10 reguli de stil pe care orice bărbat trebuie să le știe

academia barbatilor

În lumea stilului sunt nenumărate idei și reguli pe care trebuie să le cunoști pentru a crea ținutele perfecte. Însă pentru a avea o imagine curată, ordonată și bine definită este mult mai simplu decât crezi. Nu trebuie decât să ții cont de câteva reguli de stil simple și principii pe care să ți le amintești ori de câte ori vrei să apari în public.

Elimină din garderobă tot ce nu ai mai purtat de peste un an de zile

Dacă nu le-ai purtat atât de mult timp înseamnă că nu te reprezintă. Așa că fă loc în dressing pentru alte piese actuale. Cu excepția pieselor clasice, orice alt item se demodează după un an de zile. Donează altcuiva tot ce n-ai purtat de o perioadă lungă de timp.

Ajustează-ți hainele ca să îți vină perfect!

Cu excepția pieselor basic precum tricouri, pulovere, restul hainelor, de obicei, au nevoie de ajustări, dacă nu sunt făcute pe comandă, bineînțeles. Pantalonii, de obicei, sunt prea lungi, cămășile sau sacourile pot avea o lejeritate prea mare, etc. Iar pentru a avea o imagine impecabilă, hainele trebuie să vină perfect pe corp.

Cheltuiește mai mult pe mai puține piese

Pe calitate te poți baza mai mult decât pe cantitate, atât în ceea ce privește durabilitate cât și stilul. Nu cumpăra ca să ai, cumpără ca să porți și ca să arăți impecabil în piesele respective.

Investește măcar într-un costum la comandă

Chiar dacă poate consideri că nu ai nevoie de un astfel de costum, orice bărbat care se respectă trebuie să treacă prin experiența costumului la comandă. Astfel poți compara materiale, stiluri, croieli și îți poți da seama mai bine de stilul tău. Iar un costum la comandă nu se compară cu nimic altceva în garderoba unui gentleman.

Sursa foto: Pinterest

Ai mult mai multe opțiuni de încălțăminte decât pantofii din piele negri și maro

Este adevărat că acestea sunt modelele cel mai ușor de abordat, însă pielea întoarsă sau pielea colorată sunt opțiuni de stil fantastice. Îndrăznește să porți și nuanțe de roșu, albastru sau gri. Și nu îți face griji în privința modului de asortare a curelei. Poți miza pe cureaua neagră la pantofii gri sau pe cea maro la pantofii oxblood. Află cum poți să asortezi cureaua la pantofi.

Manșetele pantalonilor trebuie să „se spargă” pe pantof

Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că pantalonul trebuie să “se odihnească” pe partea superioară a pantofului. În niciun caz nu trebuie să ai vreun spațiu, oricât de mic, între pantof și manșeta pantalonilor.

Batista de buzunar este obligatorie la sacou

Pentru un look complet, batista de buzunar este esențială în orice ținută formală sau smart casual, mai exact în orice ținută care implică un sacou sau un blazer. Află cum să asortezi batista de buzunar la cravată sau papion.

Sursa foto: Pinterest

Cumpără o piesă într-un imprimeu unic în garderoba ta

Vei avea nevoie de ea pentru a crea un contrast interesant într-o ținută simplă sau pentru a da culoare unei ținute neutre.

Înlocuiește jeanșii cu chinos

Atunci când vrei să te îmbraci smart casual sau într-o ținută relaxată cu stil, evită jeanșii în favoarea pantalonilor chino. Aceștia au mai mult stil și sunt la fel de confortabili precum jeanșii.

Curea sau bretele

Separat, niciodată împreună! În funcție de ținuta pe care o construiești și de stilul tău, alege curea sau bretele. Nu le combina niciodată pe ambele în ținute! Vei crea o aglomerare de accesorii în aceeași zonă corpului, total lipsită de bun gust și funcționalitate.

Sursa foto: Pinterest