10 rute de parcurs în Europa pentru posesorii de mașini electrice

Academia Barbatilor

Europa are numeroase destinații de explorat, din Islanda până în Istanbul sau Moscova. O mulțime de rute pe care le poți face cu mașina, dacă ești un pasionat al călătoriilor la volan. Dar, odată cu creșterea în popularitate a mașinilor electrice, au început să apară studii care să indice cele mai bune rute de parcurs cu un asemenea tip de automobil. Iată concluziile raportului oferit de Compare The Market, în legătură cu un top 10 al celor mai bune distanțe de străbătut cu mașina electrică în Europa:

Bergen – Trondheim (Norvegia)

trondheim
Trondheim. Foto: Pixabay

De la Bergen la Trondheim se ajunge în mai puțin de 11 ore, distanța totală fiind de 700 km. Șoferii autovehiculelor electrice au la dispoziție nu mai puțin de 132 de stații de încărcare de-a lungul drumului, în condițiile în care distanța ar necesita doar două opriri pentru reîncărcare. Această zonă din Norvegia e remarcabil de frumoasă, având câteva „capete de afiș” notabile, între care Fossbergom și Catedrala Nidaros.

Edinburg – Inverness (Scoția)

Loch Leven.
Loch Leven. Foto: Pixabay

Călătoria de la Edinburg la Inverness trece prin câteva dintre cele mai frumoase peisaje oferite de Scoția și necesită un timp total de trei ore, pe parcursul unei distanțe de 251 km. Ceea ce înseamnă că ai avea nevoie de o singură încărcare la priză a automobilului, stațiile aflate la dispoziție fiind în număr de 55. Câteva dintre opririle pe care le poți face pentru scurte vizite includ Perth, pădurea Tay și Loch Leven.

Norwich – Lincoln (Anglia)

Norwich.
Norwich. Foto: Pixabay

Două ore și jumătate durează ca să parcurgi distanța dintre Norwich și Lincoln, de-a lungul acesteia găsindu-se 33 de stații de încărcare pentru autovehiculele electrice. Dacă însă ai o mașină cu o baterie puternică, nu ai nevoie de încărcare pe o distanță atât de scurtă. Printre atracțiile turistice de pe traseu se numără Catedrala din Norwich, Holbeach și King’s Lynn.

Bath – Falmouth (Anglia)

Truro
Truro. Foto: Pixabay

O altă rută din Anglia, pentru șoferii care nu se tem să conducă pe partea stângă a drumului. O distanță de de 320 km, care se poate parcurge în circa 4 ore, cu un singur stop de reîncărcare, la una dintre cele 65 de stații de pe traseu. Pe parcursul căruia te poți opri să vizitezi Truro, Topsham și Weston-Super-Mare.

Amsterdam – Maastricht (Olanda)

Utrecht
Utrecht. Foto: Pixabay

Ne mutăm în Olanda, unde distanțele sunt scurte și guvernul e prietenos cu posesorii de mașini electrice. Din Amsterdam în frumosul Maastricht faci puțin peste două ore, o plimbare lejeră de 210 km, eventual cu o oprire de reîncărcare la una dintre cele nu mai puțin de 250 de stații care nu lasă niciodată un șofer de EV cu bateria goală. În special între Utrecht și Hertogenbosch te vei desfăta cu peisaje frumoase, numai bune de imortalizat în fotografii.

Frankfurt – Hohenschwangau (Germania)

Rothenburg
Rothenburg. Foto: Pixabay

În jur de patru ore și jumătate durează drumul de la Frankfurt la Hohenschwangau, timp în care vei străbate cei 420 de km. cu plăcerea cu care conduci, de obicei, pe o autostradă din Germania. Ai la dispoziție 91 de stații de reîncărcare, deși, probabil, vei avea nevoie doar de una singură. Nu uita să te oprești la Wurzburg și în special la Rothenburg, ultimul fiind un minunat oraș medieval din nordul Bavariei.

Bordeaux – Marsilia (Franța)

Carcassonne
Carcassonne. Foto: Pixabay

Nu avea cum să lipsească din această listă o călătorie de-a lungul Franței. Nu e un drum scurt, fiindcă de la Bordeaux la Marsilia vei avea de mers circa 6 ore pe parcursul a 650 km., dar vei avea ocazia să descoperi câteva dintre cele mai frumoase locuri ale Franței. Nu te teme că rămâi fără baterie, fiindcă francezii au pigmentat ruta cu 115 stații de reîncărcare. Prin urmare, bucură-te de savoarea unor locuri precum Garonne, Toulouse sau Carcassonne.

Porto – Lisabona (Portugalia)

Coimbra
Coimbra. Foto: Pixabay

O distanță relativ scurtă între principalele orașe portugheze: sub 3 ore, pentru 300 km. și maxim o oprire de reîncărcare, la una dintre cele 189 de stații. Un drum pe parcursul căruia trebuie să faci câteva stopuri obligatorii, măcar pentru a încerca un pastel de nata (celebrul desert portughez) și pentru a vizita Coimbra (cu a sa istorică universitate) și Alhandra (locul de naștere al exploratorului portughez Afonso de Albuquerque).

Sevilla – Malaga (Spania)

andaluzia
Andaluzia. Foto: Pixabay

Distanța Sevilla – Malaga este una dintre cele mai scurte de pe această listă: doar două ore și-un sfert, suficient pentru cei 200 km. pe care șoferii mașinilor electrice îi pot parcurge lejer, având la îndemână 20 de stații de reîncărcare. În ciuda faptului că e o călătorie scurtă, totodată este una dintre cele mai plăcute, dacă ne gândim numai la faptul că parcurgi Andaluzia și câteva dintre încântătoarele sale localități, între care Osuna și Aguadulce.

Roma – Salerno (Italia)

capua
Foto: Leonid Antonov

265 km. transpuși în două ore și 45 minute, la care se adaugă un eventual stop la o stație de reîncărcare (sunt 59 de-a lungul șoselei). O călătorie pentru fanii Italiei, care știu că această țară e frumoasă oriunde te-ai duce. Cu atât mai mult pe acest traseu pe care vor avea ocazia să oprească în Capua și în Caserta, ca să menționăm doar două opțiuni de care te îndrăgostești pe loc.

Citește și: Top 5 cele mai rapide mașini electrice din lume