Stilul la 30 de ani – 5 reguli de aur

Rareș Lazăr

, Consiliere, Fashion

Poate că la 20 de ani ai început să experimentezi diferite stiluri vestimentare și de asemenea ai început să faci achiziții importante precum primul tău costum. Totuși, vremea primului internship a trecut iar fluturașul de salariu poate confirma lucrul acesta. E posibil ca la 30 de ani să ai o familie, un job care te solicită destul de mult și o pasiune în care vrei să investești timp. Stilul personal ar trebui să fie ultima ta problemă, dar după cum știi, oamenii care au grijă de modul în care arată reușesc mai repede în viață. Dacă vrei să nu ai bătăi de cap și în acest domeniu, urmează sfaturile pe care le-am pregătit pentru tine.

Fă o listă cu brandurile care ți se potrivesc

Am pus acest sfat la începutul listei pentru că este cel mai important. Selectarea brandurilor de modă care ți se potrivesc este punctul de plecare al garderobei tale. Viziunea acestor case de modă ar trebui să fie în concordanță cu stilul tău de viață. De exemplu, dacă ești director de bancă, sau un manager important, ar trebui să știi întotdeauna care este măsura cămășii care ți se potrivește. Dacă vei jongla cu brandurile de la care te îmbraci, în cele mai multe cazuri nu vei nimeri nici măsura și nici stilul potrivit. Încă un avantaj ar fi acela că salvezi timp, resursă importantă atunci când ai 30 de ani și nu trebuie să alergi două ore prin mall după o cămașă albă.

Fă din costume, baza garderobei tale

Ți-ai cumpărat primul costum decent în jurul vârstei de 20 de ani dar este timpul să ai mai multe opțiuni. Investește în costume bleumarin, gri dar și negre iar când ai câte unul din fiecare, poți începe să experimentezi cu materiale și diverse printuri. De exemplu, iarna, poți experimenta cu tweed-ul care este un material mai gros. De asemenea costumele în carouri sunt o alegere versatilă.

Nu uita că un costum nu este doar un costum. Este de asemenea un sacou pe care îl poți purta cu alte piese. Același caz este și acela al pantalonilor sau al vestei. Din nou voi sublinia faptul că și costumele tale trebuie să se potrivească cu stilul tău de viață. Dacă ești managerul unei bănci nu poți veni la muncă într-un costum mov. Așa că adaptează piesele croite la stilul unui bărbat de 30 de ani.

Calitate, nu cantitate

Cu siguranță ai avut timp să-ți construiești o garderobă solidă până la vârsta aceasta chiar dacă unele piese doar ocupă locul în dresingul tău. Așa că ar trebui să te oprești din cumpărat doar de dragul cumpărăturilor. Pune bani deoparte și investește în piese care să te țină toată viața. Uite cum ar trebui să selectezi piesele în care investești: gândește-te la piesele pe care le porți în fiecare zi. De obicei, acestea sunt accesoriile precum ceasul, geanta și portofelul. Deci acestea vor fi cele în care vei investi mai mult. Încă un criteriu de selecție ar fi acela al numărului de purtări și al timpului în care porți acea piesă. De exemplu, dacă vei purta niște pantofi maro de mai multe ori pe săptămână și vei sta cu ei în picioare 10 ore pe zi, atunci merită să plusezi suma și să investești într-o pereche de calitate.

De asemenea, dacă sunt piese din garderoba ta pe care le porți mai des, încearcă să cumperi piese asemănătoare cu acestea care să îți ofere o durată de viață mai mare pentru fiecare piesă favorită.

Elevează îmbrăcămintea casual

Dacă ai 30 de ani probabil nu vrei să fii confundat cu tinerelul de 22 de ani care ascultă trap cu tovarășii din cămin. Vrei ca atunci când ieși în oraș să dai impresia unui bărbat puternic, serios și stabil care desigur a împlinit o vârstă. Desigur poți purta skinny jeans, dar ce impresie vei lăsa mai departe? Dacă te vei întâlni cu un partener de afaceri duminica în mall, cum va privi la tine? Înlocuiește blugii tăiați cu pantaloni croiți sau chinos. De asemenea tricourile pot fi înlocuite cu bluze polo iar simplele sweatshirt-uri cu pulovere din cașmir. De asemenea te încurajezi ca atunci când nu ești la birou să porți un blazer casual. Va aduce un aer elevat ținutei și de asemenea nu va există o ruptură de imagine personală. Nu poți fi în trening în timpul liber și în costum doar la birou.

Îngrijirea personală este mai mult decât un tuns

Da, îngrijirea personală sau grooming-ul ar trebui să devină o parte importantă a stilului tău. Mai ales dacă ai 30 de ani. Este vârsta când încep să apară primele semne de oboseală ale feței și chiar riduri de expresie. Grooming nu înseamnă doar să mergi la frizer. Este timpul să folosești creme cu protecție UV și chiar creme anti-îmbătrânire. De asemenea te sfătuiesc să experimentezi cu diverse tratamente pentru pielea tenului la saloanele specializate.

Sursa foto: Marks&Spencer