10 plaje fantastice unde să-ți faci vacanța de vară

Academia Barbatilor

Pentru unii, ideea de vacanță memorabilă e similară cu a se relaxa pe un nisip fin, lângă o mare albastră, în bătaia razelor soarelui, eventual cu un cocktail alături și o priveliște încântătoare. O parte dintre aceste persoane consideră că varianta câștigătoare în acest sens este Mamaia. Dar… să nu ne amăgim, atunci când nu e cazul: plajele cu adevărat frumoase sunt în altă parte iar în cele ce urmează vom vedea doar 10 dintre acestea. Ca sugestie pentru vacanța din această vară.

Blue Lagoon, Oludeniz (Turcia)

oludeniz plaje fantasticeOludeniz e un loc fantastic, cunoscut pentru atracțiile istorice din regiunea Fethiye, totodată unul în general liniștit, în care nu vei găsi cluburi de noapte nebune sau spectacole extravagante. Plaja despre care vorbim arată spectaculos, imaginea ei fiind potențată de laguna cu ape de un turcoaz ireal. Iar dacă vrei și un pic de aventură, încearcă să faci paragliding de pe Muntele Babadag.

Navagio, Zakynthos (Grecia)

navagio plaje fantasticeOK, recunoaștem: e aglomerată. Dar dacă mergi în extrasezon, te vei simți ca un zeu pe una dintre cele mai frumoase plaje ale lumii, accesibilă doar cu barca. Plaja Navagio are o poveste aparte, generată de legenda epavei care o definește, dar nu poveștile fac din ea o legendă în sine ci cadrul natural în care se află, străjuită de stânci imense pe de-o parte și de apele turcoaz de cealaltă parte.

Cala Deia, Mallorca (Spania)

cala deiaChiar dacă nu e neapărat genul de plajă pe care să zaci la soare, Cala Deia, aflată pe coasta de vest a Mallorcăi, e un loc unic, care merită inclus în acest top. Stâncile înconjoară apele de culoarea safirului iar vile de lux sunt construite în interiorul acestor stânci, dând senzația unui loc paradisiac secret. În plus, două restaurante unde se servesc fructe de mare sunt pregătite să-ți completeze o experiență spaniolă estivală de top.

Plaja ascunsă, Insulele Marieta (Mexic)

marieta plaje fantasticeAceasta e una dintre cele mai ciudate dar în același timp cele mai spectaculoase plaje din lume. Și, totodată, cea mai populară din Mexic. Plaja a apărut în urmă cu mai multe mii de ani, datorită activității vulcanice din zonă (deși unele zvonuri spun că s-a format din cauza bombelor detonate de armata mexicană la începutul secolului 20). Din punct de vedere tehnic, este o plajă virgină, accesibilă printr-un tunel foarte îngust.

Baia do Sancho, Fernando de Noronha (Brazilia)

baia do sanchoAceastă plajă a fost desemnată la un moment dat de site-ul TripAdvisor drept cea mai bună plajă din lume. E un refugiu brazilian, cu ape de culoare turcoaz și recifuri de corali, o plajă pustie pe care e greu să ajungi fiindcă se află la capătul unui drum nămolos, după parcurgerea căruia trebuie să cobori scări abrupte și să treci printr-o crevasă strâmtă. Dar efortul merită pe deplin, în special pentru amatorii de snorkeling și scuba diving.

Praia da Marinha, Lagoa (Portugalia)

praia da marinhaDacă ai în plan să-ți faci o vacanță în minunata regiune Algarve, din sudul Portugaliei, nu trebuie să ratezi măcar o zi petrecută pe Praia da Marinha, care, conform Ghidului Michelin, este una dintre cele mai emblematice și mai frumoase plaje din Portugalia, aflată pe coasta Atlanticului în Caramujeira. O simplă privire de pe stâncile care o străjuiesc, în bătaia soarelui de ora 5, te va marca pentru toată viața. Apa turcoaz, stâncile din ea și cele două bolte stâncoase, simboluri ale locului, reprezintă alte elemente care definesc această plajă portugheză accesibilă.

White Beach, Boracay (Filipine)

white beachWhite Beach este cea mai cunoscută plajă din Boracay, una care își întinde nisipul alb și fin pe o lungime de 5 kilometri. Plaja nu e doar lungă, ci și lată, având spațiu suficient pentru miile de turiști care o iau cu asalt. Complementară cu „făina” pe care să-ți întinzi cearșaful, apa oceanului e atât de limpede încât poate fi comparată cu cele care scaldă coastele insulei Bora Bora. Nu e bine să mergi în perioada ianuarie-martie, fiindcă algele care se adună pe țărm strică imaginea de poveste a acestei plaje.

Plaja Myrtos, Kefalonia (Grecia)

myrtosNu puțini sunt cei care consideră că Myrtos Beach e cea mai frumoasă plajă din Grecia. N-am miza pe acest superlativ maxim, fiind gata să arătăm alte câteva la fel de minunate, însă faptul că a primit de-a lungul vremii atât de multe distincții, intrând în topul celor mai frumoase plaje din lume timp de 10 ani la rând… e un indiciu despre ce poate oferi acest loc. În care apele de culoare turcoaz îmbrățișează plaja cu nisip alb pentru a crea un peisaj de un dramatism suav, la poalele a doi munți și în apropierea unui drum sinuos.

La Concha, San Sebastian (Spania)

la conchaLa Concha este una dintre cele mai cunoscute plaje urbane din Europa și, probabil, cea mai frumoasă. Se află în centrul orașului San Sebastian, întinzându-se de-a lungul golfului Concha, pe o distanță de un kilometru și jumătate. De o parte a golfului se ridică muntele Urgull, în apropierea portului și a Primăriei, în vreme ce de cealaltă parte este muntele Igueldo. De la Primărie poți ajunge pe plaja cu nisip auriu și ape albastre în mai puțin de un minut.

Anse Source d’Argent, La Digue (Seychelles)

Anse Source d’ArgentEste una dintre cele mai fotografiate plaje din lume, în special de către cuplurile de tineri căsătoriți care aleg să-și petreacă luna de miere în Seychelles, superbul arhipelag din mijlocul Oceanului Indian. Plaja are un nisip de un roz pal, fiind pigmentată cu câțiva bolovani enormi de granit, care au ajuns acolo în urmă cu mulți ani. Un recif de corali protejează plaja de valurile oceanului, făcând ca apa turcoaz să fie perfectă pentru înot și pentru snorkeling.

Citește și 5 motive pentru care să alegi o vacanță all-inclusive