Strategie antreprenorială: 5 pași pentru creșterea afacerii tale

Ioana Arsenie

, Business

Acest articol este pentru tine dacă ai trecut de etapa de startup și dorești să îți dezvolți mai departe afacerea, într-un mod cât mai inteligent. Sper să găsești inspirație în această structură pe care ți-o propun și să implementezi câteva schimbări ce pot aduce rezultate remarcabile.

  1. Din acțiuni mici obținem rezultate mici – care sunt acele acțiuni lipsite de valoare din perspectiva creșterii afacerii tale? Elimină-le din agenda ta, deleagă și creează mecanisme de control.
  2. Alocă timp pentru strategie – nu trebuie să faci o strategie în fiecare zi, dar e nevoie să monitorizezi permanent planul strategic și rezultatele acțiunilor și să ajustezi în funcție de context.
  3. Creează o echipă puternică – ai nevoie de oameni autonomi, care știu exact ce au de făcut și care sunt limitele lor de autonomie: răspundere, resurse, etc. Echipa ta trebuie să funcționeze fără tine.
  4. Implementează un Tablou de bord – trebuie să ai un sistem de raportare eficient și proactiv. Mai multe detalii aici: http://ioanaarsenie.ro/cum-iti-alegi-indicatorii-de-performanta/
  5. Alocă resurse pentru creștere – ai nevoie să acționezi diferit: să ai un buget de marketing, să fii vizibil și să învestești în imaginea ta, să ai o structură pregătită pentru creștere.

Ce înseamnă o structură pregătită pentru creștere?

  • Oameni antrenați și disponibili pentru proiecte noi. Dacă vei aștepta ca mai întâi să obții un contract nou pentru a angaja încă o persoană e posibil să nu poți să obții un contract mai mare sau să ai rezultate slabe cu acel client, punând într-o zonă de risc reputația și viitorul afacerii tale. Investește în pregătirea ta și a angajaților tăi! Rezultatele afacerii sunt limitate de potențialul tău și al echipei. Investește pentru a crește acel potențial!
  • Infrastructură administrativă și operațională robustă. Nu înseamnă neapărat că ai nevoie de mai mulți angajați în departamentele suport pentru 20% volum suplimentar de activitate. Însă trebuie ca procesele și sistemele să fie semi-automatizate și controlate. Lucrează cu un consultant profesionist în acest sens!

 

Te invit la workshopul de strategie și finanțe pentru afaceri durabile din 27 februarie: http://ioanaarsenie.ro/strategie-si-finante-pentru-afaceri-durabile-nivelul-2/

Ioana Arsenie

Ioana Arsenie

Trusted Advisor la Ioana Arsenie
Ioana Arsenie este expert în strategii de business, cu expertiză în consultanță financiară, fiscală și de management, care oferă prin compania sa servicii integrate de strategie financiară si contabilitate pentru antreprenorii români. Ioana are o experiență de peste 17 ani în management strategic și financiar și a ocupat într-o companie de top din agribusiness poziții de la CFO la Financial Business Partner la nivel național dar și la nivel de grup în țări precum Turcia, Grecia, Ucraina, Republica Moldova pentru implementarea și actualizarea proceselor financiare, ca parte din direcțiile strategice.
Ioana Arsenie