10 filme motivaționale pe care orice bărbat ar trebui să le vadă

Academia Barbatilor

O poveste motivațională e întotdeauna o bună modalitate pentru a inspira oamenii. Ea îți oferă posibilitatea de a vedea persoane care au fost în situații similare cu a ta și care au muncit ca să ajungă în vârf, trecând prin greutățile vieții.

Atunci când le vei vedea (în caz că nu ai făcut-o deja), vei realiza că filmele motivaționale din această listă sunt bazate pe povești reale. Poate de aceea au un efect atât de puternic.

1 The Pursuit of Happiness

The Pursuit of Happiness este unul dintre cele mai motivaționale filme realizate vreodată. El urmărește povestea lui Chris Gardner, un tată singur care se zbate ca să își ofere lui, și fiului său, o viață mai bună. Chris trece prin perioade în care trăiește pe stradă, concomitent cu încercarea de a finaliza un internship ca broker, câștigându-și simultan existența din vânzarea scannerelor medicale… cu cerere redusă. The Pursuit of Happiness e un film emoționant, care trebuie neapărat vizionat.

Cu: Will Smith

2 Never Back Down

Filmul este despre un adolescent, Jake Tyler, care se simte responsabil pentru moartea tatălui său, dispărut într-un accident după ce a condus sub influența alcoolului. Fratele lui, Charlie, primește o bursă de tenis în Orlando, iar cei doi se mută acolo. Tyler se străduiește să facă față furiei și emoțiilor sale, fiind convins să participe la o luptă MMA cu unul dintre băieții din noua lui școală, sfârșind prin a fi bătut măr.

Pelicula e încărcată cu mesaje motivaționale. Tyler se alătură unei săli de forță și învață cum să se bată de la unul dintre cei mai buni luptători de arte marțiale, reușind astfel să facă față emoțiilor și să se simtă mai bine atât mental, cât și fizic.

Cu: Sean Faris

3 Rocky

Cu toții iubim seria Rocky, nu-i așa? Iar fiecare film al ei e atât de inspirațional! Rocky Balboa este jucat de Sylvester Stallone, iar personajul principal e un colector de datorii și un boxer de club, adesea batjocorit pentru ceea ce face, și niciodată luat în serios. El continuă să încerce să demonstreze că e un boxer de calitate, arătând tuturor că e făcut pentru asta. Inspirație pură.

Cu: Sylvester Stallone

4 Ali

Ca multe filme din această listă, Ali a fost inspirat dintr-o poveste reală, cea a celebrului boxer Muhammad Ali. Will Smith îl interpretează pe Ali în biografia vieții sale, atât în interiorul, cât și în afara ringului, povestea arătând cum a devenit acesta un adevărat campion. “Eu sunt cel mai bun. Am spus asta chiar înainte să știu că sunt. Mi-am dat seama că, dacă o zic destul de des, pot să conving lumea că sunt chiar cel mai bun“. Vorbele lui Muhhamad Ali, recent plecat dintre noi, pot inspira pe oricine.

Cu: Will Smith

5 8 Mile

La fel ca și Get Rich or Die Tryin’, 8 Mile e un film care urmărește un rapper aspirant, pe nume Rabbit (interpretat de Eminem). Rabbit trăiește într-o rulotă, împreună cu mama lui, și are un job fără viitor în Detroit.

În timpul liber începe să participe la concursuri de rap, el fiind unicul interpret alb. Scrie muzică și adună suficient de mulți bani cât să poată apela la un studio. 8 Mile e un alt film motivațional ce definește portretul unui om care a început de jos, a muncit din greu și a ajuns în vârf, în ciuda obstacolelor.

Cu: Eminem

6 Million Dollar Baby

Million Dollar Baby este un film cu un succes enorm, despre o tipă care practică boxul, cu Hillary Swank și Clint Eastwood în rolurile principale. Maggie merge des la sală pentru a se antrena, dar a fost întotdeauna o amatoare care își dorește să treacă la profesionism. Când îl întreabă pe proprietarul sălii dacă o poate antrena, i se răspunde mereu cu „Nu antrenez fete“.

Până când, la un moment dat, acesta cedează și decide să o ia sub aripa lui, după care Maggie se îndreaptă rapid spre vârf. Cu toate acestea, familia ei devine obsedată de bani și uită de iubirea față de ea.

Cu: Hillary Swank

7 Forrest Gump

Cu toții-l iubim pe Forrest Gump, nu-i așa? Filmul este despre un om simplu, nu foarte inteligent, dar care are întotdeauna intenții bune și care a fost prezent în mod întâmplător la multe momente istorice. Per total, Forrest a experimentat destul de multe lucruri în timpul vieții sale.

A câștigat medalii pentru serviciul militar în Vietnam, devine un profesionist la ping-pong, începe o mică afacere cu creveți, și lista continuă.. „Viața e ca o cutie cu ciocolată. nu știi niciodată ce o să primești“. Este celebra și atât de adevărata replică a mamei lui Forrest Gump.

Cu: Tom Hanks

8 Any Given Sunday

Any Given Sunday, cu marele Al Pacino în rol principal, este despre o echipă profesionistă de fotbal american, în care unul dintre jucătorii principali se accidentează grav. Un tânăr jucător este rugat să îl înlocuiască, după ce a stat ani de zile pe bancă din cauza lipsei de noroc. O privire în spatele scenei asupra luptei între viață și moarte a gladiatorilor moderni și a celor care îi conduc.

Cu: Al Pacino

9 The Fighter

The Fighter e un film care urmărește un boxer pe nume Micky Ward, care își dorea de mult timp să ia titlul la categoria grea. O mare parte din motivație îi vine de la fratele său, Dicky, un fost boxer care a căzut pradă drogurilor. Dicky își revine și, cu ajutorul lui și al familiei, Micky ajunge să își îndeplinească visul. E interesant, totuși, cum multe dintre filmele motivaționale au lumea boxului ca sursă de inspirație.

Cu: Mike Wahlberg

10 The Bucket List

The Bucket List e un film în care doi oameni complet diferiți descoperă că au cancer terminal. Unul dintre ei e un corporatist miliardar, celălalt un simplu mecanic. Ambii decid să scape din secția de spital și să înceapă să facă toate lucrurile pe care și le doresc, înainte să moară. Este un film care trebuie vizionat de toată lumea care crede că uneori e prea târziu să își urmeze visele sau să realizeze tot ceea ce au dorit, fără a crede că acest lucru se poate întâmpla cu adevărat.

Cu: Jack Nicholson, Morgan Freeman

Citește și despre 7 filme celebre din care să te inspiri în privința stilului masculin