10 moduri prin care să fii mai șarmant

Academia Barbatilor

Am trecut toții prin asta. Cineva intră în cameră și, dintr-o dată, totul se luminează. Începi să te întrebi dacă e vorba de o vedetă sau dacă măcar e o persoană cunoscută, pentru că, fir-ar să fie, prea ești atras de energia lui orbitoare! Aceasta, domnilor, este definiția neoficiala a șarmului. Te poate face mai plăcut, mai dinamic, mai puternic. Poate deschide uși.  Iată 10 moduri prin care poți să fii mai șarmant:

1 Fii o persoană cu care ceilalți se pot identifica

Este foarte important. Când vorbești cu ceilalți, încearcă să treci drept o persoană în care aceștia se pot regăsi – ultimul lucru pe care vrei să îl faci este să creezi o „distanță” între tine și ceilalți, să pui bariere. Încearcă tehnici de tip oglindă într-o conversație: folosind aceleași cuvinte pe care le folosește cealaltă persoană, punând întrebări pentru a ajunge pe un teren comun cu toți etc.

șarmant clooney2 Ține-ți nervii sub control

Oamenii șarmanți sunt rareori nervoși. Este important să ai încredere în tine, iar unii par născuți cu așa ceva. Gestionarea nervilor, în special într-un context social delicat, poate necesita unele tehnici care, însă, pot fi cu siguranță deprinse. Primul pas este să te relaxezi și să-ți spui că orice s-ar întâmpla, oricât de prostesc/stânjenitor/rușinos ar fi ceea ce ai spus, nu vine sfârșitul lumii. Restul vine de la sine.

3 Vorbește despre lucruri care te pasionează cu adevărat

Dacă nu ești 100% interesat de lucrurile despre care vorbești, se va vedea imediat. Pe de altă parte, când vorbești despre un subiect cu pasiune, ceva ce înseamnă mult pentru tine, vei deborda de energie. Pasiunea dă vocii tale putere și convingere, atrăgând oamenii ca un magnet.

4 Fii un bun ascultător

șarmantSă fii un gentleman plin de carismă nu presupune să te lauzi cu calitățile tale – ar trebui să-i faci și pe ceilalți să se simtă bine. Indiferent de conversația la care participi, asigură-te că asculți ce are fiecare de spus. Astfel, oamenii vor pleca cu impresia că le iei în considerare gândurile și ideile. Adevărata carismă este să îi faci pe ceilalți să se simtă importanți.

5 Promovează-ți inteligența și umorul

În momentul în care faci pe cineva să râdă sau să zâmbească, ai apăsat butonul șarmului. Din vremuri imemoriale, umorul și carisma au mers mâna-n mână – dacă ești amuzant din fire atunci, exploatează această calitate.

6 Exprimă-te cu corpul

șarmant vedeteStând rigid ca o scândură, nu vei reuși să scoți din tine individul carismatic. Mai degrabă folosește corpul pentru a sublinia subiectul despre care vorbești – chiar și mișcările minimale din mâini te pot face mai interesant și mai ușor de abordat. În plus, amintește-ți mereu să zâmbești.

7 Nu te foi de colo colo

Nu te juca cu degetele sau cu telefonul și nu te uita în permanență la ce fac cei din jurul tău. Această „foială” le va arăta celorlalți că nu te simți confortabil și că ai prefera să fii în altă parte. O atitudine care nu arată niciodată bine în context social.

8 Amintește-ți numele oamenilor

Fă asta și vei capta atenția lor într-o secundă, fie că este vorba de o întâlnire de afaceri sau de una personală. Câtă vreme le reții numele, oamenii se vor simți mai importanți, ceea ce este întotdeauna, așa cum am menționat, un lucru bun.

9 Fii întotdeauna pozitiv

Energiile negative opresc din start orice tentativă de a fi șarmant. Lucruri de evitat: criticarea altor oameni, extremismul în politică, bârfa. Practic, orice subiect foarte „greu“ și controversat . Mai degrabă, focusează-te pe subiecte care îți plac – este un mod jovial de a atrage oamenii și a-i face să-și dorească să fie în preajma ta.

10 Îmbracă-te bine

E un capitol pe care-l tot dezbatem pe Academia Bărbaților, și, dacă vei scotoci site-ul, vei descoperi zeci de motive pentru care continuăm să spunem acest lucru. Nu e neapărată nevoie să te îmbraci ca un creator de modă. Dar fii atent la aceste lucruri de bază: pune pe tine haine care îți vin perfect și nu purta haine murdare sau ponosite. Nu în ultimul rând, îngrijirea corporală contribuie din plin la o înfățișare carismatică.

Citește și cum să-ți ceri scuze ca un domn