10 motive pentru care să alegi o vacanță pe un vas de croazieră

Academia Barbatilor

Se spune că vacanța pe un vas de croazieră nu e pentru toată lumea. Și totuși, dacă privim la ofertele variate și numeroase din această zonă a turismului, afirmația nu stă în picioare: există pachete de vacanțe pe vase de croazieră pentru toate preferințele.

E foarte incitant să petreci câteva zile pe mare sau pe un fluviu, cu o bere sau un cocktail alături, relaxându-te la piscină și bucurându-te de peisajele fabuloase pe lângă care treci. Fie că faci o croazieră pe marele Nil, în Egipt, pe maiestuosul Yangtze din China sau printre insulele din Caraibe, e foarte probabil ca acea vacanță să rămână una cu adevărat memorabilă. Iată 10 motive pentru care să alegi o croazieră, fără ca aici să intre faptul că ai depășit o anumită vârstă. Pentru că, nu-i așa?, croazierele nu sunt doar pentru seniori.

vacanță pe un vas de croazieră
Foto: Pixabay

1 Despachetezi o singură dată

Poate că pentru cei care călătoresc cu un minim de bagaj, asta nu înseamnă foarte mult, însă cei care obișnuiesc să plece după ei cu bagaje imense, faptul că vor despacheta o singură dată, deși se vor afla în mai multe locații, e o eliberare de stres. Un alt plus îl reprezintă faptul că ai parte de același pat confortabil pe toată durata sejurului, chiar dacă acesta se desfășoară pe parcursul unui itinerariu variat.

2 Explorezi mai mult, vezi mai mult

vacanță pe un vas de croazieră
Foto: Pixabay

Spre deosebire de călătoriile pe uscat, croazierele au loc pe mări, oceane și râuri, ceea ce înseamnă că nu va exista nicio problemă legată de trafic, iar acesta nu-și va pune amprenta în mod negativ asupra reușitei vacanței. Vei fi surprins să descoperi ce distanțe mari poți acoperi într-o singură zi de croazieră, spre deosebire, de exemplu, de un drum cu mașina. Indiferent cât de lungă este croaziera, vei putea explora mai mult și vei vedea mai multe decât într-o vacanță clasică.

3 Faci cunoștință cu oameni interesanți

Vacanțele reprezintă ocazii foarte bune de a face cunoștință cu persoane noi. Acest lucru se poate întâmpla și pe parcursul unei vacanțe tradiționale, însă croazierele îți oferă posibilitatea să întâlnești oameni din toată lumea și, mai ales, să întărești legăturile cu aceștia.

Faptul că petreceți mai multe zile împreună, într-un loc relativ limitat, poate duce la prietenii pentru întreaga viață. Și lucrul cel mai important este că poți sparge gheața intrând în vorbă cu un străin, deoarece aveți un lucru în comun: vacanța pe vas.

4 Cazarea și serviciile sunt de calitate

vacanță pe un vas de croazieră
Foto: Pixabay

Dacă ești un călător frecvent, știi că serviciile și cazările sunt de diverse calități. În unele locuri (și țări) ți se oferă cazare mai bună, în vreme ce în altele serviciile sunt puse pe primul plan. În cazul unei croaziere, ambele elemente se ridică la același nivel. Iar din momentul în care ai selectat o croazieră și un program aferent, vei ști că vei fi tratat la fel pe tot parcursul călătoriei, aici incluzând cazarea, mâncarea și serviciile.

5 Extraordinara priveliște de la geam

Imaginează-ți că te trezești dis de dimineață cu priveliștea mării în față. E un vis care devine realitate, iar multe dintre vasele de croazieră îți oferă această posibilitate. Unele cabine au chiar un mic balcon în aer liber și nimic nu poate fi mai relaxant decât să stai în propriul tău spațiu privat și să bei un pahar de vin cu privirea în larg.

6 Aproape totul e plătit în avans

Cazarea, mâncarea și transportul sunt cele trei elemente principale ale unei vacanțe – și cele mai scumpe. De regulă, pe toate trei le plătești de la bun început, dar într-o vacanță tradițională, pe uscat, urmează să mai faci tot felul de cheltuieli, pe diverse activități, planificate sau nu. Pe un vas de croazieră, însă, aproape totul vine la pachet, iar pachetul e plătit de la bun început.

7 Safari pe apă

Mările și oceanele lumii nu îți oferă doar posibilitatea să explorezi diverse locuri, dar, dacă ești suficient de norocos, poți avea parte și de priveliștea unor magnifice crâmpeie de viață acvatică sălbatică pe care, desigur, nu ai cum să le vezi de pe pământ. Tuturor ne plac surprizele plăcute, așa că cea de a vedea delfini care se joacă pe lângă navă sau balene care-și fac de cap în mijlocul oceanului este de neprețuit.

8 Distracție la bord

vacanță pe un vas de croazieră
Foto: Pixabay

Fiecare pachet turistic de croazieră vine cu o mulțime de activități care se desfășoară la bordul navei respective. Cu alte cuvinte, distracția e garantată. Poți alege să stai la soare, pe un șezlong lângă piscină, sau poți desfășura o mulțime de alte activități, de la a face fitness în sala de sport la jocurile de cazinou, spa, degustări de vin sau spectacolele live ce se desfășoară în fiecare seară.

9 Ușor de planificat

Toate pachetele de croazieră includ transportul și cazarea, fiind foarte ușor de planificat. Practic, îți alegi doar itinerariul și vasul, apoi tipul de cabină în care vrei să stai. Simplu și la obiect. Nu trebuie să-ți mai bați capul, căutând printre sute de hoteluri și rute, care mai de care mai eficiente și mai costisitoare. O croazieră nu necesită un plan elaborat de acțiune. O cumperi de-a gata și… te pregătești să pleci.

10 E o vacanță diferită

vacanță pe un vas de croazieră

Explorarea mărilor sau a fluviilor, cu posibilitatea de a vedea în fiecare zi ceva inedit, poate chiar o altă țară, este un gen diferit de vacanță. Dacă te-ai obișnuit an de an să mergi în Grecia, în Turcia sau la Mamaia… poate că ar fi momentul să-ți dorești și altceva. Și nu te gândi că toate croazierele costă o avere. Dacă nu vrei să mergi în locuri exotice, caută croaziere prin Mediterană, de pildă, și vei vedea că găsești unele și la prețuri absolut decente.

Citește și: Cele mai nebune experiențe de pe vasele de croazieră