10 detalii de stil care îți vor îmbunătăți look-ul de vară

Academia Barbatilor

E vară, deci e normal ca numărul pieselor pe care le porți să scadă. Asta nu înseamnă însă că nu poți demonstra în continuare că ai stil. Tot ce trebuie să faci este să acorzi mai multă atenție detaliilor. Vezi mai jos ce detalii nu trebuie să-ți scape vara aceasta.

1. Cămașă din in

 

cămașă din in pastel

Sursă foto: mrporter.com

 

Cunoști deja inul, acel prieten pe care trebuie să-l aibă fiecare dintre noi. Acum nu trebuie decât să-l porți cât mai des. Cea mai ușoară variantă este să porți cămăși din in, pentru că sunt versatile și le poți include în orice ținută, indiferent de ocazie.

Dacă vrei să mergi și mai departe, noi recomandăm întotdeauna culorile pastel. Acestea sunt perfecte atât pentru bărbații experimentați, cât și pentru cei mai începători. Pe scurt, nu ai cum să dai greș cu o cămașă de in pastel.

2. Șosete invizibile

 

pantofi cu șosete invizibile

Sursă foto: mrporter.com

 

Un alt detaliu pe care nu ar trebui să-l treci cu vederea vara asta sunt șosetele scurte, adesea numite și invizibile. Purtate vara, acestea fac orice ținută să fie și mai aerisită. Tu vei confirma, totodată, și că se simte la fel.

3. Mocasini lustruiți

 

 

mocasini Penny loafers

Sursă foto: mrporter.com

 

Acum că știi ce șosete să porți, nu ai voie să uiți de un alt detaliu important: pantofii. Aceștia nu trebuie doar să fie curați, ci să lucească. Vara este anotimpul în care aceștia își păstrează cel mai mult luciul, așa că nu ai nicio scuză să nu te ocupi de ei cum se cuvine.

Dacă porți pantofi din piele, ai grijă să fie întotdeauna curați și dați cu cremă. Dacă preferi pielea întoarsă, intră într-un magazin de pantofi și întreabă despre produse specifice, ca sprayurile care opresc impuritățile, ori cauciucul cu care îi poți curăța de praf și noroi.

4. Pantaloni rulați corect

Ultimul detaliu de care trebuie să ai grijă în partea inferioară este felul în care îți rulezi pantalonii. Este foarte important ca ambele lungimi să fie egale. Cum să obții asta? Ghidează-te după grosimea tivului. Întoarce-l și alege tu grosimea pe care o vrei. Apoi rulează de două sau trei ori, cât e necesar, până scoți glezna la vedere.

5. Brățări colorate de ceas

 

brățară colorată de ceas

Sursă foto: mrporter.com

 

Pentru un update și mai rapid, folosește-te de ce porți deja cel mai des și întreabă-te cum poți da obiectelor un aer nou. De exemplu, este foarte ușor să schimbi brățara unui ceas, iar brățările din material textul sunt la mare căutare.

Unicolor, cu design marinăresc sau cu influențe militare, ai de unde alege!

6. Brățări de inspirație maritimă

 

brățară de inspirație marină

Sursă foto: mrporter.com

 

În aceeași notă, pune-ți o brățară înainte să ieși din casă data viitoare. Brățările marinărești sunt la modă, iar ceilalți îți vor mulțumi că le aduci marea mai aproape.

7. Mânecile tricoului suflecate

Pentru un look relaxat, trebuie să știi cum să-ți sufleci mânecile tricoului. Vei adăuga o nonșalanță ținutei, care lipsește atât de des în peisajul masculin.

8. Tricou băgat în pantaloni

 

ținută tricou băgat în pantaloni

Sursă foto: mrporter.com

 

Alte variante pe care ți le mai oferă tricoul este să-l bagi în pantaloni. Asta va da instant un aer și mai sofisticat ținutei tale. Tu doar asigură-te că tricoul este slim fit și urmează linia corpului, deci nu formează cute. În rest, va face el toatră treaba.

9. Layering

 

cămașă casual descheiată

Sursă foto: mrporter.com

 

Cea mai ușoară modalitate de a te exprima în materie de stil este, într-adevăr, layering-ul. Însă ce faci vara, când căldura nu îți oferă prea multă libertate de mișcare? Ei bine, trebuie să te descurci cu ce ai.

În acest caz, recomandăm cămășile casual purtate descheiate, peste un tricou alb, de exemplu. Asta poate însemna atât cămăși cu mânecă lungă, cât și cu mânecă scurtă. Secretul și singura regulă în același timp este să îți poți exprima adevărata personalitate.

10. Curea de piele întoarsă

 

curea împletită din piele întoarsă

Sursă foto: mrporter.com

 

Fiind vară și, mai ales, dacă îți introduci tricoul în pantaloni, trebuie să fii conștient de impactul pe care îl are cureaua. Aceasta nu marchează doar centrul de greutate, ci este și unul dintre primele accesorii pe care ne aruncăm ochii.

Vara ai liber la curele de piele întoarsă, împletite sau nu. Poartă culori și experimentează cu cataramele!