10 lucruri pe care un gentleman le are întotdeauna în baie

Academia Barbatilor

E nevoie să faci un pic de efort ca să arăți bine. Chiar dacă unele femei declară că le place la un bărbat aspectul dur și neîngrijit, lucrurile nu stau chiar așa. Singura persoană căreia îi poate plăcea acest stil este doar cea care o abordează. Nu fii leneș. Fă-ți o rutină de îngrijire și vei vedea că aceasta își va arăta roadele.

Pe lângă produse și obiceiuri legate de de hidratarea tenului, e absolut necesar să-ți pui baia la punct. De aceea, câteva sugestii în legătură cu această încăpere, primite de la experți, nu pot fi decât binevenite. Hai să vedem ce ar trebui să nu lipsească din baia oricărui gentleman:

1 Prosoape de moi, de calitate

lucruri pentru baieDacă locuieșți într-un apartament de burlac, probabil că vei dori să-ți impresionezi de fiecare dată oaspeții, în special pe cei de sex feminin.

În primul rând, nu dezamăgi umplând baia cu prosoape ordinare. În schimb, cumpără niște prosoape de calitate, făcute din bumbac egiptean. Și nu le lăsa niciodată pe podea, uitând faptul că prosoapele spun multe despre tine. Ai nevoie și de un suport cu încălzire pentru prosoape.

2 O pară de duș corespunzătoare

lucruri pentru baieÎn afară de o cafea aromată, cu ce e mai bine să îți începi dimineața decât cu un duș revigorant? În același timp, nimic nu e mai rău decât un duș fără presiune. Investește într-o pară de duș de dimensiuni generoase, cu mai multe setări ale tipului de jet și gândește-te că un duș bun, cu apă caldă, înmoaie pielea și o pregătește pentru un bărbierit perfect.

3 O perdea de duș cool

lucruri pentru baie

Foto: bedbathandbeyond.com

Dușurile sunt esențiale într-o baie modernă. Chiar dacă preferi să faci baie în cadă (lucru destul de atipic pentru bărbați, însă nu și când vine vorba să o facă alături de iubită), tot trebuie să pui accent pe dușul pe care oricum îl folosești mult mai des.

Dacă ai o baie cu cabină de duș, lucrurile sunt rezolvate. Dar ai o cadă obișnuită cu duș, o perdea cool este o necesitate. Perdeaua de duș spune la fel de multe lucruri despre tine ca și prosoapele. Gândește-te la un model artistic și modern, fără ca acesta să fie copleșitor. Perdeaua protejează baia de stropii de apă împrăștiați peste tot și poate da un aspect interesant încăperii.

Și dacă tot suntem la subiectul acesta, ar trebui să știi că dușurile reci au o mulțime de beneficii: sporesc vigilența, îmbunătățesc aspectul părului și al pielii, îmbunătățesc imunitatea, stimulează circulația, reduc stresul și depresia.

Citește aici ce beneficii au dușurile reci asupra sănătății

4 Un halat de calitate, atârnat în spatele ușii de la baie

Oscar Wilde a spus cândva că „Oricine ar trebui să fie o operă de artă sau să aibe o operă de artă”. Dacă te îmbraci modest în viața de zi cu zi, măcar acasă fă-ți de cap. Gândește-te la un sacou de tip smoking, transformat în halat. Sau gândește-te la halatele în care se îmbrăca aproape în permanență Hugh Hefner. Halatul de mătase Jacquard de Daniel Hanson sau Meng e întruchiparea luxului opulent. Dacă vrei să ai un halat clasic, asigură-te că e unul de marcă.

5 Spațiu de depozitare, cu un strop de rafinament

lucruri pentru baie

Foto: Ikea

Axează-te pe un stil minimalist și asigură-te că toate lucrurile din baie sunt bine depozitate, chiar în condițiile în care baia nu este generoasă în spațiu. Dacă urmează să reamenajezi încăperea, nu uita să iei în considerare și spațiul de stocare.

În general, e vorba despre dulăpioarele atârnate de pereți, care au sertare compartimentate. Așadar, un pic de organizare. Dulapurile de baie cu oglindă reprezintă o altă soluție foarte bună, mai ales pentru băile mici, cărora acest tip de mobilier le va crea impresia de spațiu.

6 Aparate de bărbierit performante

Atâta vreme cât nu poartă barbă, un bărbat matur, care se ia în serios, are nevoie de aparate de bărbierit de calitate, indiferent că e vorba de cele electrice sau de cele cu lame. Investește într-un aparat bun, fiindcă în primul rând calitatea acestuia îți va asigura un bărbierit lipsit de iritații. Pentru după bărbierit, în baie ar trebui să ai cosmetice de brand – aftershave, cremă hidratantă, ș.a.m.d.

Citește și cum să te bărbierești corect în 5 pași

7 Accesorii stilate pentru blaturi

lucruri pentru baiePentru blatul din baie, și pentru celelalte locuri în care acestea sunt necesare, cumpără-ți accesorii stilate, bărbătești, care să se încadreze perfect în designul încăperii. Păstrează lucrurile simple. Asortează sticla și metalul cu obiectele de depozitare și cu dozatoarele de săpun, cu suportul de hârtie igienică și cu cel de prosoape.

8 O oglindă anti-aburire

Un obiect indispensabil pentru baia oricărui gentleman este o oglindă care să nu se aburească, salvând astfel din prețiosul timp de dimineață. În prezent se găsesc multe variante interesante de oglinzi de baie, cu anti-aburire și chiar cu iluminare.

9 Difuzoare Bluetooth rezistente la apă

Dacă nu ai deja un sistem cu sunet surround în baie, difuzoarele Bluetooth rezistente la apă sunt suficient de bune pentru a reda muzica de pe telefon sau pentru a fi la curent cu știrile, în timp ce te bucuri de un duș lung.

10 Piese de artă decorativă care să-ți înfrumusețeze spațiul

lucruri pentru baie

Foto: Pexels

Dacă ai o baie spațioasă, cu suficient spațiu pe perete, ai avea nevoie de cel puțin o piesă de artă, care să înfrumusețeze locul și să se încadreze în designul general al încăperii. Asigură-te că alegi ceva de bun gust (poate chiar, excentric), care se potrivește cu decorul.

Citește și top 7 produse cosmetice pentru rutina de îngrijire corporală a bărbaților