10 lucruri interesante despre Robbie Williams, capul de afiș de la UNTOLD

Academia Barbatilor

Festivalul UNTOLD de anul acesta, care se va desfășura la Cluj Napoca în perioada 1-4 august, va beneficia de prezența unuia dintre cei mai mari entertaineri ai lumii: Robbie Williams. Fostul component al trupei Take That va veni pentru a doua oară în România, după concertul din anul 2015, de la București.

Citește și: Interviu cu Alin Popa, creator de show-uri de lumini la festivalurile verii

Robbie Williams nu mai are nevoie de prezentări generale. E un artist uriaș, iar cei care au avut inspirația de a-și procura abonamente pentru UNTOLD, îl vor putea urmări de-a lungul unui show cu o durată minimă de o oră și 30 de minute. Robbie este, în același timp, un artist deseori bizar, care a luat de-a lungul vremii decizii șocante pentru fanii pe care nu încetează să-i uimească în mod constant. Hai să vedem câteva lucruri mai puțin cunoscute  despre Robbie Williams:

robbie williams

Robbie scrie un musical

The Boy in the Dress, făcut după cărțile actorului David Walliams, este un musical ce va fi pus în scenă chiar de către Robbie Williams și Guy Chambers, colaboratorul său apropiat. Musicalul urmează să fie produs de Royal Shakespeare Company și se pare că premiera va avea loc după Crăciunul acestui an, în Stratford-upon-Avon, urmând ca în 2020 să se joace în West End.

Robbie Williams e irlandez

Numele de fată al mamei sale este Janet Farrell. La o conferință de presă de dinaintea unui concert în Dublin, Robbie a declarat: „Am făcut multe lucruri bune în câteva țări, dar aici oamenii par să mă iubească cel mai mult. În mod cert există o legătură pe care o am cu această țară. Sunt un Farrell. O jumătate de Farrell”.

De altfel, în Irlanda, Robbie a susținut unul dintre cele mai mari concerte ale lui, în fața unei mulțimi formate din 120.000 de oameni, în Phoenix Park, 2003. A fost cel mai mare eveniment public din Irlanda, de la vizita Papei, în 1979.

Citește și: Cele mai bune 5 restaurante din Cluj

Al treilea copil al lui Williams provine de la o mamă-purtătoare

robbie williams
Robbie și Ayda Field. Foto: Hello Magazine

Din mai 2006, Robbie Williams are o relație cu actrița americană Ayda Field, cei doi căsătorindu-se pe 7 august 2010 în Beverly Hills. Robbie și Ayda au trei copii împreună: Theodora Rose s-a născut în 2012, Charlton Valentine în 2014 și Colette Josephine în 2018. Ultima e născută din mamă purtătoare.

„Familia are numeroase forme, iar această mică domnișoară, care din punct de vedere biologic este a noastră, a fost purtată de o incredibilă mamă-surogat, căreia îi vom fi veșnic recunoscători. Suntem foarte încântați de prezența ei în viețile noastre și de faptul că trăim într-o lume care a făcut posibilă acest lucru”, a declarat Williams imediat după nașterea lui Coco.

Are propria lui linie de îmbrăcăminte și propriul set de emoji

Robbie a înființat compania Farrell în 2011, una dedicată stilului modern realizat cu tehnici clasice de croitorie. Numele este preluat de la bunicul său, Jack Farrell, iar produsele de îmbrăcăminte se vând în exclusivitate în magazinele Primark din Marea Britanie și Europa.

De asemenea, în lumea virtuală există setul de emoji RobbieMoji, ce poate fi integrat în tastaturi virtuale și în teme ce poartă numele solistului britanic.

Nu poate șofa

Robbie a declarat că regretă faptul că nu a învățat niciodată să șofeze, dar în Londra, acolo unde a locuit, „traficul e îngrozitor, însă sunt o mulțime de taxiuri”. În ciuda faptului că nu conduce, artistul e fascinat de mașini și este un fan al curselor de Formula 1. „F1 a făcut parte din viața mea de copil, am crescut cu această competiție, am văzut marii ei eroi, îi respect și îi admir”.

Întrebat dacă ar fi să se asemuiască unei mașini, care ar fi aceasta, Williams a spus că „se vede” ca un minivan confortabil și solid.

Are 30 de tatuaje

robbie williams
Foto: krone.at

Robbie are 30 de tatuaje, fiecare dintre acestea având o semnificație specială. Muzicianul și-a tatuat corpul cu mesaje speciale pentru mama, bunicul și prima lui fiică, cu simboluri religioase, cu litera X (pentru că face parte din juriul X Factor), un as de inimă neagră (ca tribut pentru trupa Motorhead al cărui mare fan este), un „sfânt” (ca tribut pentru Roger Moore), două pahare (ca tribut pentru The Two Ronnies), o piramidă și un OZN (simboluri ale pasiunii sale pentru știință), logo-ul Take That, literele L.O.V.E. (pe degete), două inimi, note muzicale, și multe altele.

Pe inelarul drept are tatuat litera A după ce și-a pierdut verigheta, în timpul primului an de mariaj cu Ayda Field. „E mai bine așa: un tatuaj nu voi putea pierde niciodată”.

Îi este o teamă teribilă să nu ajungă gras

robbie williams

Cei care i-au urmărit cariera, cu sincopele ei inerente, își amintesc că, în perioada ce a urmat părăsirii trupei Take That, Robbie s-a îngrășat brusc, apărând din acest motiv pe prima pagină a tabloidelor.

Acea experiență l-a marcat pentru totdeauna, iar când a fost întrebat de reporterii de la The Guardian care e cea mai mare temere a lui, Robbie a răspuns: „Obezitatea și rușinea care vine la pachet cu ea”. El a mărturisit că în acea perioadă cuvântul lui favorit era „prăjitură”.

Este un mare fan al fotbalului

Williams e un mare fan al jocului de fotbal, neuitând și de latura lui socială, odată cu înființarea organizației Soccer Aid, pentru întrajutorarea copiilor săraci prin intermediul fotbalului.

Echipa lui favorită este Port Vale, al cărui acționar majoritar a devenit în anul 2006, după ce a cumpărat acțiuni în valoare de 240.000 lire sterline. Clubul a trecut în 2012 printr-o insolvență care l-a lăsat pe Robbie doar cu o mică parte a investiției originale.

El a înființat inclusiv în Los Angeles (orașul în care locuiește în prezent) o echipă de fotbal cu numele L.A. Vale FC.

Și-a luat un an sabatic pentru a urmări OZN-uri

În anul 2007, Robbie Williams a luat decizia de a-și întrerupe un an cariera muzicală, pentru un motiv cel puțin bizar: acela de a urmări OZN-urile și alte activități paranormale. Finalul a fost marcat de realizarea unui documentar pentru BBC Radio 4, împreună cu jurnalistul și scriitorul Jon Ronson, cu care a călătorit inclusiv la un congres OZN din Nevada. Acest interes al lui Robbie pentru OZN-uri provine din pasiunea mamei lui pentru fenomene paranormale.

„Când am un pic de timp liber stau pe internet pentru a urmări știri legate de OZN-uri. Din păcate, în ultima vreme nu au mai fost văzute și se păstrează o tăcere suspectă pe acest subiect”, a declarat Williams.

Marele lui hit are o popularitate morbidă

Dacă întrebi pe cineva care e piesa lui Robbie Willliams care îi vine prima oară în minte, e foarte probabil să-ți răspundă Angels. Dar în afară de faptul că această baladă e foarte populară în saloanele de karaoke și în dedicațiile din cluburi, mai există un motiv pentru care e foarte cunoscută: un sondaj din 2005 a relevat faptul că Angels este cea mai auzită piesă la înmormântările din Marea Britanie, fiind „cerută” special pentru acest eveniment de către cei care au plecat într-o lume mai bună.

Citește și: 10 lucruri pe care nu le știai despre Hugh Jackman