10 lucruri pe care poate nu le știai despre Hugh Jackman

Academia Barbatilor

După debutul actoricesc în drama australiană Law of the Land, care a avut loc cu aproape 25 de ani în urmă, dar mai ales după apariția în rolul lui Wolverine din X-Men (2000), Hugh Jackman a fost considerat drept „unul dintre cei mai de treabă tipi de la Hollywood”.

Acțiunea intensă din X-Men, emoțiile evidente din Mizerabilii, mișcările de dans din The Greatest Showman – se pare că Jackman poate să le facă pe toate. A demonstrat-o.

Recent, Hugh Jackman a împlinit 50 de ani, iar cariera lui pare din ce în ce mai strălucitoare, dacă ne gândim că în 2018 a jucat în The Front Runner, iar pentru perioada următoare are în plan alte trei filme, aflate în post sau pre producție. Dacă Jackman e unul dintre actorii tăi preferați, iată o serie de lucruri pe care, probabil, nu le știai despre el:

Nu Hugh Jackman, ci Russell Crowe fusese prima alegere pentru rolul Wolverine

hugh jackman

Foto: screenrant.com

După toți acești ani, este greu să-ți imaginezi că altcineva ar putea să-l interpreteze pe Wolverine. Cu toate acestea, Jackman a primit rolul datorită lui… Russell Crowe.

Crowe a sugerat ca prietenul său, Hugh Jackman, un actor australian aproape necunoscut la acea vreme, să îl înlocuiască fiindcă ar fi mai potrivit pentru acest rol. În ciuda recomandării lui Crowe, Dougray Scott a fost ales să-l joace pe Wolverine. Dar din cauza programului său încărcat (avea de filmat pentru Mission Impossible 2), Scott a fost forțat să renunțe. Jackman a primit rolul, iar restul e istorie.

Jackman a creat o fundație care să ajute fermierii

Fundația „Laughing Man” „susține comunitățile de fermieri care cultivă cafea, prin investiții în programe care asigură sănătatea, dezvoltarea și succesul acestor fermieri și al familiilor lor”. Fundația a fost înființată de Jackman după ce a întâlnit un fermier de cafea etiopian, pe nume Dukale. Întâlnirea l-a inspirat pe actor să creeze cafeneaua și fundația „Laughing Man”, pentru a sprijini familii precum cea a lui Dukale.

Și-a cunoscut soția pe platourile de filmare, la primul lor job

Prima experiență a lui Hugh Jackman pe marile ecrane a fost în 1995, într-un serial-dramă, de 10 episoade, numită Correlli. În serial, Jackman a interpretat un deținut pe nume Kevin Jones, care era atras de psihologul său (interpretat de viitoarea lui soție, Deborra-Lee Furness). Iubirea dintre Jackman și Furness a înflorit atât pe ecran, cât și în afara lui. Cei doi s-au căsătorit un an mai târziu și au doi copii împreună.

Mama lui Hugh Jackman și-a părăsit familia când acesta era copil

Deși Jackman s-a născut în Australia, părinții lui sunt din Anglia. Iar Hugh este cel mai tânăr dintre cei cinci copii ai familiei. Când el avea opt ani, mama lui și-a părăsit familia și s-a mutat înapoi în Anglia, lăsându-l singur pe tatăl care avea să-l crească.

Cinci ani mai târziu, Jackman senior s-a dus în Anglia, cu speranța de a se împăca cu soția lui. „Tata a plecat în Anglia după ea, dar în momentul acela, ea era căsătorită cu altcineva și avea chiar și un copil”, a declarat Jackman pentru The Hollywood Reporter. „A fost foarte complicat. Când tata a venit înapoi, cinci zile mai târziu, în loc de trei săptămâni, așa cum era planificat, am știut ce s-a întâmplat”.

Jackman a recunoscut că în rolul din X Men se regăsește și o parte din furia acumulată în tinerețe ca urmare a abandonului familial al mamei.

A vrut să se facă jurnalist

Jackman a fost admis la Universitatea de Tehnologie din Sydney, unde a studiat comunicare, în speranța că va deveni un jurnalist internațional independent, de renume. Cu toate acestea, la finalul ultimului an și-a dat seama că nu avea suficiente credite. A adăugat un curs de actorie în program, după care viața lui a luat o altă turnură: cea a scenei.

Jackson cântă la mai multe instrumente, practică meditația și yoga

hugh jackman

Jackman în „Mizerabili”. Foto: collider.com

Probabil nu este surprinzător, având în vedere talentul său muzical evident: Hugh știe să cânte la trei instrumente – pian, chitară și vioară. În plus, Jackman practică meditația transcendentală de aproape 30 de ani. Nu e de mirare, având în vedere cât de stresantă este viața în lumina reflectoarelor. Meg Ryan, colega lui din filmul Kate and Leopold, l-a convins să practice și yoga.

Și-ar dori ca succesorul său din rolul Wolverine să fie Tom Hardy

În 2015, MTV UK l-a întrebat pe Jackman cine ar vrea să-l înlocuiască în rolul din X Men dacă ar exista un remake. Deși Jackman a glumit, spunând că nu dorește să dea producătorilor idei, a spus fără rețineri că alegerea lui ar fi Tom Hardy.

Hugh Jackman deține un record mondial

hugh jackman

Foto: 20th Century Fox

Din anul 2016, Jackman a jucat același rol timp de mai mulți ani, fiind singurul actor care a apărut în toate cele șapte episoade ale seriei X-Men, fapt ce constituie un adevărat record mondial.

De când era copil i-au plăcut musicalurile

Dragostea lui Jackman față de musicaluri a început să înflorească încă de la vârsta de 10 ani, când a văzut spectacolul Omul din La Mancha. De atunci a avut roluri însemnate în filme muzicale, precum Mizerabilii și The Greatest Showman.

Jackman e un mare fan George Clooney

Cel mai amuzant lucru despre Jackman este că, dacă ar fi fost femeie, i-ar fi plăcut să iasă cu George Clooney. Actorului i s-a pus această întrebare în 2015, iar el a răspuns fără să stea pe gânduri. După care și-a cerut scuze față de soția lui, ca un adevărat gentleman.

A avut cancer de piele

În 2017, la o săptămână după ce își operase o aluniță malignă, Hugh Jackman a anunțat că s-a tratat de cancer de piele pentru a șasea oară, după ce i se descoperiseră carcinoame inclusiv pe nas și pe umăr.

Citește și 7 lucruri pe care poate nu le știai despre Keanu Reeves