Descoperă Rio de Janeiro așa cum nu ți-l prezintă niciun ghid turistic (1)

academia barbatilor

, Travel

Chiar dacă nu ajungi la Rio de Janeiro cu ocazia Carnavalului sau a unui meci de fotbal pe stadionul Maracanã, această destinație merită cu siguranță un loc în topul planurilor tale de călătorie, mai ales dacă ești adeptul vacanțelor active. Desigur, nici cei care vor să lenevească pe plajă câteva zile, nu se pot plânge în Rio. Metropola este țărmuită spre Oceanul Atlantic de două dintre cele mai cunoscute plaje din lume. Copacabana, Ipanema și, ceva mai exclusivista, Leblon, vibrează de viață încă de la 6 AM când cariocas ies la jogging și până târziu în noapte, pe ritmuri de samba.

Vacanță în Rio de Janeiro

Copacabana, Brazilia

Fără prejudecăți

Dacă pleci de acasă cu temeri legate de infracționalitatea ridicată sau de țânțarii periculoși, vei realiza în scurt timp că Rio de Janeiro este un oraș de care să te bucuri pur și simplu, respectând niște reguli minime de siguranță. Cât mai puține obiecte de valoare la vedere, bani cash cât să-ți ajungă pentru o zi în oraș și eventual un spray repelent în rucsac, ar trebui să-ți asigure o călătorie fără incidente.

Trăiește în spiritul brazilian autentic

Odată ajuns în zona de coastă a orașului, dedică o zi în care să pătrunzi în atmosfera vieții braziliene. Poți începe cu o vizită într-una dintre piețele aflate la tot pasul în oraș. În Brazilia, vei avea ocazia să afli care este gustul autentic al fructelor de mango, de ananas și chiar de banane. Iar până la finalul vacanței, vei încerca să găsești o metodă de a conserva până în România cateva fructe de maracuja (fructul pasiunii) pentru a prepara un caipirinha autentic prietenilor tăi.

rio de janeiro

Piață de fructe, Ipanema

După acest festin al gusturilor, ia-o la pas pe străzile orașului și încarcă-te din energia locuitorilor. Chiar dacă temperaturile ajung și până la 40 de grade, vegetația luxuriantă îți va face plimbarea foarte plăcută. Oprește-te la una dintre terase și savurează cafeaua braziliană la care ai visat dintotdeauna. Pentru prânz, te poți opri la unul dintre restaurantele cu specific brazilian (churrascaria) unde te vei înfrupta dintr-o carne care, cel mai probabil va crea dependență și nu vei dori să mănânci altceva pe tot parcursul vacanței. Dacă ai noroc, poți găsi o masă liberă în Garota de Ipanema, restaurantul unde a fost compus vestitul “The girl from Ipanema”.

După o astfel de zi, apusul nu te poate prinde altundeva în afară de Ipanema iar imaginea aceasta îți va rămâne cu siguranță întipărită pe retină pentru mult timp.

Vacanță în Rio de Janeiro

Ipanema

În Rio, pădurea amazoniană este chiar în oraș

Deși la prima vedere o grădină botanică ar putea să nu fie chiar genul de experiență pe care să o planifici pentru Brazilia, Jardim Botanico din Rio te va face să nu regreți că i-ai acordat jumătate de zi. Să te plimbi în siguranță printr-o pădure tropicală este, fără îndoială, o experiență pe care nu ai ocazia să o trăiești foarte des, mai ales dacă ajungi aici primăvara (septembrie-octombrie). În plus, de aici poți contempla în liniște măreția statuii Cristo Redentor.

Jardim Botanico, Rio de Janeiro

Jardim Botanico, Rio de Janeiro

După această radiografie terestră a orașului, muntele Pão de Açúcar îți promite o spectaculoasă imagine a orașului, de la o altitudine de 396 m.  Telefericul face două stații până în vârf, și chiar dacă poate părea tentant să urci direct acolo, de pe platoul primei stații vei avea o vedere asupra golfului Guanabbara și a oceanului pe care nu o poți rata. În plus, timpul petrecut aici îți va permite să fii în vârf exact în momentul în care soarele apune peste Copacabana. Rămâi aici o oră sau două și bucură-te de un Rio mai frumos decât în orice poză ai văzut vreodată.

Botafogo, Pão de Açúcar

Botafogo, Pão de Açúcar

 

 

Vezi aici continuarea recomandărilor pentru vacanța ta în Rio de Janeiro.