crească, vei descoperi că e enervant de „mâncăcioasă”. Acest lucru se întâmplă din cauza firelor de păr care încep să deranjeze pielea. De asemenea, și celelalte persoane care intră în contact cu începutul tău de barbă se pot irita. Soluția nu e alta decât s-o lași să crească în continuare. Pe măsură ce firul crește, senzația de mâncărime a feței va dispărea. Iritația pielii se va reduce, fiindcă majoritatea firelor vor fi pe făgașul lor.

Dacă totuși barba continuă să fie iritantă și după ce crește, ai de făcut câteva lucruri: să o hidratezi foarte bine, să-i aplici uleiuri și șampoane speciale.

Pro – Îți ține de cald

Fără glumă, pe perioada unei ierni friguroase, acesta e un motiv absolut normal: temperaturile scad iar dacă-ți „îmbraci” fața cu o blăniță simpatică, vei suporta mai ușor rigorile nemiloase ale anotimpului rece. Doar ai văzut prin filme documentare (și nu numai): bărbații care trăiesc în zone friguroase au barbă. Și nu pentru că le-ar fi lene să și-o tundă.

Contra – Poate fi rudimentară

Aceasta nu e neapărat o afirmație adevărată dar e aplicabilă în cazul în care nu-ți îngrijești barba. Precum părul, și barba trebuie spălată și îngrijită de câteva ori pe săptămână. Ai grijă de barba ta și nu vei mai avea persoane în jur care să considere că arăți ca un sălbatic.

Contra – Prietenei tale nu-i place

Soluția? Ia-ți o prietenă nouă! Dacă ești pus în situația de a alege între barbă și relație, alege întotdeauna barba. Barba nu-ți cere să scapi de prietena ta. Prin urmare, de ce ar trebui să fii pus în situația de a alege între una sau alta? Am stabilit deja: sunt multe femei care ar fi încântate să aibă lângă ele o barbă de toată frumusețea. Apoi, chiar vrei să ai o relație cu cineva care nu-ți acceptă personalitatea?

Numărând argumentele pro și contra, constatăm că cele pro le depășesc numeric iar cele contra nu sunt atât de puternice. Deci tocmai ți-am făcut alegerea ceva mai ușoară.

Iar dacă ai ales să-ți lași barba să crească, citește despre cum să crești rapid o barbă sănătoasă.