Sfaturi pentru o şedere reuşită în camping sau la cabană

academia barbatilor

Campingul, folosind şederea la cort, sau petrecerea timpului liber într-o cabană retrasă sunt două dintre modalităţile foarte bune de a scăpa de zilele stresante de la muncă sau prilejul unor vacanţe scurte, care să nu vă lase fără „finanţe” prin buzunare.

Ca în orice activitate care, prin natura sa, vă obligă să vă petreceţi o parte din timp cu alte persoane, mai mult sau mai puţin apropiate, există câteva reguli/sfaturi care vor face şederea mai plăcută, cu atât mai mult cu cât trebuie avut în vedere că …. natura şi oamenii … sunt două dintre lucrurile foarte schimbătoare:

  •  alegeţi-vă pentru deplasare doar persoanele care vă plac. Acest lucru poate părea inutil, însă dacă veţi alege persoane „dificile”, scurta voastră vacanţă s-ar putea transforma într-un coşmar, în scurt timp. Tocmai de aceea trebuie ca persoanele cu care mergem în camping sau la o cabană trebuie să ne fie asemănătoare ca şi preferinşe, şi de ce nu şi ca şi caracter;
  • planificaţi-vă câteva activităţi cheie în avans. Dacă există munţi în jur propuneţi câteva drumeţii, iar dacă este o apă – de ce nu şi un înot. Astfel de experienţe vă vor face sejurul memorabil, iar pe de altă parte veţi dormi foarte bine în timpul nopţii;
  • verificaţi prognoza meteo pe termen scurt, înainte de a pleca, chiar dacă staţi într-o cabană. Schimbările climatice sunt foarte frecvente în ultima perioadă, şi ceea puteţi evita timpii morţi şi plictisitori;
  • preocupaţi-vă pentru protecţia împotriva razelor ultraviolete (ziua) sau a ţânţarilor (noaptea);
  •  folosiţi, pe cât posibil, pentru deplasare autoturismul personal, întrucât puteţi să faceţi ce activităţi doriţi fără să depindeţi de alţii. Însă, în cazuri pe care nu vi le dorim … se poate ca unii dintre participanţi să aibă nevoie să fie transportat la spital.

Bineînţeles că pot fi şi alte sugestii şi sfaturi, toate adaptate în funcţie de fiecare tip de excursie, însă am constatat că, în cele mai multe cazuri, sursa problemelor principale se bazează pe cele 5 puncte de mai sus.

Singurul lucru care mai poate fi menţionat este verificarea locului de campare, a cortului sau a cabanei. În cazul locului de campare sau a cabanei, acum mulţumită Internetului aveţi la dispoziţie o sumedenie de informaţii pe care le puteţi accesa atunci când doriţi să vă documentaţi înainte de a planifica o ieşire la munte sau la mare/lac etc.


Dacă doriţi să ne sugeraţi şi alte sfaturi sau doriţi să ne împărtăşiţi din experienţele voastre din timpul sejururilor cu cortul sau la cabane … vă aşteptăm poveştile postându-le sub forma unor comentarii mai jos 😉 !!!!