Salată naturală de icre cu ceapă pentru iubita ta

academia barbatilor

Cum foarte mulţi dintre noi apreciază salata naturală de icre cu ceapă, iar în această perioadă se mănâncă mult peşte, ne-am gândit că poate v-ar fi de folos o astfel de reţetă pe care s-o preparaţi foarte simplu pentru iubitele voastre.

Întotdeauna am avut impresia că e complicat să baţi icre acasă şi când avem poftă fiecare cumpăram din comerţ. Însă nici nu se compară pasta fadă din comerţ cu adevărata salată naturală de icre făcută acasă…

Pentru început ar fi bine dacă aţi avea un mixer cu palete fiindcă altfel riscaţi să faceţi scurtă la mână şi să vă apuce noaptea frecând icrele cu lingura de lemn (cum făceau bunicile în trecut).

Dar să lăsăm vorbăria şi să facem salată de icre că nu-i deloc greu …

Timp: ~30min

Porţii: 6-8

Ingrediente: 6 linguri de icre de crap puţin sărate, 300-400ml ulei de floarea soarelui, 1-2 linguri zeamă de lămâie, 1-2 linguri apă minerală acidulată, 1 ceapă albă mare

Mod de preparare:

Punem icrele într-un vas împreună cu puţin ulei şi începem să le amestecăm cu mixerul.

Adăugăm câte puţin ulei şi continuăm să batem până vedem că încep să prindă consistenţă. Turnăm apoi 1-2 linguri de apă minerală ca să le albească şi continuăm cu bătutul.

Spre final adăugăm zeama de lămâie (va rog frumos: nu sare de lămâie, nu hellas sau alte chimicale) şi mai batem de câteva ori.

Dacă doriţi, puteţi să puneţi mult mai mult ulei şi să le bateţi mai mult ca să obţineţi o cantitate şi mai mare însă nu vă recomandăm, întrucât trebuie să simţiţi gustul icrelor nu pastă de ulei pe pâine. Unii bucătari mai pun şi miez de pâine sau griş fiert, tot ca să mai sporească cantitatea, însă noi vă sfătuim să folosiţi doar icre de calitate superioară şi ulei într-o cantitate decentă. Asta dacă vreţi să mâncaţi ceva bun…

După ce aţi încorporat tot uleiul (mai mult sau mai puţin decât am indicat noi) tocaţi ceapa mărunt la robot sau la cuţit sau prin răzătoare şi o amestecaţi cu icrele bătute.

Gustaţi şi mai potriviţi de sare sau zeamă de lămâie dacă este cazul. Păstraţi la frigider cam o oră şi apoi serviti cu moderaţie pentru că sunt destul de grele pentru digestie.

Vă dorim Poftă Bună pentru această salată naturală de icre cu ceapă 😀 !!!