10 lecții de viață de la Zlatan Ibrahimovic și alte… declarații fabuloase

Academia Barbatilor

La final de carieră, Zlatan Ibrahimovic s-a dus să joace pentru americani. În stilul caracteristic, suedezul a cumpărat o pagină de publicitate în cotidianul Los Angeles Times, pe care scria doar atât: „Dear Los Angeles… you’re welcome!”. De-a lungul carierei de fotbalist, Ibrahimovic a oferit o mulțime de lecții de viață prin declarațiile sale. Arogante sau amuzante, acestea au făcut deliciul tuturor.

Când era la Manchester United, Ibra a preluat contul de Instagram al echipei și l-a numit @Ibragram. Apoi a început să sfătuiască milioanele de fani ai lui United despre cum să-și trăiască viața. În 10 comandamente:

1 Bucură-te de viață

Bucură-te de viață, fiindcă viața poate fi scurtă sau lungă dar important e să te asiguri că e frumoasă”. Îl poți contrazice?

2 Nu fii prea serios

Nu fii prea serios, fiindcă dacă ești întotdeauna serios, oamenii își vor face o impresie greșită despre tine. Asigură-te că glumești, că zâmbești, că încarci lumea cu energie”.

Prin urmare, conform lui Ibra, problemele noastre pot fi rezolvate dacă încetăm să împrăștiem energie negativă. Nu fii prea serios: trimite-ți energia pozitivă către întreaga lume!

zlatan ibrahimovic3 Zâmbește

Zâmbește, pentru că în acest fel vei face oamenii fericiți iar tu vei arăta, la rândul tău, fericit. Dar zâmbetul trebuie să fie natural

Nu te costă nimic să zâmbești. Vei vedea că te vei simți mai bine și îi vei face și pe cei din jurul tău să se simtă mai bine. Ce te poate opri să zâmbești?

4 Muncește mult

Muncește mult, pentru că atunci când o faci, totul se va întoarce la tine. Orice ai vrea să fii, în orice domeniu, muncește din greu. Nimic nu se obține ușor. Nu ne plac lucrurile primite ușor”.

Cu alte cuvinte, nu există niciun substitut pentru muncă.

5 Exersează

Exersează, exersează, exersează! Fără practică nu poți deveni ceea ce vrei să fii. Așa că exersează și antrenează-te așa cum o fac eu

Practica și exercițiul contribuie enorm la performanțele sportive ale lui Ibrahimovic.

6 Fii sclipitor

Fii sclipitor! De ce să faci lucrurile în mod normal? De ce să le faci mai mult decât normal? Fă-le sclipitor! Pentru că lumea vrea să fii sclipitor și își va aminti de tine dacă ești sclipitor

De ce să alegi mediocritatea? Țintește stelele, țintește sus!

ibrahimovic7 Impune-ți privirea

Impune-ți privirea de bărbat! Eu o am pe a mea, găsește și tu una, în așa fel încât oamenii să se teamă de tine când o folosești

Sigur că ajută să ai 1.95 m, 90 kg și să deții centura neagră la taekwondo.

8 Ai încredere

Ai încredere. Orice ești nevoit să faci, ai încredere în tine însuți și în absolut tot ceea ce faci. Altfel îți va fi foarte greu

Secretul succesului lui Zlatan: să fii tu însuți și să ai încredere în tine, fiindcă tu te cunoști cel mai bine.

9 Ai grijă de familia ta

Ai grijă de familia ta – orice s-ar întâmpla, familia va fi întotdeauna cu tine. Asigură-te că ai grijă de ai tăi din prima zi până în ultima. Ei sunt cei mai importanți. Oricine ar spune altceva, nu e important, dar ceea ce spune familia stă pe primul loc

Un mesaj din inimă, pe care nici măcar nu ai cum să-l comentezi. Doar să-l aplici.

10 Arată respect și câștigă-ți respectul

Arată respect și câștigă-ți respectul! Asta am învățat de-a lungul vieții. Când l-am cunoscut pe Fabio Capello, omul mi-a zis: <Nu trebuie să ceri respect, ci să ți-l câștigi>”

Nu aștepta să-ți vină lucrurile pe tavă. Fă în așa fel încât lumea să aibă motive să te respecte.

zlatan ibrahimovicAlte declarații fabuloase ale lui Zlatan Ibrahimovic 

Acestea sunt declarațiile serioase ale lui Ibrahimovic, lecții de viață pentru oricine. Să ne amintim însă că, de-a lungul carierei, Zlatan a oferit o mulțime de declarații stupefiante, care i-a făcut pe mulți să râdă în hohote sau să rămână cu gura căscată. Să ne amintim de câteva dintre ele:

Stilul suedez? Nu. Stilul iugoslav? Sigur că nu. Există stilul Zlatan. (când a fost întrebat dacă stilul său de joc e suedez sau iugoslav)

Îl are deja pe Zlatan (când a fost întrebat ce i-a luat soției de ziua ei)

Ceea ce Carew face cu o minge de fotbal, eu fac cu o portocală (despre rivalitatea lui cu fotbalistul John Carew)

Zlatan nu dă probe (când, în adolescență, Arsene Wenger, managerul lui Arsenal, l-a chemat la un trial)

Prima dată m-am dus în stânga. A luat-o și el în stânga. Apoi m-am dus la dreapta și a luat-o și el la dreapta. După care m-am dus din nou la stânga iar el s-a dus să cumpere un hot dog (despre cum l-a driblat pe fundașul lui Liverpool, Stephen Henchoz)

Când mă cumperi pe mine, cumperi un Ferrari. Dacă conduci un Ferrari pui în el benzină premium, o iei pe autostradă și apeși pedala. Guardiola a pus diesel în rezervor și a cotit-o pe un drum de țară. Trebuia să-și cumpere un Fiat (despre unicul sezon petrecut la Barcelona, unde a avut o relație tensionată cu antrenorul Pep Guardiola)

Căutăm un apartament. Dacă nu găsim nimic, atunci probabil vom cumpăra un hotel (la sosirea în Paris, ca jucător al lui Paris St. Germain)

Ne-am uitat un pic prin playlist-ul lui din vestiar – avea o mulțime de piese cu Justin Bieber, Jonas Brothers și Selena Gomez. E drăguț să știi că nici măcar David Beckham nu are un bun gust la orice (despre muzica pe care o ascultă Beckham)

Circula ideea că acest meci m-ar fi trimis la pensie. Am trimis eu toată țara lor la pensie (după ce a calificat Suedia la Euro 2016, cu două goluri marcate de el împotriva danezilor)

Nu cred că vor reuși să schimbe Tour Eiffel cu statuia mea dar dacă o vor face, rămân aici, vă promit! (despre viitorul său la PSG, înainte să plece)

Am venit ca un rege, plec ca o legendă (după ce a plecat de la PSG)

Nu voi fi regele din Manchester, voi fi Dumnezeu din Manchester (răspunsul lui la comentariul lui Eric Cantona, cum că Zlatan va fi prințul din Manchester)

Aveți noroc că n-am venit în America acum 10 ani. Acum aș fi fost președinte (după încă două goluri fabuloase pentru L.A. Galaxy)

Cine are nevoie de o poreclă? Ca să te temi de mine trebuie doar să mă privești jucând. (despre porecla lui Radamel Falcao, căruia i se spune Tigrul)

O Cupă Mondială fără mine nu merită vizionată, așa că nu am de ce să aștept Cupa Mondială (despre turneul final din Rusia)

Citește și 5 lecții de viață de la Cristiano Ronaldo