10 destinații în care se ajunge greu, dar care merită vizitate

Academia Barbatilor

E foarte ușor să-ți cumperi un bilet de avion pentru o destinație clasică, apoi să mergi pe ceea ce se numește „cărarea bătătorită”, pentru a te bucura de obiectivele turistice de tot felul. Există, însă, o categorie de călători care s-au săturat de aceste locuri și care vor să vadă altceva. Ei bine, la altceva se ajunge mai greu. Uneori… foarte greu. Iată 10 destinații în care se ajunge greu, dar care merită din plin o vizită.

10 Antarctica

antarctica

Foto: Pixabay

Continentul Antarctica este aproape în întregime nelocuit și neatins de piciorul oamenilor, lucru ce-l face din start o destinație dezirabilă pentru mulți pământeni. Majoritatea aleg să călătorească spre Antarctica pe un vas de croazieră, iar acestea se iau, de regulă, din America de Sud (Argentina) sau din Africa de Sud. Prețul unei asemenea croaziere e piperat, în plus trebuie să-ți rezervi din timp locul, fiindcă sunt mulți doritori.

9 Insula Stromboli (Italia)

destinații în care se ajunge greu stromboli

Foto: en.sicilying.com

Stromboli este cea mai nordică dintre insulele Eoliene, aflate în largul coastei de nord a Siciliei. Totodată, Stromboli e locul unde își fac de cap trei vulcani activi. Unul dintre aceștia erupe constant din 1932 încoace, motiv pentru care insula e „vânată” de geologi și amatori de drumeții. Ajungi pe Stromboli doar făcând o călătorie cu vaporașul, din Sicilia.

8 Insula Waiheke (Noua Zeelandă)

waiheke

Foto: Pixabay

Waiheke este doua cea mai mare insulă din golful neo-zeelandez Hauraki, una care îmbie călătorii în egală măsură cu plaje fantastice, vinuri foarte bune, artă și sporturi acvatice. Unicul mod aerian în care poți ajunge pe Waiheke este cu elicopterul, dar mulți turiști preferă varianta de 40 de minute, cu feribotul, din Auckland. Mai problematic (din punct de vedere financiar) este cât te costă avionul din România în Auckland.

7 Insulele Galapagos

galapagos

Foto: Pixabay

Renumite pentru incredibila viață sălbatică pe care o adăpostesc, Insulele Galapagos beneficiază de protecție specială, turismul în masă fiind restricționat. Nu există zboruri internaționale majore către Galapagos, iar dacă vrei să ajungi aici trebuie să cumperi un bilet la bordul unui avion mic, luat din Ecuador.

6 Insulele Feroe

insulele feroe

Foto: Pixabay

Am tot auzit de Insulele Feroe la fotbal, România jucând de câteva ori prin preliminarii cu băieții pescari de acolo (o vom face din nou, în curând). Dar de ajuns în acest teritoriu autonom danez, care arată ca desprins din cărțile de povești cu elfi, e ceva mai greu.

Vorbim despre un arhipelag compus din 18 insule, aflat pe Cercul Arctic, loc în care se avântă doar două linii aeriene: Atlantic Airways și Scandinavian Airlines, cu zboruri din Reykjavik, Edinburgh, Bergen, Copenhaga și, temporar, din alte locuri mai sudice. Altfel, se poate și cu feribotul, din Islanda și Danemarca, doar că drumul durează mult mai mult.

5 Insula Paștelui (Chile)

destinații în care se ajunge greu insula pastelui

Foto: Pixabay

Casă a misterioaselor statui Moai, Insula Paștelui (sau Rapa Nui) se află în largul coastelor statului Chile, practic, în mijlocul Oceanului Pacific. Pentru a ajunge pe această insulă izolată trebuie să te îmbarci la bordul unei curse speciale din Santiago de Chile sau, dacă preferi din partea opusă, din Tahiti.

4 Motuo (Tibet)

destinații în care se ajunge greu motuo

Foto: Pinterest

Motuo e singura zonă din China în care nu se poate ajunge pe o șosea, indiferent de care. A existat cândva o autostradă, dar a ajuns în paragină și a acoperit-o rapid jungla. Considerat cel mai sfânt loc din Tibet, Motuo e o atracție pentru călătorii care ajung în satul Pai, de unde trebuie să obțină un permis special pentru a vizita, pe jos, zona.

3 Livingston (Guatemala)

livingston

Foto: UltraPanavision / Flickr

Un sătuc de pescari, aflat la gura de vărsare a râului Rio Dulce, din Guatemala. Livingston are o cultură unică, excelent conservată tocmai datorită faptului că e o localitate atât de izolată. Peninsula pe care se află nu dispune de niciun drum, accesul în Livingston făcându-se exclusiv pe apă.

2 Peninsula Knoydart (Scoția)

destinații în care se ajunge greu knoydart

Foto: Pixabay

Aflată în Highlands-urile scoțiene, peninsula Knoydart adăpostește satul Inverie, unul înconjurat de o natură, practic, neatinsă de mâna omului – lucru surprinzător pentru o locație europeană. În Inverie nu se poate ajunge urmând vreo șosea, și nici pe calea aerului, unicul mod fiind pe apă sau… cu piciorul.

1 Svalbard (Norvegia)

svalbard destinații în care se ajunge greu

Foto: Pixabay

Svalbard, una dintre cele mai nordice zone locuite de pe Terra, este un arhipelag aflat între Norvegia și Polul Nord, un loc în care sălășluiesc inclusiv urși polari și care atrage anual foarte mulți călători entuziaști, care vin aici ca să exploreze peșteri, să meargă cu snowmobile și cu sănii trase de câini prin pustietate sau să vadă aurora boreală.

Citește și 20 de destinații pe care să le vezi până la 40 de ani