10 orașe mai puțin populare, de vizitat în Europa în 2020

Academia Barbatilor

Călătorim din ce în ce mai mult și ne dorim să vedem locuri inedite. Scotocim Europa în sus și-n jos și parcă ne-am plictisit de aceleași orașe frumoase, dar veșnic aglomerate, în care până și localnicii s-au săturat să vadă cum turiștii le invadează spațiile intime aproape în orice zi a anului. Am făcut în cele ce urmează o listă cu 10 orașe europene mai puțin populare, dar foarte interesante și bune de trecut pe lista de călătorie pentru anul 2020:

Cork (Irlanda)

cork
Foto: Slongy

Cork este denumit adesea „adevărata capitală a Irlandei”. Și chiar dacă Dublin, actuala capitală, e un oraș minunat, dacă ești în căutarea unui loc în care să te miști ușor, cu localnici prietenoși, cu un vibe bun și cu o atmosferă primitoare, atunci Cork este varianta optimă. Orașul e cunoscut și drept o destinație excelentă pentru gurmanzi, fiind înțesat de restaurante bune și de pub-uri cu muzică live.

Helsinki (Finlanda)

helsinki
Foto: Vladislav Zolotov

Aflată în Golful Finlandei, capitala acestei țări scandinave are o personalitate excentrică. Explorează zona portului și privește feriboturile care intră și ies din port, vizitează muzeele orașului, experimentează una dintre tradiționalele saune finlandeze sau plimbă-te prin numeroasele parcuri și spații verzi din Helsinki. Catedrala, biserica Temppeliaukio, insula Seurasaari, vechea primărie și parcul de distracții Linnanmäki sunt alte opțiuni de top pentru un vizitator curios.

Freiburg (Germania)

freiburg
Foto: Ekaterina Pokrovsky

Freiburg e un oraș universitar, situat într-un mediul natural superb. Are o atmosferă medievală, desprinsă din cărțile de povești, și este unul dintre cele mai „verzi” orașe din lume. Freiburg e cunoscut pentru casele sale ecologice, pentru lipsa de mașini de pe străzi și pentru utilizarea la maxim a energiei solare. De asemenea, Freiburg este localizat la intrarea în celebra Pădure Neagră, de unde izvorăște Dunărea, devenind astfel punct de plecare pentru explorarea acesteia.

Granada (Spania)

granada
Foto: Zheka-Boss

Situată în inima provinciei spaniole Andaluzia, Granada propune vizitatorilor o bijuterie extrem de valoroasă: Alhambra, palatul maur construit în secolele 12-13 pentru regii nasrizi, care au domnit peste Emiratul Granadei în ultimele secole ale dominației musulmane din Andaluzia. Dincolo de Alhambra se întinde, însă, un oraș superb, cu o istorie multiculturală, în care, printre altele, poți vizita cartierul arab, catedrala, capela regală, cartierul Sacromonte și marele bazar.

Maastricht (Olanda)

Maastricht
Foto: Tarun Kumar

Maastricht e un orășel universitar extrem de frumos. Cu o atmosferă tinerească, dar sofisticată și cu două piețe principale, în jurul cărora se desfășoară principalele activități turistice: Vrijthof, cunoscută pentru prezența catedralei, dar și a multor baruri și restaurante, și Markt, acolo unde se află Primăria. Zidurile fortificate și o rețea subterană de tunele, ce pot fi vizitate, „vorbesc”, la rândul lor, despre istoria acestui orășel olandez.

Ghent (Belgia)

ghent
Foto: Volha Kavalenkava

Din primul moment în care ajungi în Ghent te vei îndrăgosti de micuțul și dichisitul oraș belgian, care, cumva similar cu Maastricht, propune o atmosferă modernă, pe un fundal istoric. La care se adaugă o structură de canale ce împânzește localitatea a cărei arhitectură e marcată de prezența castelului Gravensteen, a mânăstirii Sf. Petru și a clopotniței.

Innsbruck (Austria)

innsbruck
Foto: digitman2006

Innsbruck este capitala regiunii austriece Tirol, aflată în vestul țării. Orașul e situat într-u frumoasă vale, fiind înconjurat de maiestuoșii Alpi Tirolezi. O zi în Innsbruck poartă pașii vizitatorilor către superbul Palat Imperial, către centrul vechi, către funicularul Hungerburg care le oferă o panoramă fabuloasă asupra împrejurimilor, către castelul Ambras sau către fabrica de cristale Swarovsky.

Genoa (Italia)

genoa
Foto: duallogic

Italia e o țară în care oriunde te-ai duce ai găsi orașe frumoase, dar Genoa este unul aparte. Această localitate cocoțată pe un deal, care coboară până pe litoral, având o bogată istorie maritimă, e doldora de străzi șerpuitoare, clădiri colorate și faleze care inspiră. Vechiul port din Genoa, denumit Porto Antico, oferă o promenadă cu palmieri, de-a lungul căreia se înșiră cafenele dichisite, dar și un acvariu interesant. Centrul vechi te transportă în vremuri medievale, cu străduțele lui înguste care trec, printre altele, pe lângă impunătoarea catedrală San Lorenzo.

Bratislava (Slovacia)

bratislava
Foto: sorincolac

Capitala Slovaciei îmbină aproape perfect natura cu viața urbană. Străbătută de Dunăre și situată la poalele Carpaților Mici, Bratislava îmbie vizitatorii cu centrul său vechi (Stary Mesto), care adăpostește clădiri din secolul 18, cafenele relaxante, zone de shopping, dar și Castelul care și-a trăit vremurile de glorie în secolul 16, atunci când era reședința regilor Ungariei, ai căror bijuterii au stat ascunse acolo timp de 200 de ani.

Odense (Danemarca)

odense
Foto: frankix

Dacă mergi în Danemarca probabil vei dori să vizitezi Copenhaga, lucru pe care ți-l recomandăm, dar nu scăpa din vedere nici Odense, excentrica micuță capitală a insulei Funen, a treia cea mai mare insulă a țării. Principalele atracții ale orașului sunt muzeul în aer liber Funen Village și grădina zoologică, dar localitatea își vrăjește vizitatorii și prin numeroasele restaurante în care se servesc preparate delicioase.

Citește și: 7 locuri de vizitat în Copenhaga