Spreepark, turism printre dinozauri abandonați

academia barbatilor

Uneori e greu de știu ce intenții au avut creatorii parcurilor tematice. Mințile lor sunt atât de bizare încât, câteodată, nu știi la ce să te gândești, dincolo de un eventual aspect educațional. Walt Disney a vrut să construiască Epcot, o comunitate auto-sustenabilă, care să devină un model pentru întreaga lume. Argus Wynne, tipul care a construit Six Flags, unul dintre cele mai tari parcuri de distracții din lume, își proiecta roller-coasterele având în minte un gând anormal: își dorea să vadă cât mai mulți oameni vărsând, în timp ce se dădeau pe șine. Cei care au realizat parcul Spreepark, din Berlin, au fost, pesemne, complet nebuni.

Spreepark

Foto: abandonedberlin.com

Spreepark se află în sud-estul Berlinului și e abandonat de cel puțin zece ani. Fiecare zonă a acestei relicve e plină de rămășite ale ultimelor trei decenii, formând tabloul unui parc de distracții ciudat, cu ride-uri pentru copii și dinozauri în mărime naturală.

Parcul a fost inițial construit de către guvernul Republicii Democrate Germane, în 1969, și a fost deschis până după căderea Zidului, când n-a mai dus-o așa bine după reluarea lui de către Norbert Witte (în 1991). Acesta a schimbat scenariul de câteva ori, adăugând inclusiv un sat britanic și un eleșteu. Dar în scurt timp, Spreepark a intrat în vizorul poliției berlineze, fiindcă Witte a fost implicat în traficul de cocaină, aceasta sosind în piesele neasamblate pentru mașinăriile din parc, pe filiera Peru.

Din cauza activităților ilegale dar și a faptului că vizitatorii erau din ce în ce mai puțini, parcul a fost închis în 2001 și Witte băgat la zdup doi ani mai târziu. Această acțiune a dus la ceea ce înseamnă astăzi Spreepark. În el poți vedea, printre altele, un Tyrannosaurus Rex prăbușit sau un rollercoaster care iese prin gura unei creaturi care seamănă cu o pisică monstruoasă. Parcul apare în recentul film Hanna. De curând fusese ridicat un gard verde prin care era aproape imposibil să intri. Apoi parcul a fost oarecum pus din nou pe picioare, în ideea unui fel de muzeu în aer liber. Dacă vrei, îl poți vizita, în weekenduri, pentru prețul de 5 euro, biletele putând fi cumpărate de pe site-ul Grün Berlin.

Citește și despre cele mai nebune experiențe de pe vasele de croazieră